Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

2Криейт /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 19


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
4

Тук дотса от коментарите не съвпадат с реалноста.
Интервюто е няколко задачки за цял ден. Аз като го правих през 2020. Ми отне към 3-4 часа, след това ми казаха, че мога да си ходя ако искам. Няма нищо общо с реални проекти и т.н.
Обучението е няколко месеца отново не е по реални проекти. В зависимост от това как се представяте между 3 и 6.
Заплащането за обучение е малко, но имайте на предвит, че ви плащат за да се обучавате. За Варна това е добра възможност.

Колегите са супер, приятелски настроени и винаги отзивчиви ( на 90 % от колегите ) винаги има и такива, които не обичат да комуникират много.

Mangement : Без работа няма да останете. Повечето от мениждърите са разбрани и помагат( или намират кой да помогне ). Ако не ви мързи заплата ще гърми.

Ментор: Аз имах 2 ментора, единият беше хоум офис и отговаряше по- рядко, но даваше нужната информация винаги. Другият беше от офисът и идваше всеки ден и ми отделяше много внимание по 1 час на ден обяснявайки от какво имам нужда на какво да наблегна и как се справям със задачките.

като цяло : Почнах във фирмата с 0 знания по php 0 по цсс и 0 по js.

За 2 години ме повишиха 5 пъти и имам над 200 реални проекта. Ако сте млади и търсите кариера в програмирането, не вярвайте на негативните коментари а пробвайте сами. Беше супер начално стъпало за кариерата ми.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не е лоша фирмата за нашите стандарти. Някога работех там после се преместих другъде но условията са си пак същите, няма голяма разлика тук - там или където и да е в БГ . Като цяло в България е така трябва да бачкаш 40 години, да плащаш осигуровки, и накрая ако доживееш до 67г. ти дават пенсия колкото да имаш за храна и лекарства.
Ето защо преди 3 години реших да напрявя нещо с оглед на моето бъдеще, като започнах всеки месец да отделям малък процент от скромната се заплата и депозирам в Bitcoin тъй като цената на тази валута откакто е създадена винаги върви на горе. Идеята ми беше че някой ден като стана на 50г. ще съм спестил достатъчно средства в Bitcoin за да не е нужно да чакам мизерната си пенсия.
Приятели не искам да изглежда самохвално . В момента съм на 31г и май няма да трябва да чакам 50 за да се пенсионирам тъй – като дори не съм и санувал че цената на Bitcoin ще нрасне толкова бързо.
Биткойн е най-доброто решение за съхранение на стойност Вие също може да направите така в зависимост от това какъв процент от месечните си доходи може да отделяте.
Ето линк как може да си купите от най-голямата борса за криптовалути в света https://www.binance.com/en/register?ref=L7SKVPD1


кандидат за работа

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

Харесва ми как след всеки негативен коментар има роман от някой служител с цел да го затрупа. Прилича на "Ленински съботник".
Аз също съм бивш кандидат за стаж и мога да потвърдя историите по-долу. Когато чета изкуствените възхвали се радвам, че не ме одобриха. Всяко зло за добро.
Новият ми работодател не си ползволява такова лошо отношение.

За всеки себеуважаващ се кандидат - не си губете времето да ходите до другия край на града за да Ви се изплюят в лицето.


настоящ служител

44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Казвам се Александър Атанасов и работя в 2create от около 10 години. Бих желал да споделя информация, която може да е полезна за всички, които желаят да работят в 2create.

2create през годините промени доста неща/процеси, за да може служителите на компанията да намират смисъл в това което правят и да се чувстват като част от компанията. Като пример бих дал, че през последните години компанията се стреми да предлага, както хоризонтално така и вертикално развитие. Друг пример, 2create се стреми да вкарва нови брандове, което помага за развитието на фирмата и служителите в дългосрочен план.

Развитието на служителите е важно нещо за 2create -- целта е всеки да върви по свой собствен кариерен път. Има различни видове отдели, където всеки може да развива своите умения.

2create винаги ще подаде ръка на служилите си и ще ги подкрепи в трудни моменти. Примерно 80% от хората в момента работят remote поради COVID-19 пандемията -- 2create успя да промени процесите си, така че служителите да работят в безопасна среда.

Има практики, които може да не се харесат на всички(примерно бонус система), но фирмата се стреми да намери баланса между фирмените интереси и тези на служителите, така че всеки един да е доволен.

2create дава възможност на хора без опит да се реализират и поради тази причина първите няколко месеца са трудни. Средата е динамична и се работи на високи обороти.

За да бъде някой кандидат нает, кандидатът първо трябва да пасват на фирмената култура -- в противечен случай и двете страни губят. Може да намерите ценностите на 2create тук https://2create.io/ (Values).

Преди да бъде нает някой кандидат, фирмата предлага 1 тестов ден. Този тестов ден е важен за двете страни. Фирмата може да разбере дали кандидат е подходящ за нашите типове проекти. Също така кандидатът може да прецени дали той се намира на правилното място, спрямо неговите виждания. Задачите, които се правят през този тестов ден, не са реални проекти -- кодът не се използва по никакъв начин.

Първоначалното обучението е интензивно, като целта му е да подготви служителите за реална среда. Това обучението също помага на служителите да преценят дали 2create е фирма за тях.

Реалните проекти започват да се работят след като обучението приключи, което трае около 3 месеца. Градивната обратната връзка е добре дошла и всеки може да изразява мнението си.

Надявам се тази информация да Ви е била полезна.


-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

Когато кандидатствате за стаж - ще Ви посрещнат с бланки за това, че не сте на работа, а е интервю. То реално е един работен ден. Няма да се учудя ако дават някакви сайтове и после си ги дооправят и ги ползват. Много лошо впечатление.
Наскоро разбрах, че и заплащането е много лошо за труда, който се полага. Карат собствените си служители да гласуват за фирмата - ако ги видите в гугъл имат 4.9 рейтинг главно от техни служители.
Отношението към стажантите е арогантно. А доколкото коментара под моя (хронологично) Симеон очевидно не е забелязал, че в офиса е Xbox, а не Playstation. В почивките почти никой не излиза да яде, защото всички са затрупани с работа. Това може би обяснява, защо не е забелязал.
Може би преди години е била добра фирма.


настоящ служител

31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Работя във фирмата откакто офисът беше разположен в два малки апартамента под наем и служителите бяха 12. С течение на годините се увеличиха служителите, смениха се няколко офиса и в момента се простира в цяла сграда, а служителите са над 100.

Забелязвам, че повечето хора в BG Rabotodatel оставят емоционални и често негативни коментари за фирмите, повлияни от лоши моменти, в които не са могли да изразят какво ги притеснява и защо са недоволни. Рядко доволни служители изобщо отварят сайта, за да разкажат положителния си опит от дадена компания. Още по-рядко текущи служители споделят мнението си. Затова и реших да оставя също коментар, споделяйки моето впечатление.

Работих няколко години като front-end developer и малко като back-end developer, след това ми гласуваха доверие да управлявам екип, което правя и до този момент вече 10 години. Работата е на високи обороти и напрежението не е малко. Иска се голяма мотивация и проактивност.

Според мен фирмата дава възможност на хора без опит да се развиват в IT областта и добър старт в кариерата, където могат бързо да усвоят нови умения. Нещо, което в другите фирми е трудно постижимо, ако нямаш опит. Има начално обучение, даващо необходимия минимум за работа по реални проекти, но се иска и допълнително лично развитие и учене. Има различни отдели във фирмата - дизайн, front-end ( предимно HTML/CSS/JS ), back-end ( предимно WordPress, но не само ), Shopify, Email templates. Има и обособени екипи във фирмата с цел по-добра организация на работата и формиране на "малки общества", в които колегите взаимно да си помагат и да преминават по-лесно трудностите. Всеки екип си има младши и старши служители и човек, който управлява проектите им и помага при нужда от нещо.

Поради естеството на работа - много клиентски проекти - работата е динамична и обикновено има няколко проекта едновременно. Разчита се на самоинициатива и проактивност. Въпреки, че има старши програмисти, на които може да се разчита, често е трудно да се "стигне" до тях тъй като са много заети. Често mindset-a e насочен повече към клиентите и по-малко към служителите, но клиентите дават работата ни и без тях няма как да има и служители. Има нужда от повече двупосочна комуникация програмист-мениджър, защото обратната връзка е в основата на ефективните взаимоотношения.

Има ( към момента на писане на този коментар ) точкова система, даваща възможност за допълнително възнаграждение при постигане на дадена цел. С положителните ( допълнително възнаграждение ) и отрицателните ( прибързване, напрежение ) си черти, тази система се използва активно.

Има социални придобивки - зала за трениране, джаги, Playstation, билярд. От време на време има и фирмени събития - Коледно парти най-вече. На екипно ниво се провеждат също игри и събития, като това се определя от самия екип и неговия ръководител ( само при някои екипи го има това за съжаление ).

С горната информация целя да дам моята оценка на фирмата. Всеки си преценя дали е неговата възможност за развитие и фирма, в която иска да работи.


-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-4

НЕВЕРОЯТНА ФИРМА!!!
Ще ви извикат за 9 ЧАСОВО ИНТЕРВЮ за стажантска позиция!!! Но това не всичко -
накрая всъщност ще се окаже, ЧЕ СИ ТЪРСЯТ ЧОВЕК ЗА РАБОТА, А НЕ ЗА СТАЖ!!!
НО ОТНОВО ТОВА НЕ Е ВСИЧКО!!!! На интервюто ще споменат как не харесват
определени frameworks и че всичко трябва да е на CSS - след което задачите Ви
ще са на тези frameworks, които не харесват!!!!
Отидете на интервю ако искате безплатен обяд. Това е.
Материалите, които предоставят сами може да си ги намерите и са от времето на дядото на Тутанкамон (много остарели).
Трябва предварително сами да сте се подготвили.
Забравих да спомена, че вашия "ментор" е човешки ресурси и той ще ви оценява.
Идилията е пълна.


бивш служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
-5
Колеги
2
Работна среда
1

Като цяло човек може да издържи на темпото ако стои по няколко часа overtime на седмица или след като се прибере от работа продължи допълнително да работи по проекта от вкъщи. Който има желание, нека се убива от работа - но трябва да знае, че не се плаща overtime (а по закон трябва). По празниците се работи, но не се заплащат двойно (а по закон трябва). Ако са ви казали, че на еди-си-колко месеца заплатата ви се вдига - имайте предвид, че не е така - само се преразглежда и ако решат, че не се справяте добре, не се вдига (което е логично). А под справяне добре се има предвид да успявате да правите проектите във конкретно време, което не е определено от вас, както обикновено се очаква от един програмист. То се определя от мениджъра ви (обикновено това време е поне с една трета по-кратко, отколкото човек може да понесе). А също така и се засича - имате си таймер, който да ви "стресира здравословно", напомняйки ви постоянно как не сте се побрали във времето, което тези над вас са решили, че трябва да ви стигне. Културата е такава, че ако не сте се справили, то не е защото се иска нещо, с което един бот би се справил, а защото вие просто не сте достатъчно бърз. Ако ситуацията не е така, то значи е различна - имате точки. Според това колко сте изработили, толкова точки получавате и оттам се определя и заплатата ви. Но това колко точки ще получите отново се базира, на това колко време са определили мениджърите, че ще ви стигне за дадения проект. Работи се на конвейер. Масово е HTML и CSS, а JS се пипа съвсем малко, колкото да натъкмите някой плъгин. Ако ви е интересно да научите HTML и CSS, идете там, но най-добре не се задържайте за повече от 6 месеца. Достатъчно време е, за да научите двете технологии подобаващо (без да сте задълбали обаче прекалено много), но също и без да дадете твърде много от здравето и съня си. Ако търсите по-голямо развитие от това, най-добре ще е след това да напуснете и да си намерите друга компания. Както казах JS не се учи, може да имате някой шанс да ви прехвърлят във друг тийм, но дори и тогава нямате големи опции - или ще разцъквате PHP като правите Wordpress проекти, или ще ви сложат да правите имейл темплейти, или да се занимавате с Shopify. Като цяло развитието в комапнията не е особено голямо и след около петата година (ако се задържите толкова) вече ще правите твърде еднообразна работа и няма да имате шанс да се издигате още по-високо във фирмата. Ако имате по-големи цели, по-добре не се задържайте много, защото експлоатацията е голяма, а парите, макар и някои да смятат, че са добри, всъщност изобщо не си заслужават за полагания труд и има места където за далеч по-малко стрес, ще ви дават същите и повече пари, а издигането във фирмата ще бъде с много по-голям потенциал. За привилегиите - има фитнес, който е на фирмата и е в офиса. Ако ви се случи понякога да имате сили преди или след работа (с увеличаването на стажа това е все по-рядко), или разбира се да не се налага да работите преди или след работа, бихте могли да го ползвате и то безплатно. В работно време не. В обендата също имате някакъв шанс, но имайте предвид, че може да ви се налага да не си взимате обедна, ако много изоставате с работата. Също има шанс около Нова година да ви дадат няколко дена ваканция и Коледен бонус. Ако търсите повече привилегии от това, не мисля, че можете да очаквате такива.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За започване окочантелно работа във фирмата, трябва да имате и леко късмет, особенно ако сте с ТЕЛК решение, понеже тогава нямат право да Ви уволнят 6 месеца.
(много добре знам, че ако от фирмата четат този коментар знаят кой съм, защото бях първият им случай на служител с ТЕЛК решение.)
Като тяхната схема да ме накарат да напусна сам преди тези 6 месеца беше такава:

Стъпка 1:
При мен се получи така, че точно когато трябва да започва най-важното обучение, менторът напусна фирмата и нямаше ментор който да обучава. Странно как точно преди това един от мениджърите ме извика и каза, че съм имал някакви проблеми с вземане на решения, а аргументите като цяло нямаха нищо свързано с "вземане на решения". Другото странно нещо в ситуацията е, че как се справям и т.н най-добре знае самият ментор, а те не бяха се консултирали въобще с него ( като също така ми казаха да не говоря с него за това ). Разбира се не ги послушах и след като казах и на ментора за това, той самият беше също очуден какво не са харесали.

Стъпка 2:
След като менторът ми напусна, останах сам в стаята. Мениджърът каза, че искал да ме види на какво ниво съм. Като трябва да уточним, че за всички други кандидати да започнат работа беше необходимо само менторът да каже, че си готов, като преди да напусне той беше казал това и за мен, но разбира се само мен решиха да ме "подложат" на допълнителни "изпити".
Като проверката е да ти даде задачи, които не сте правили по време на обучението, което е леко странно, защото дори и при започването окончателно на работа ти дават неща, които са правени по време на обучението. Първата от задачите не беше голям проблем, но следващият "изпит" беше леко страннен и чисто си показаха какво целят. Та този "изпит", беше задача, която е за хора поне с 1 година опит може и повече, като това си личеше от това за колко точки е оценена самата задача. Тази задача трябва да я правиш напълно сам, без ментор, без право да попиташ някой, за разлика от колегите ти, които са работили САМО с ментора и не са имали такива "изпити". Разбира се най-накрая мениджърът реши да се "хване" за нещо от тази задача, което не му харесвало, което си беше и целта им.

Стъпка 3:
Тъй като както казах с ТЕЛК решение не могат да те махнат 6 месеца по закон. На мен ми оставше още един месец от тези 6 месеца.
По време на последният разгово от "Стъпка 2", мениджърът ми предложи "оферта" следващият един месец да съм се преместил в неговата стая и да правя неща там и той да следи, като най-накрая, ако не му харесало щели да ме махнат ( като трябва хубаво да се досетим, че точно след този един месец вече могат да ме махнат по закон, а преди това не, т.е вероятността да ме бяха махнали щеше да е 100% ).

Стъпка 4 (може би най-добре измислената):
Другата оферта от мениджъра е, че ако случайно се съглася последният месец да съм при него и НЕ се "проваля", слеващите 6 месеца да работя нещо като "помагач" на дргуите колеги със заплата МАЛКО по висока от тази на обучението ( за справка чистачка в Кауфланд взема повече ). Като работата като цяло не включва почти нищо свързно с позицията, за която кандидатстваш и за която си минал обучение. Като това точно си беше чиста подигравка, като също така си беше и целта им направо да напусна преди този последен месец.

Като в заключение да кажа както в повечето фирми, така и в тази. Може да полагате повече труд от други, да правите по-сложни неща САМИ, докато другите ги правят само с помощта на някой, който добре ги разбира, но най-накрая да решат да прецакат Вас.


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте,

Казвам се Марио Тодоров (не съм анонимен). Когато започнах работа в 2Криейт (2015г.) имах обучение (8 месеца), през което не съм правил никакви пари за фирмата. Аз инвестирах времето си и бях наясно какви пари се взимат по време на стажа (никой не ме е лъгал за това). 2Криейт инвестираха в мен през това време, както и във всеки, който е бил на обучение (бяхме около 24 човека). Не знам дали сте наясно колко пари отиват за един учащ се - умножете го по всички учащи се за даден момент.

Няма да споделям колко пари съм получавал, понеже към момента вече не е актуално, а и не е коректно. Заплатата ми беше много добра (това за всеки е различно понятие) и се покачваше често.

Оставал съм след работно време само първите 2 месеца след като започнах на точки. След това си тръгвах в 18:00 като си използвах обедната почивка изцяло. Разбира се, че понякога се налага да останеш.

Винаги съм имал време за въпроси на колеги, както и колегите са имали време, което да отделят за мен. Не съм чул нито едно крясване от страна на мениджър или управител.

Напуснах (2018г.) понеже имах нуждата да започна работа отделно като фрийлансър, и общо взето видях какво е да си търсиш проекти, а да не ти идват наготово. Не виждах какво мога повече да науча, но това което получих като опит в 2Криейт ми помага в настоящето и то много.

Мнението ми е да кандидатствате (в която и да е фирма) с ясното съзнание какво искате и какво можете да предложите насреща. Ако най-важното за вас е да има фитнес, чай и PS4, то явно трябва да постоите малко гладни. Ако някоя компания не ви заслужава, си намерете друга и разсъждавайте, а не гледайте как животът на програмиста е само екскурзии, покупки и усмивки. Трябва да сте много добри и да ви търсят другите, за да имате огромни претенции. Аз не съм много добър програмист и знам какви пари да поискам за уменията си и на какви предложения да отказвам.

За мен 2Криейт беше едно много добро място за начало на професионалното ми развитие в тази сфера.

Успех!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?