Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Римакем /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 9 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-9 от общо 9


настоящ служител

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
-3

Положението в тази фирма (клон на Агрополихим) става все по-лошо в последните години. Работниците намаляха, а обема на работата се увеличи тройно. Заплатите който преди години биваха, не са вдигани в последните 10 години, и в момента са смешно ниски. Постоянно се търсят специалисти, и текучеството е огромно. Постъпват хора, и напускат ядосани след 2-3 дена, подлъгани че ще получават 1200-1500лв. а на практика започват с по 750лв. който ще се вдигнат до 850. след 6 месеца. За толкова ниска заплата всеки може да започне някъде нощен пазач на далеч по-чисто от отрови место. Положението в Агрополихим е също толкова жалко, бият се в гърдите че са първи къде ли не, а заплатите смешно малки (900лв). Очите на медиите за замазани с лъжи че тук се получават по 2000лв на месец, а истината е далеч по-жалка. разбира се има си и раздута като балон администрация, която лежи на гърбовете на работниците в отровните цехове, и все по-малко специалисти в цеховете, поради огромното текучество на кадри. Съветът ми е БЯГАЙТЕ от този завод, не си губете времето и здравето за толкова малко пари, не си заслужава. В най-скоро време и аз ще избягам от тук без да погледна на зад.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Няма смисъл да се набутвате там


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Честно казано можех много по смислено да си загубя 4 часа от живота. Пратиха ме от бюрото по труда за стажантска програма и някаква госпожа (марияна) ме остави да кисна прав 1 час на входа и въобще не се появи!!!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

По добре не започвайте работа там! Силно ви го препоръчвам! На тях им трябват овчици, които пасат трева и между другото имат добри познания и висше образование! Хем ги боли хем ги сърби. Започнеш ли работа там, се държат с теб все едно те притежават! И ако си човек с по добри познания и който не се притеснява да изразява мнение, автоматично ставаш неудобен и е много вероятно да те оставят без работа съвсем без да им пука за твоите възможности и умения, които са търсели под дърво и камък на интервютата!!! Моят "началник" Красимир, се оказа много заядлив човек, който постоянно търси да те конфронтира, няма такъв крив тип! И като започнеш работа в цех торове , при него ще слушаш само как злослови предишни колеги. Красимир е човек без мъжка чест, да не кажа груба дума! И всички останали началници включително и другаря директор Монев!!! Най голямата грешка в живота е човек да работи в такава среда включително и заради непрестанно изпаряващите се отрови от амоняк, фини прахови частици, най различни видове киселинни изпарения и вредни газове, които влизат в дихателните пътища много агресивно. Аз веднъж бях с треска заради боклуците , с които надишах. За тях ще бъдете , цитирам "Поредния млад дихател". НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ РАБОТА ТАМ, ЗА ТЯХ НЕ СТЕ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПАРЦАЛ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой си, благодарности, че внесе светлина по въпроса с наемането на хора, както и атмосферата, и аз търся работа в сферата на електрониката и автоматиката, но при тези условия ще пропусна. Предпочитам да не работя по специалността, но не и да се тровя за никакви пари. Мина времето, когато работих за престиж.
Само ще допълня, че не са виновни "инженерите", които идват на интервю, просто за 500-600 лв други по - качествени няма да намерите. Един електротехник, който работи сам днес 5-6 ключа или контакта да сложи по 5 лв точка са 30 лв/ден. Да не говорим за по - сериозни неща. 
Нали ти става ясно, че компанията след като е предвидила тези заплати за каквото си е платила , това и получава.
Един специалист може да работи по един начин за 500 лв, и по друг начин за 1000 лв. Отделно ако вижда, че неграмотния натегач расте, без да има основание за това, какъв да му е стимула.
Мой познат, инженер по електроника с опит кандидатства при вас и получи отговор по email- не сте одобрен. А друг един познат, който беше на автомивка съседа му го уредил да започне... Варна е малък град и тези неща се знаят, когато става дума за специализирана работа.
По време на интервютата може да имате претенции за квалификации и знания от кандидата, само ако покажете, че цените квалификацията, знанията, и труда му. Кой отговаря на изискванията е отделен въпрос. Достатъчно е , че някой е дошъл на интервю, и е загубил един цял ден без да знае за какви пари става въпрос. И като чуе 500-600 лв, извинявай но продавачка в мола взема повече, просто е обидно за човек с квалификация, да не говорим за средата и отровите. Никой не прави услуга на никого  - искате тази работа да се свърши трябва да сте готови да платите за нея.
Както и ти сам каза, достатъчно прецакан си, че работиш в химически завод, отделно че заплатата скапана. Ще мине време и доста голяма част от хората ще паднат сами в собствения си капан - уморените коне никой не ги взема на работа. И тогава просто ще бъде извършена подмяна с някой друг, който не е наясно с тези неща.
Освен това няма нужда 6 месеца да се работи за ниска заплата , но това е защото работодателя така е решил. Дори 2-3 месеца са достатъчно да си проличи дали някой става за тази работа или не,мен ако питаш и на първия месец си личи. Само че когато си се ориентирал към ниско платени кандидати не може да се сърдиш, че не знае това, или не знае онова... За тези пари толкова.
Не може да сложиш някакви 500-600 лв, защото "навсякъде дават толкова", и да очакваш специализирани познания относно датчици, принципи на работа , измерване на величини, или желание за работа, няма как да стане. Предтстави си обратното - отиваш на зъболекар и му казваш: ще ми направиш това, това, това, и другото, ама за 500 лв, защото навсякъде дават толкова...
Мерси ти все пак за отделеното време. И един съвет към ръководството - напишете стартовото предложение за заплата в обявата - ще спестите време и на себе си, и на кандидатите. Така поне ще знаете, че онези които идват са наясно за какви пари става дума, и ще говорите само за техническата им подготовка.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Има шанс да те вземат стига да си подходящ за тази позиция и да не си пълен малоумник. Защото на интервщта идват хора които незнаят какво е прав и променлив ток или синхронен или асинхронен двигател и то завършили инж.
Примерно ти кандидатстваш за "техник автоматизация" (не се води така но все тая) Знаеш ли какво е клапън, как се оправлява, знаеш ли как и с какво се мери температура, налагане, разход, обороти и т.н.
Може да си мислиш че знаеш но може и да не знаеш :)
Впечатлете хората които ви интервюират и ще ви вземат на работа.
С предимство са тези които имат връзки и познават някой от шефовете (но това е навсякъде така)
Заплатата първите 6 месеца щое бъде около 500-600 лв (не зная колко точно)
След 6-тия месец (почти е сигурно че ще те оставят и след това) заплатата ще ти е 800-850 (в зависимост от стажа и дали ще ти го признаят) купони 60лв на месец за храба и на 3 месичее 270 лв., безплатна храна (до около70лв на месец) в стола и безплатен транспорт.
За мястото и работата която се работи заплатите са смешни.
Колектива и колегите са готини, шефовете са натегачи и мазници на техните си шефове, за да се издигнеш трябва да лижеш задници и то да можеш добре да го правиш. Фирмата е дъшерна на Агрополихим, и се опитва да прецака работниците си от всякъде. Ти работиш в ХИМИЧЕСКИ ЗАВОД а те водят категория на трув 3-та (все едно си в офиса си или барман на златните) би трябвало всички в този завод да са 2-ра дори на места и 1-ва категория но не е така.
Това е успех на бъдещите кандидати


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да сподели какви са заплатите за техник автоматизация, има ли шанс човек да започне без връзки?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като не са те одобрили, от РИМАКЕМ са направили можеби най-хубавото. Изказването ти е недостойно не само за специалист на нивото, на което претендираш, че си, но и от чисточовешка гледна точка. Но пък от друга страна съвсем ти приляга. Нали знаеш за лисицата и киселото грозде.
Аз самият съм, както казваш със средно образование от техникум, което се нарича средно-специално. От 3 години работя на позиция "Сервизен Инженер", за която Висше образование беше изисквано в обявата. След като кандидатствах получих имейл, в който пишеше, че по обявата са кандидатствали 65 души, а е била разгледана от над 400. Предполагам, че минимум 50% от тях са били с инженерно образование, с което не искам да се надувам, макар че съм в идеална позиция да го правя. Бих се присмивал над такива като теб, но пред всички хора, а пред "инженери". И то такива като теб. И не защото съм спечелил работата, съревновавайки се с хора с образование по-високо от моето, а най-вече, защото съм задържал работата си и съм доказал на работодателите си, че като са ми дали работата не само че не са сбъркали (даже напротив), но са и много доволни, а за да изкажа съжаление, за нивото на инженерите като цяло (изключения винаги има!) Аз лично имам колеги, някои от които дори добри познати и приятели с висше магистърско образование от ТУ, които се страхуват да се кандидатират дори за обикновени сервизни техници. Някои от тях не могат дори елементарни уреди да си поправят у дома. Изобщо думи не ми стигат да опиша колко са зле. Затова напълно си обяснявам, защо големи фирми се вглеждат все повече и в средните техници по образование (като мен), което във все повече случаи е по-добрият вариант....


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах по обява в тази компания, и получих следния отговор : Относно Ваша кандидатура по обява за позиция "Инженери КИП и А и Ел.монтьори по КИП и А за гр. Девня" от фирма "Римакем ЕООД"  искаме да Ви уведомим , че за съжаление не сте одобрен по документи за свободните в момента длъжности.
Някой може ли да каже какви са критериите за подбор в тази компания, тъй като получих този отказ, а имам над 6 години стаж като инженер в областта на електрониката и автоматизациятa. Мой познат със средно ообразование от техникум беше назначен там като техник, а преди това е работил в автомивка, и фирма, която се занимава с поставяне на домофонни системи... Изводите оставям на Вас. Сега се радвам, че не ме одобриха, защото никога не съм изгарял от желание да работя в "долината на химията".

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?