Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Графлин Комерс ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Графлин Комерс ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 4 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-4 от общо 4


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
-2
Работна среда
-5

Работих там няколко месеца и ми стигна, за да преценя, че началникът не става, като човек... Поне според моите разбирания. За осигуровките потвърждавам- не се заплащат по закон. Начинът на работа би задоволил само абсолютно непретенциозен работник. Работилницата на фирмата е в подземни гаражи, където няма дневна светлина и е пълно с плъхове. При условие, че работата ви хареса, ще е нужно да боготворите шефа и да се смеете на тъпи вицове, както и да не разказвате твърде смешни такива. Има извънредна работа предимно вечер и нощем. Всичко написано преди мен е точно така.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Шефа на фирмата не иска да плаща осигуровките, и не може да разбере защо трябва да се плащат. Лично ми го заяви.


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
4
Колеги
-2
Работна среда
-5

Искам да поздравя момчето, с мнението преди мен. Надали, може да се опише по-точно и правилно духа и ситуацията във Графлин. Е, има още какво да се добави, но това, което е описано е много точно! Момчето, може само да се радва, че не е заварило другият най-голям фактор там - госпожа Д.! 


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
4
Колеги
-2
Работна среда
-5

Първоначалните впечатления от фирмата, предполагам на всички започващи работа там, не само мое, е отлично. Добро отношение от всички, няма караници, няма интриги, няма сърдити колеги, шефа ти прави палачинки сутрин, пиете биричка на обед с него, бъзици, смях, щастие и оптимизъм в погледа... Докато не станеш от т.нар. стари кучета, тоест на 2-3 месеца, в общи линии след като изтече пробния период и подпишете договор за работа. Тогава започват леко по леко да се обтягат нещата. Тръгват интрижките, караниците, липса на каквото и да е обучение, но въпреки това все по-високи изисквания към продуктивност, намаляване на брака, задължения включващи мазнене на шефа, да отпускаш възможност да се покаже, че знае повече от теб на произволни теми, да допускаш подигравки без да връщаш много, само да става лафче на твой гръб.
Колегите са готини, но тези, които дойдоха след мен. Всички old school типове като Невена, Стефан, Криси са много близки с шефа и знаят как да го манипулират, знаят как да се мазнят, когато е необходимо, знаят как да изгонят някой колега, ако това се наложи. Интриги, повтарям отново! В един момент се оказва, че някой колега не идва 2-3 дни и чак тогава се разбира, че всъщност той вече не е колега. Всичко във фирмата се извършва задкулисно.
От към развитие няма никакви надежди. Каквото правиш от самото начало, каквато заплата получаваш в самото начало... това е! Няма мърдане. Това беше моя проблем. Поисках увеличение на парите и много рязко отношението към мен се промени. Колегите не харесвали как работя, правел съм твърде много брак, много бавно работя...(казано от шефа)... Дори и да е така, защо трябва да се чака 2 години и половина откакто работя във фирмата за да ми се каже това... Не разбирам!?!
Заплащане - 3, само заради това, че винаги се плаща редовно, всичко от тази гледна точка е както трябва да бъде.
Уважение - -3, уважението е нещото от което в началото си впечатлен, после става странно, после или напускаш или те уволняват...
Привилегии - 1, има зъболекар за който се отпускат 150 лв на година, не е много, но ги има, на обяд има кетъринг, което е голям плюс, а минусите са за "компютърждиите" - трябва да правим дизайн за ... каквото и да е, но няма интернет, трябва ти картинка - има галерия, ако го няма в галерията трябва да се молиш на колежките в другия отдел да ти освободят "компютър"(щайги от времето на втората световна, може и по-ранни, шефа все пак е много запален по втората световна, явно седят като исторически паметник),трябва ти шрифт - ползваш каквото има, трябва ти идея - значи не ставаш за тая работа щом нямаш собствени идей, винаги различни, винаги интересни, винаги грабващи окото на шефа или на Невена... (тук тече река от мас)
Фирмена сигурност - -3, ако си мазен дупелизец е възможно тази фирма да ти допада много.
Ангажираност - -4, винаги трябва да имаш работа, това не е лошо, просто в такава фирма не винаги има много работа, а и една работа може да се свърши за 30 минути, може и за 2 часа и 30 минути, за мен второто не е решение, защото не обичам да се затрупвам с работа, стремя се да я избутвам колкото се може по-бързо, ако започна да чета книга(на компютъра или хартиена), ако започна да си правя някакъв произволен мой дизайн/проект, ако си говоря с колегите(т.е. не съм си на работното място).... лошо Седларов...
Потенциал за развитие - -4, все пак има пробен период в който заплатата ти е една, после като подпишеш договор се води за увеличение...
Местоположение - 4, мястото е далеч от центъра, но е спокойно, клиентите го знаят, няма много шумотевица, офиса изглежда добре. От клиентска гледна точка, а и не само, е добре.
Колеги - -2, като числено превъзходство, повече са младите(и на години и като стаж) колеги, но като власт и тирания, и отношение, и организация, и идей, предложения, вземане на решения и т.н. превес имат старите кучета. Ако искаш да си добре, освен на шефа, трябва да се подмазваш на Невена(най-вече) и на Криси(и много да внимаваш какво говориш пред тях), това са основните, иначе всички влизат в тая схема, ако искат да си запазят работата... Оценката е толкова висока заради младите колеги.
Работна среда - -5, в случая става дума само за моята работна среда. Така наречените компютри, машините за печат, плотер, проекти, колежки с поръчки, шеф, който постоянно пита какво става с поръчката на X, ама си нямам понятие коя му е поръчката, защото когато колежките ми дават клиентските поръчки не се казва на кой са, за кога са, какво са се уговаряли с него, аз съм прост изпълнител по дефиниция и изискване, но всъщност трябва да знам много повече, дори и от самите колежки, които взимат поръчките(което по принцип си е така. Те си нямат никакво понятие какво е естеството на моята работа, но аз трябва да знам всичко за тяхната работа... shit man...)
 
Дано съм бил достатъчно обстоен. Пропуснал съм ного, като например веднъж годишно се събират офисите в страната(5-6 са, не съм сигурен) за 2 дни на някое китно местенце и става купон, има новогодишни кръчма черпевки, за рожденния ден на фирмата също, може и някое барбекю да се появи. Като цяло има опити за подобряване на колектива, но докато има такива прикрити, подмолни действия от старите колеги и най-вече от шефа... Много кадърни хора са си тръгвали заради лични убеждения, не за това че не се справят с работата. Аз съм един от тях! Радвам се, че го направих със скандал пред всички колеги и ороних авторитета на The Boss пред новаците, поне да видят колко ниско може да стигне. Да видят истинското лице...

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?