Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

2Криейт /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-19 от общо 19


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-4

Бях наета като Front-end Developer във фирмата и като цяло не съм особено доволна.
В началото ми казаха, че ще имам обучение, което ще продължи 9 седмици, след което ако се справям, ще започна работа по реални проекти и заплатата ми ще се вдигне от минимална на поносима, а след това ще имам увеличения на заплатата, с определена сума, на всеки 3 месеца до първата ми година там, а след първата година, увеличенията трябваше да са на всеки 6 месеца. Всичко това се оказа лъжа.
Обучението продължи 6 седмици. През този период имах по 1 лекция на 1/2 седмици. През останалото време четях подбрани от тях материали, а трейнъра идваше през няколко дни да види как се справям със седмичните задачи. А в края на всяка седмица имах 'контролно'. След това контролно ми казваха как съм се справила с него и какви са ми били грешките. Обучението е само за HTML и CSS. То не включва JavaScript, въпреки че самата работа по реални проекти изисква да имаш поне основни познания за езика.
След обучението бях одобрена да започна работа по реални проекти, но заплатата ми не се вдигна. Оказа се, че заплатата се преразглежда след 3тия месец, а след това а след това 2 пъти на периоди от 6 месеца, а след това на една година, и то увеличението е със сума много по ниска от тази, която ми казаха. Разликата между обещаната ми месечна заплата и тази която взимах беше наистина огромна. Когато попитах на какво се дължи тази разлика, те ми казаха, че във фирмата в момента се случват промени и аз съм част от тях, което според мен беше изключително некоректно. Независимо какви промени се случват във фирмата, това бяха условията на които се съгласих, за да започна и нямаше да започна работа там, ако знаех истинските условия.
Вече заплатите се формират на база на точкова система, което ги прави още по-ниски от преди. Основната заплата е наистина много ниска за тази работа и това ниво на стрес, а точките са изключително трудно достижими при нормално работно време.
Самата работа е изключително стресираща. Сроковете, които се дават за всеки проект са наистина трудно достижими. По-голямата част от работещите там изобщо не стават от местата си, дори в обедната почивка и остават извънредно на работа, като извънредния труд НЕ се заплаща допълнително, както е по закон. В началото на всеки месец има фийдбек за работата ни през предходния месец, като за повечето от нас той беше негативен, което значително увеличаваше стреса. Тъй като всички са изключително заети и изнемогват със сроковете е сравнително трудно да се намери човек, който да ти помогне, ако имаш въпроси свързани с работата.
Самата работа по реални проекти няма нищо общо с това, което се учи на обучението.
Всичко, което се пише в служебния чат се чете от шефовете.
Друго нещо, от което не съм доволна е, че когато ме наеха не ме информираха, че фирмата работи на почивни дни и то напълно безплатно. Разбрах, че работим на празници 2 дни преди първия празник, който улучих във фирмата. А когато попитах ЧР дали този ден се заплаща двойно, както е по закон, той ми каза че не знае и ще попита счетоводството и ще ми каже след като му отговорят. Естествено, така и не получих отговор от него. Отговор получих, когато получих следващата си заплата.
Като плюс мога да кажа че след време въведоха правило да се почива на вички официални празници, но празниците, на които работих напълно безплатно, така и не ми се платиха.
Офиса се намира на доста кофти място. Въпреки това постоянно има спорове за паркоместа, тъй като те не достигат. Няма много автобуси, които ходят до там и няма много места за хранене, които да се намират на пешеходно разстояние от офиса.
Като придобивки фирмата предлага храни в офиса, служебен фитнес и коледно парти. Нямат допълнително здравно осигуряване, годишен тим билдинг и подобни.
Заплатите се плащат редовно и то на две седмици, което е голям плюс.
Осигуровките са на пълната работна заплата.


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
-4
Колеги
-2
Работна среда
1

Бях нает като backend junior от фирмата, като един от шефовете(няма да споменавам кой) ми беше обещал, че ако не се справя с тази длъжност има опция да ме сменят на друга за да не губят кадри.

Обучението беше: "Ето ти сайтове(линкове към тях), чети материалите..." Самите материали си бяха само за какво служат разни елементи в HTML & CSS, реално никакви техники на писане на код не беше споменавано, но в последствие се оказа, че точно държат на техните техники за писане на код.

Самият ментор(също няма да споменавам кой) минаваше през ден(или ако имам въпрос) да провери какво съм направил и обсъждахме грешките ми. Всичко вървеше добре, или поне с таково впечатление оставах от разговорите с ментора ми, докато не дойде финалният тест. Искам само да вметна, че както ментора казваше, че не правя големи грешки и нещата са добре, изведнъж 2 дена преди теста идва и решава да провери един мой сайт от началото до края. Като до този момент само проверяваше за това, което го помоля.
Та при проверката ме критикува остро за много много грешки и въобще аз защо съм пишел така кода, а аз си ги пишех нещата по един и същи начин от началото на обучението ми до този момент, той никаква забележка не ми беше правил за таково нещо. Бях много объркан, въобще какво се случва и защо така, но си казах нищо и дойде време за финалния тест.

Резултатите, се оказаха лоши - surprise, surprise.
Почувствах се много разочарован, но не само от себе си, но и от ментора ми. Той реално ме е лъгал през цялото време, че се справям добре, не разбирам защо го направи, и въобще проверката 2 дена преди теста и острите критики изведнъж?? Казах си, майната му, ще уча още по-усилено и ще успея.

Да, но не, впоследствие имаше още няколко теста, като след всеки тест изрично питах ментора си дали съм се справил добре, без увъртане, в прав текст. Отговорите му бяха положителни, че се справям добре(с изключение на 1 тест).
Един ден след поредния тест, който също имаше минимална критика от страна на ментора ми бях извикан от мениджър и просто освободен...

Това ми дойде като гръм от ясно небе. Всичко уж върви добре, изчистил съм си почти всички грешки, но трябва да си ходя. Официалният им довод беше, цитирам:
"Виждаме, че се справяш, но искаме да се учи по-бързо, и да се случват нещата по-бързо..."

Помолих ги да ми обяснят по-подробно, но не получих отговор. Реално, това, което ми беше обещал един от шефовете в началото(за смяна на позиция) също се оказа лъжа. Не знам дали станах "жертва" на така наречената шуробаджанащина или нещо друго, но нямаше какво да се направи.

Не си мислете, че съм седял там цял ден и съм цъкал фейса или какво ли не. Пишех код и четях по цял ден.

За заключение искам да кажа, че съм крайно разочарован от случилото се, всеки е прав за себе си, те може само в мен да виждат вината, но това си е за тях.
Надявам се да се развиват по-добре.


43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Това е супер яка компания! Отношението е прекрасно, обстановката, работата, всичко! Човек и да търси, няма да намери от какво да се оплаче.


кандидат за работа

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, може ли някой, който вече е назначен и работи в тази фирма (преминал задължителният стаж) да сподели какво се очаква от нов кандидат за работа в тази фирма. Какво точно представлява теста на интервюто, как преминава стажантската програма и какви са формите й за контрол върху стажантите? Благодаря!


настоящ служител

31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
0
Потенциал
5
Местоположение
-1
Колеги
3
Работна среда
5

Работя във фирмата от години и макар, че не смятам, че точковата бонус система беше неадекватна, съм по-скоро щастлив, че от септември 2016 такава вече не се използва във фирмата.

На нови кандидати първоначално се предлага 600лв заплата по време на няколкомесечния платен стаж (наблягам на последната дума). На добрите кандидати им се предлага постоянна работа след 3-4 месеца (зависи донякъде от това как се справят) и заплатата вече става 1000+ лв. Ако през първата 1 година работа по реални проекти няма издънки заплатата минава 2000лв.

Макар и на интервюто за работа технически тест, който да провери дали имате основни познания за длъжността, по която кандидатствате е достатъчно през живота си да сте отделили 10 часа, за да научите това, което тестът проверява. С изключение на тези основни познания не се иска нищо друго и предимно се назначават хора без предишен опит, противно на един от предните коментари, че се назначавали хора избягали от други фимри.

Натоварено е -- съгласен съм, но в тази фирма сме хора, които не ни е страх да работим и които знаем, че пари се изкарват с упорит труд.

Отношението от работодателите е най-доброто, за което съм бил могъл да мечтая, като доста често ни "глезят" с нови придобивки за офиса (пример: има фирмен фитнес, който може да посещавате когато ви е удобно).

Освен това се инвестира много в развитието на кадрите във фирмата като често пъти се пращат хора на командировка на конференции от световно ниво (Амстердам, Берлин, Виена, Сивиля, Париж и др).


настоящ служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Вярно е, че всеки си има право на собствено мнение, но това, че на някой не му се е получило в тази фирма, не значи, че проблема е само в едната страна, нали?!

Равотата е доста интензивна, няма спор. Но това че за някой е по-важно да спряга глагола "мотам се", вместо да работи, вече не е проблем на фирмата.

Относно коментара за заплатата: Първите 4-6 месеца има обучение, т.е. НЕ СЕ РАБОТИ! Има си лекции,има си упражнения, има си и изпити. Не стига,че влагат толкова във всеки един, че накрая и защо толкова малко пари! От както работя по реални проекти, заплата от 600 лева на съм взела...

Бонусната система: Да не забравяме, че много хора се насочват към професията "програмист", защото "в ИТ сферата са големите пари". Но каквото и да си говорим, тази работа не е за всеки. Така че е нормално един да прави с лекота по 150-160 точки, а друг да не може и по 80 да направи. Когато започнах по реални проекти, без да оставам след 18ч., успявах да си покрия минимума от точки(явно е възможно).

Това, че не се ценят служителите: В 2Криейт за пръв път ми се случи, шефът ми да ме попита как съм, да ми направи забележка, че трябва да си използвам обедната почивка, за да си почивам или да дойде да ми обясни, как да се справя с даден проблем по проект. Ами не знам, какво повече искате от шефовете си.

Извод: Ако ви се работи, ще изкарвате добри пари. Ако не ви се работи, не кандидатствайте в 2 Криейт. Ако сте некадърни, но искате да изкарвате пари, това вече си е ваш проблем.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Когато започвах да си търся работа в тази сфера съм кандидатствал. ДОБРЕ, че не съм започнал работа там. Мненията тук напълно съвпадат с тези на мой колега в сегашната фирма, бивш служител на 2 Create.

Как ще им бачкате на тези робовладелци за 600лв? Не разбирате ли, че ИТ кадрите са ценни и фирмите ви експлоатират така само защото го позволявате?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

От мои наблюдения и споделени мнения на приятели и познати: и 2create не се цепят от правилото, че успешните фирми във Варна са със доста снобарско отношение и търсят свръх-кандидати (ако може да са квалифицирани избягали от някоя друга фирма, пък в същото време да им плащат като на стажанти - най-добре).
То е ясно, че изискванията са Ви високи, но трябва да има и горен праг на очакванията.

Ако категория 1. е "мениджър спасява имижда на компания",
2. - "гневен анонимен (бивш)работник"
то моят коментар ще бъде - 3. "недоволен афектиран кандидат".


настоящ служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Тотално съм разочарован от фирмата - хем искат да пишеш бързо, налага се да оставаш и след работа, за бонусната система да не говорим колко зле е измислена - може и 15 проекта за месец да си свършил, но заплатата си остава 600лв., само защото не са ти дали точките. Ако имах друга алтернатива, веднага бих се махнал, но за съжаление във Варна нещата са зле.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?