Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД /img/frontend/nomap.png"

ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Има пусната обява за РЕГИОНАЛЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРОДАЖБИ
– ЮЖЕН ЦЕНТРАЛЕН РЕГИОН.

https://www.jobs.bg/job/5081056

Някой може ли да даде инфо дали изобщо си заслужава да се кандидатства?

Благодаря предварително.


4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
4
Потенциал
-1
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
1

В този завод не се извършва работа, а грубо нарушаване на човешките права.Не за първи път служителите бяха строени да дават показания за несвършената работа на охранителната фирма (приближена на някой си) на ДЕТЕКТОР на лъжата!Това никъде не съм го чувал в друга фирма с натиск подписване на уж съгласие.Аз се чувствам унизен но не е за първи път.никой не почита правата на хората,само полицействания,а работниците в завода изкарватме парите на фирмата.Не мога да кажа нищо добро...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Въпросът ми е насочен към последното мнение на "работник".
Бихте ли ми казали на посочения от мен email  - кои са външните фирми, които се занимават с ремонт на модулите в сферата на електрониката.
Бих искал да си намеря работа като инженер електроник, имам стаж като сервизен инженер в областта на електрониката,  и доколкото разбрах работата в завода се състои в подмяна на модули... Не съм видял позиция за кип-аджия или сервизен специалист, затова остава варианта ми да потърся външни фирми.
Поздрави!


настоящ служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
-2
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
5

Персонала на завода не е голям затова няма да споменавам името си за да не бъда коментиран сред колегите. Разчитайте на думите ми като на информация от първа ръка. Дългогодишен работник съм и смея да твърдя че преценката ми е достатъчно обективна и може би полезна за всеки който е решил да кандидатства за работа тук.
Първото нещо което всеки кандидат го интересува е заплащането. Трудът на персонала в производството и поддръжката не е отценен коректно. Вярно, че заплатите са доста над минималната за страната (което служи за оправдание) но нито са конкурентни нито атрактивни. Дори не е реално оценен трудът на служителите. Винаги има оправдания да не се повишава заплащането а и немогат да се коментират с никой конкретни цифри защото всеки е подписал декларация за конфеденциалност която не му позволява да споменава суми пред когото и да е. Почти всяка година се вдига заплащането с по 10-20лв. По мои сметки след около 100 години заплатите ще се изравнят със сегашните Европейски. Към заплатите няма никакви надбавки - основна заплата и евентуални празнични ако сте биле на работа по време на национален празник. Не разчитайте на добро заплащане, само на редовно! Едно хубаво нещо има - заплатите в годината са 14 с коледното и великденското възнаграждение.
Другото нещо е натовареността. Редовната смяна е 8 ч. а смените по 12 ч. (дневна, нощна и 2 дни почивка). Надвишените часове се ползват като почивки. Работи се по закона за сумарно изчисляване на работното време в 6 месечен период. През работното време ангажираноста не е 100% което е другото оправдание за ниското заплащане. В аварийни ситуации се изпитва недостиг на хора, за щастие това не е ежедневие.
Третото е колективите. Екипите са весели и шеговити всички си помагат помежду си за да върви работата. Разбирасе че се стига до неразбирателства и работни спорове но в допустими норми. Като цяло екипите са един вид семейства.
Следващото е професионално развитие. Почти никакво. Екипите са сравнително млади а издигането на по-горно ниво става след пенсиониране или напускане на някой от по-горе иначе няма на къде.
Допълнителни фактори. Тук 3 са най-важните неща които според политиката на завода стоят преди всичко останало. Охрана на труда, Екология и Качеството на продукцията. За тези два фактора компромиси не се правят. Охраната на труда се предържа и значително превишава на местно ниво международните норми и изискванея. Спазването на екологичните норми е преоритетно дори и прд качеството което се придържа към съответните стандарти.
Заключението ми е следното: Девня Цимент е подходящ за хора живеещи в Девня, Провадия или Варна от където имат организиран служебен транспорт. Работата е сигурна и постоянна но не е с конкурентно или атрактивно заплащане.
Няколко думи по предходните мнения:
Към господин Шофьор. До някъде е прав. Влезли на територията на завода шофьорите имат ангажимента да спазват изискванията по охрана на труда (които са доста обреминяващи) за хора не привикнали към тях. Що се отнася до пробите шофьорите си ги вземат от камиона защото са единствените които са оторизирани да се качват върху гърнето на циментовоза. За това че му се е наложило да се "превърне" в електричар или шлосер е поради факта че не е пожелал да изчака докато дойде съответния персонал за да отстрани евентуалната авария. А такъв шофьор е опасен за околните и за себеси защото не е квалифициран да извършва ремонтни дейности от подобен род.
Към другите две мнения:
Ако и двете се отнасят към посочената обява мога да кажа само че тя не е за специалист а за работник който работи на смени и работата му е да констатира повредените датчици и модули и евентуалната им подмяна или калибрация. При по сериозни проблеми свързани с контролери и друга електроника си има други хора. За специалисти нестава дума защото на територията на завода не се извършват ремонти на електроника за тях си има външни сервизи. Работниците от автоматизация само подменят повредените модули с работещи такива.
Да действително обявата е много гръмко написана и не отговаря на реалните обстоятелства. Що се отнася до думата "работник" да тя е правилна. "Специалисти" си имаме те са ръководители и програмисти. Имахме нужда от работници дето да се пооцапат с масло цимент FeSO4 и други химии за да сменят някой нивомер, термодатчик, ротконтрол или нещо друго за да не спре производството.
За да не стават такива разочарования питайте някой който работи там.
Надявам се да съм бил полезен.


клиент

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

АБЕ НИКАКВО ХВАЛЕНЕ НА ФИРМАТА.....
ЩОМ ОЧАКВАТ ОТ ШОФИОРИТЕ (КЛИЕНТИТЕ) САМИ ДА СЕ НАТОВАРВАТ , САМИ ДА СИ ВЗИМАТ ПРОБИ ОТ ЦИМЕНТА И ДОСТА ЧЕСТО ДА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ШЛОСЕРИ И ЕЛ.ТЕХНИЦИ ЗА ДА МОГАТ ДА СИ НАТОВАРЯТ КАМЙОНИТЕ И ДА  НАПРАВЯТ КУРСА, ............ИТАЛИАНСКА РАБОТА АМА С БГ.ТЕРТИПИ.
А ОТВРАТИТЕЛНОТО ДЪРЖАНИЕ ОТ СТРАНА НА ДАМИТЕ НА КАНТАРИТЕ.....
ТОВА ВЪОБШЕ НЯМА ДА ГО КОМЕНТИРАМ.
ЕВРОПА АМА ДРУГПЪТ.................................


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тези хора луди ли са????
Хем не можеш да се оправиш с машините си, хем наричаш грамотният специалист - работник...? Хайде като е работник си го направи сам. Обаче не можеш. Така, след като не можеш аз ще ти кажа колко струва, защото ти имаш нужда от мен.
Все едно да отидеш на зъболекар и да му кажеш : ще ми направиш 5 пломби, 2 коронки, и 2 моста , ама за 300 лв, защото навсякъде дават толкова. Малко няма как да стане.
Цената се определя от онзи, който върши услугата. Като не искате да плащате си го правите сами.
Поздрави и весели празници на всички, които са се съгласили да работят без пари, и с труда си да вадят заплатите на двойно повече персонал, който нито е технически грамотен, нито знае английски, нито има професия. Докато се съгласни да продавате труда си за без пари, работодателя ще ви прецаква, без значение как се казва фирмата.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ето една примерна обява на девня цимент:   http://www.jobs.bg/f2045818
Работник автоматизация на производство  Ref.No: DC-WR
Описание и Изисквания:
Извършва ремонт и поддръжка на техническите средства за автоматизация на територията на „Девня Цимент”АД, съобразно изискванията на техническите инструкции и тези по Охрана на труда и ППО. Действа съвместно със операторите с цел да не се допусне прекратяване на технологичния процес при производството на цимент и изходните материали за него- каша, клинкер.
 Основни задължения и отговорности
- Да познава технологичната схема на производство в завода, а също така техническите и технологични параметри на основните съоръжения и машини;
- Да извършва ремонт, настройка, монтаж на прибори по автоматизация за измерване на величини;
- Да извършва ремонт и подмяна на датчици,кабели, изпълнителни механизми, газ анализатори и др.
- Да поддържа дозиращите устройства и тегловни системи;
- Да извършва елементарни механични ремонти по оборудването;
- При спиране на технологичната линия за ремонт е длъжен да направи оглед на състоянието на оборудването и да отрази в рапорта констатираните забележки, предприема превантивни мерки съгласно инструкциите;
- Да информира прекия си ръководител за забелязани нередности по оборудването;
- Да попълва журнал при извършени дейности;
- Да познава и спазва инструкциите по система за качество ISO 9001:2001 и система за опазване на околната среда 14001:2004;
Изисквания за заемане на длъжността
- Средно специално образование -Автоматизация на производството или друга близка специалност /Електронна техника, Ел измерване/;
- Професионален опит – стаж на подобна длъжност мин.3 г., придобити през последните 5 г.;
- Умения за самостоятелна работа и работа в екип.
За предимство ще се считат:
- Компютърна грамотност;
- Английски език;
 
Компанията предлага
- Конкурентно възнаграждение;
- Пакет социални придобивки;
- Възможност за работа в динамична работна среда и в компания с международни професионални стандарти.
Ако отговаряте на горепосочените изисквания и желаете да приемете предизвикателството, моля изпратете вашата автобиография и актуална снимка, не по-късно от 21 декември 2013 г. на вниманието на г-жа Д. Александрова-Димова.
 Само одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервю.
 
Такааааа! Я да видим какво имаме : пореден опит на другаря - работодател , в който  се търси сервизен инженер , или сервизен техник с опит, позицията на който е завоалирана като "работник". Точно заради думата работник, няма да си пусна документите. Искате работата да се свърши, но искате да стане без пари. Е добре, хайде да ми обясните защо трябва да си продам труда, като сервизен техник или инженер, когато ме наричате работник. Работник може е някой неграмотник, с 8 клас, който едва едва извършва прости физически задачи, без да се налага да е технически грамотен, да си има представа от измерваелна техника, електроника, автоматизация на произвдоството и управление на процеси...
Вие на кой свят живеете бе госпожа? Вие ли формулирахте тази обява, или някой от вашите началници, който е неграмотен?????
Колко изисквания имате, я си ги пребройте ? Общо са 14 на брой, а от страна на работодателя - точно 3. Хайде да направим обратното, вие да ми осигурите 14 различни предложения, а аз да отговарям само на 3 от изискванията, така съгласни ли сте? Не сте. Е аз защо трябва да съм съгласен с труда си да вадя заплатата на една камара неграмотен народ, който ме е писал работник,, а има 14 и то силно спеиализирани изисквания към мен, нещо не ми стана ясно.
 
Не искам да съм част от фирма, която не уважава служителите си, и ОМАЛОВАЖВА онова, което са постигнали. Също така НЕ ИСКАМ да съм част от компания, в която има назначени офис служители, които не могат една обява да пуснат на английски език, но имат претенции към хората, които наемат да го знаят, защото трябва да се оправят с техническата документация на машините.
До там ли опряхте: да нямате смелостта да напишете , че търсите сервизен техник/инженер, защото ви е страх човека , който наемае да не ви поиска съответното възнаграждение????.
Завърших Автоматизация, и Управляваща техника, имам над 8 години стаж като инженер в производствено предприятие, занимавам се с поддръжка на поточни линии оборудвани с контролери в производството с непрекъснат цикъл на работа.
Само заради начина по който сте си написали обявата ще отида да работя като бензинджия, но няма да работя за компания, която нарича сервизния си инженер/техник  "работник", все едно е хванат някой от улицата. Научете се на уважение към кадрите, които търсите.
Каквото и да ви обещаят не се съгласявайте да работите без пари, уважавайте себе си, труда си, и нещата, които сте постигнали. Цената на труда за извършване на определена услуга се определя от онзи, който върши дадената работа, а не от другаря - работодател, който е приготвил някакви смешни пари и смята че като ги покаже, хората ще се втурнат да му работят специализирана работа  - електроника, ел.измервания, автоматизация  на производството, английски език, и компютърна грамотност...   както е написано в обявата.
 Направете си го сами и не наемайте никой, след като наричате сервизния инженер с ОПИТ - работник!!!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?