Не си губете времето.
Здравейте,
Фирмата на Български вече се казва Коджито а не Когито, така че ако някой я търси да знае.
Като цяло outsource - намират клиент и назначават хора да го обслужват. Проблема е, че ако клиента се махне и служителите ги махат. Рядко се случва да пренасочат някой към друг проект.
Предимства:
- работи се с нови технологии, предимно американски компании
- работното място е от вкъщи
- колегите като цяло са свестни
- тийм билдинг един път годишно
- допълнително здравно осигуряване
Недостатъци
- работното време е от 14 до 22, доста често оставаш и до по-късно
- оувъртайма не се плаща
- заплатите са ниски за сектора
- фирмена сигурност - нула - махнат ли клиента махаш се и ти
- прекалено много изисквания
- голямо текучество - има защо
- все пак има и големи некадърници, малко са, но ги има
Ако сте опитен специалист става да седите няколко месеца докато си намерите нещо по-добро. Ако сте джуниър ще е много трудно, защото се работи на обороти и нямате шанс тепърва да разучавате даден фреймуърк или каквото и да е. Най-често директно ви хвърлят в дълбокото и ако оцелеете...
Подробна оценка от Xogitian
Здравейте,
Работя в Коджито от повече от 2 години. Компания на бг пазара с иновативен подход, широкосроено мислене и начин на управление. Работим от вкъщи, дистанционно, сами избираме откъде. Това е голяма свобода и огромна привилегия. Работим за клиенти, предимно от Щатите и работата е разнообразна. Работното време е от 2 до 10 и хубавото е, че подлежи на гъвкавост, когато си заслужиш доверието и покажеш какво можеш.
Какво правим, разработваме продукти на наши клиенти, които след това те продават на техни клиенти. Работата е динамична и доста предизвикателна. Кара те да мислиш и да решаваш сложни проблеми. Новите технологии са ни ежедневие, докато другите само четата за тях, ние вече сме ги изпробвали. Някои ги бива, други не. Опита е ценен.
Заплащането е много добро, според резултате. Посредствени програмисти не виреят дълго при нас, това си проличава и без да са минали формалните 3 или 6 месеца.
Всеки ден екипа расте, вече сме над 70 човека, което само по себе си говори за потенциала. Е това е от мен, дано ви е полезно.
Подробна оценка от BlackByte
Типичен outsource. Фирмата е от 2ма братя гърци, които се мислят за американци и един българин. Парите са ок, работи се от вкъщи,но работното време е от 14ч до 22ч. Все обещаваха, че това ще се промени, но така и не се случи. Много обещават, но нищо не се изпълнява от обещанията. Искаха да ме изиграят като подпиша договор за 6 месечен изпитателен срок, но не се съгласих и подписахме 3 месечен. Всичко беше точно и на края на 6те месеца, братята гърци решиха че не им трябвам повече,ама бяха забравили факта, че изпитателния срок е минал 3тия месец. Първо обещаха всичко да бъде точно, всичко ще се плати и т.н., но като дойде деня в който изтичаше срока от едномесечното предизвестие, ми заявиха че няма да ми платят всичко. След кратки спорове и т.н. все пак решиха да платят заплатата (договора си беше редовен), но отказаха да ми платят 12 дена отпуска които имах. Дадох ги на Инспекция по труда и си ми платиха всичко с 2 месеца закъснение. За съжаление не трябва да им се вярва за нищо на тези хора. За временна работа е ок.