Подробна оценка от До Емилиян Рашев
Как ще затвориш вратата когато Васил я отваря на всеки 5 минути, за да държи температурата в помещанието под нулата, а той е шефът в стаята, бе, дебил?
Пълна загуба на време и пълна пародия на провеждане интервюта.. Дори и да им преминете успешно тестовете не очаквайте каквато и да е обратна връзка от тез.
Те просто си търсят един човек за дадената позиция и викат сумати народ да им правят тестовете..
Офиса им е двустаен апартамент с 25+ човека вътре като класна стая продредени. Клас стани клас мирно.
Подробна оценка от Емилиян Рашев
В ЕМЕА нещата са доста различни от US явно. В ЕМЕА и заплата ми е вдигана без да ходя аз да си искам (100% от случаите) и със Стефан от DP много добре си работех. И с Васко нямах проблеми (към анонимния по-долу: затвори вратата, като ти е студено, бе, брато). С home office имаше проблем преди Covid, да - беше си почти забранено, но е заради минали изцепки на други колеги и е напълно нормално да изчезне като практика в такъв случай. След Covid си останахме целия екип home office (който иска си ходи в офиса) и нямахме никакви проблеми.
Работих 3г. във фирмата. Последно заплатата ми бе увеличена от 2300лв. на 2750лв. на 01.01.2022г., което бих казал, че е доста добре, след като за Junior Python Developer се почва от около 3К, а в Брайт дори не се доближаваш до това ниво на знания.
Подробна оценка от Стефчо от ДП екипа :)
Промених решението си и смятам все пак да адресирам някои от точките, споменати от колегата "batgeorgiloshomie" (a.k.a. Петър Христов). Не ми е работа да защитавам фирмата пред света, но не ми е приятно да чета откровени неистини, особено когато са изложени по подобен грозен начин.
1) Заплати. Тук не мога да говоря от името на колегите. Съгласен съм, че има какво още да се желае, но от личен опит мога да заявя, че на други места предлагат и по-малко. В края на краищата, никой никого не кара да работи насила. Ако смятате, че можете да си уредите по-добри условия - the world is your oyster!
2) Обвинението, че Даниела "съществува и действа само на базата на фаворитизъм" и "има 2-3ма програмъри, които са ѝ любимци" звучи доста забавно на фона на финалния коментар, в който batgeorgiloshomie хвали същите тези хора (Мартин Митев, Мартин Барбов). Almost as if Daniela judged them correctly, huh?
3) Обвинението, че Даниела "не е работила нощни смени в Q4 от Хан Аспарухово време". Всъщност, Даниела работи много сериозно overtime. Редовно ми отговаря на допитвания след 22:00, а знам че колеги са я търсили и в малките часове и се е отзовавала. И това го прави като майка на 3 деца. Скарала се е заради ниското качество на мейлите на нощната смяна? Публична тайна е, че много колеги имат проблеми с излагането на мислите си в писмен вид (което ясно се вижда в словоизлиянията на batgeorgiloshomie). Тук не съм убеден доколко проблемът е в "карането" от страна на мениджъра и доколко се дължи на неспособността на някои служители да приемат критика.
4) Home office. Тук нещата са съвсем прости - хората, на които се отказва работа от вкъщи, са тези, които са демонстрирали разлика в представянето си когато рабоят на място/дистанционно. Никой няма фикс идея да държи служителите в офиса без причина. Казвам го като човек, който към днешна дата работи 100% дистанционно и който по никакъв начин не влиза в графата "богоизбрани".
5) Болнични и отпуски. Тук коментарите на batgeorgiloshomie са откровено комични. "Ама ти защо не си ми се обадил да ми обясниш, че си болен?" А ти какво очакваш - просто да пропуснеш да се логнеш на работа (без каквото и да било обяснение) и отсреща сами да се досещат? Оплакването, че поисканата двуседмична отпуска не е била посрещната радушно, говори за всякаква липса на допир с офис-културата извън Брайт. Няма компания, в която напълно безпроблемно да минават подобни рикуести. Всички искаме по средата на юли да изчезнем за 2 седмици, но ако това се случи, офисите в цяла България трябва да затворят. Затова, в света на възрастните, хората правят компромиси от типа на "една седмица сега, една седмица после". И просто за да бъде пределно ясно на всеки, четящ този коментар, за 5-те години, прекарани в Брайт, нито веднъж не ми е била отказвана отпуска и нито веднъж не ми е правен проблем за болнични. Не знам как тези неща все се случват на хората, дето редовно ги хваща липсата. Случайност, най-вероятно.
6) Обвиненията за токсична работна среда. Не знам по какъв друг начин да категоризирам това изказване освен като "hard projection". Искрено съм впечатлен от обръщенията "патко заспала", "ПАЧА ПРОСТА", "ало, тъпата" и прочие, особено след като още в първия параграф от post-а е обявено, че "коментарът ще е напълно безпристрастен". Ако повече невинни души като автора на коментара напуснат фирмата в посока anywhere, мисля че стандартът на живот на оставащите доста ще се покачи. Толкова за toxicity-то.
Коментарите на batgeorgiloshomie съдържат още доста неща, които просто молят да бъдат адресирани (включително от психоаналитик), но предпочитам да оставя на здравомислещите хора сами да отсеят кое е истина и кое е плод на най-обикновена човешка злоба. Лично аз, когато чета ревюта на продукти, никога не се доверявам на тези с максимални или минимални оценки, защото там има малко обективност. Но, както казват, "Всеки Сам си прецЕня" :)
Поздрави,
Неадекватния Стефчо от ДП екипа
Подробна оценка от Стефчо от ДП екипа :)
Чувал съм, че в този сайт се излива доста помия от страна на озлобени бивши служители, но коментарът на "batgeorgiloshomie" определено впечатлява. Работил съм като DP в продължение на почти 15 години и на 3 пъти съм напускал компании, но никога не съм си и помислял да пиша подобни неща за който и да било от работодателите си, а още по-малко - за хората с които сме работили рамо до рамо. Дори да не съм ги харесвал.
Г-н "batgeorgiloshomie" няма задръжки да назовава открито имената на бившите си колеги и да се изказва по не особено ласкав начин за тях, но странно защо предпочита да пази собственото си име в тайна. Разбира се, за всеки, който е имал честта да работи с въпросния човек, е доста лесно да се досети, че авторът на този невероятен коктейл от омраза и неграмотност, е най-вероятно Петър Христов, понастоящем служител в Dynata.
Като типичен представител на The Dunning–Kruger Effect прослойката, въпросният младеж явно е решил, че казвайки "7 години работих в Брайт" и посочвайки заплата, различна от тази, която е вземал, ще бъде изключен от списъка на възможните автори. Но леко е саботирал усилието за анонимност, пълнейки post-а си с неща, издаващи самоличността му.
Никога не съм разбирал хората, които на място се държат като мижитурки и не могат да изразят градивна критика (камо ли да направят смислено предложение за разрешаването на проблема), но пост фактум всичко знаят, всичко могат и всички са им виновни. Нямам намерение да минавам през многото неща, засегнати в post-а на Петър и да ги адресирам, но ще си позволя коментар по отношение писанията му за мен:
Да, Пешо - истина е, че съм връщал неправилни коментари, защото съм гледал различна променлива от тази, която е трябвало. Случва се, особено в стъдита с огромни loop-ове данни. Това са технически грешки, които са част от процеса, част от това да си човек. Такива грешки не те правят "неадекватен". Знаеш ли обаче какво е неадекватно?
1. От DP да ти кажат, че има грешка в данните, а ти да отговориш "изглежда ми окей в кода". Никой не се интересува как "изглежда" кода ти - когато колегите ти адресират конкретни грешки за конкретни респонденти, от теб се очаква да го потвърдиш/опровергаеш чрез конкретни примери, а не да обясняваш колко готин изглежда скрипта ти.
2. Когато те хванат в реална грешка, вместо да поемеш отговорност, да започнеш да обясняваш как A) клиентът бил глупав и пратил неадекватни инструкции, или Б) "това май колегата го е правил докато съм бил в отпуска", или В) "това от QA екипа го гледаха и не са казали да има проблем", или Д) "много съм зает, не ме занимавайте".
3. Когато горните 2 ситуации се случат N на брой пъти и колега (комплексираният злобар Стефан от DP екипа) най-накрая повдигне въпроса пред мениджъра, защото има един-единствен програмър, с който не може да се излезе на глава и който спъва работния процес, ти да решиш, че си жертвата в случая и да започнеш да си го изкарваш на въпросния колега.
4. В резултат, във всеки следващ проект, когато колегата има допитване към теб и ти пише на лично в работния чат, да го игнорираш с часове и когато свърши работното му време, да reply-ваш (защото той работи междинни смени, а ти - нощни). Просто гениално.
5. Да изливаш анонимно помия по адрес на въпросния колега, когато той е отправил оплакването си съвсем открито, без да крие самоличността си. След това да имаш наглостта да твърдиш, че във фирмата има проблеми и те, видиш ли, не са заради служители като теб, а заради "другите".
Не знам кой чете подобни дълги post-ове, но ако някой е стигнал до края на този и се интересува от реална информация за условията в Брайт. ще кажа само това:
Да, фирмата може да има своите недостатъци, като всяка друга компания (и аз самият неведнъж съм критикувал работни процеси). Но от всички места, на които съм работил, тук съм се задържал най-дълго и не смятам, че това е случайно. Ако нещо не ви харесва и искате да бъде променено, бъдете част от промяната, а не част от групата на злобните малки хора като Петър Христов. Пожелавам здрави нерви на настоящите му колеги в Dynata!
Поздрави,
Неадекватния Стефчо от ДП екипа
В другия екип (ЕМЕА) пък има един ненормалник – Васил Вачков. На минусови температури сме стояли зимата без отопление на отворена врата (външна, към терасата).
Искам също така да наблегна на факта, че Брайт са привърженици на Rainbow Hub – свърталище на *ейове, *езбийки и всякакви хора с изявени сексуални отклонения. Можете да видите постове в подкрепа на Rainbow Hub на страницата им във Фейсбук. Тоест, те са за унищожаване на българското семейство и както бе казано по-долу от други, експлоатация на всеки излъгал се да работи за тях.
Интересно е да се разбере, че фалшифицират данните на въпросниците си. Това всеки един техен клиент трябва да го знае.
SEO tags: Bright Marketing Research falsifies marketing data, Bright Marketing Research robs their clients, Bright Marketing Research – how to falsify questionnaire data, Bright Marketing Research – fake surveys, Bright Marketing Research – scam artists
ТРЗ-то Ева е боклук. При напускане и на мен се опита да ми крещи. Показах ѝ, че мога по-силно от нея и се укроти докато си тръгна.
Подробна оценка от batgeorgiloshomie
Трети и последен коментар.
7. БОЛНИЧНИ ДНИ. НЕ СМЕЙТЕ да се разболявате. Започва едно „Ама ти защо не си ми се обадил да ми обясниш, че си болен? Ама кога ще оздравяваш? Ама кога можеш да работиш, ама бля, ама бло, ама блу, ама бле..“ Повече от 5 пъти, съм работил докато съм бил болен. Дори с Ковид като бях, на 4тия ден от леглото почнах да работя, щото колеги ми не смогвали. АМИ КАТО НЕ СМОГВАТ СПРИ ДА ВЗИМАШ ПРОЕКТИ МА, ПАЧА ПРОСТА! ТИ ЛИ ШЕ ГИ НАЛИВАШ?
8. Отпуска – „Ама ти искаш да почиваш ли? Че защо, да не си се изморил? Няма смисъл да почиваш! Еее.. как две седмици цели, ще ти залипсва работата..“ Добре, че е шегата, да си кажем истината.. Много трудно с отпуската.
9. ИМАМЕ ГРЕШКА В СТЪДИТО! Започват въпросите – Ама наша ли е вината, или тяхна? Ама те знаят ли? Ако не знаят, оправете данните, редактирайте ги. Нищо, че това е продукта, който ние продаваме и данните, които ние ще напишем, са фалшиви и няма да помогнат на фирмата по никакъв начин. Грешки, които откакто съм във фирмата събирам и си пазя над 10 случая, в които сме фалшифицирали данни (нашата фирма, не лично аз) по инструкции на Даниела. Пазя ги, сещате се защо. Застраховка. Защото са злобни и когато чуят, че някой напуска, си показват рогата вече. Напускате ли, вие не сте човек и ще ви тъпчем до последния ден.
10. Идва време за медицинските неща в годината, ще взимат кръв в офиса и ще ходим на излседвания – Карахме нощна с колегите, която е до 05:00 сутринта. Следователно не можем да станем преди 12 на обяд – отиваме в офиса към 3-4 и ТРЗ-то Ева, започва да ни КРЕЩИ БЯСНО, как ни чакала цял ден, как трябвало да дойдем сутринта като всички останали, мръснициии, гниди, уроди, цял ден си изхабила заради нас! Значи, ало, тъпата, никой ли не ти е обяснил, че сме нощни до 5 сутринта? Я ти ела в 9, след 10 часова нощна до 5 ма, патко заспала. Толкова е комуникацията на мениджмънта.
11. Идва проект, който ще отнеме 10 дни. Американците са нагли и го искат за 8. Даниела те бута, да го направиш за 7. Няма достатъчно време за QA и DP (да не говорим, че ДП трябва да рънват скрипт на дъми данни, а не на живи, $200 долара къмплийт...) после възникват грешки и КОЙ Е ВИНОВЕН? АРМЕНСКИЯ ПОООООООП... УДРИИИИ!
12. Всеки един старши колега, на който отдавна не му е вдигана заплатата – Тръгва да напуска и в момента, в който си пуснеш предизвестието, звънка ти шефката и започва едно „Искам да се видим в офиса, да поговорим, ценен си ни, искаме да опитаме да те задържим“ – (ама ако може без да ти вдигаме много парите) Какво ви говори това? Ами говори ви, че никой не ценят и никой не уважават. Само да се върши работата и да ви плащат колкото могат по-малко е целта им.
Спирам дотук с примерите, защото главата ме заболя, като си припомних някои неща, но разберете – Тази фирма не е за нормални хора. Тази фирма не е за семейни хора. Това е една токсична и хаотична среда. Хора, живота е един, а от стрес се докарваме до всякакви сърдечни и мозъчни заболявания бавно, но сигурно.
Перфектния служител за тях е, да наемат някой на 1200 лв, да го изгърбят с 10 проекта на ден, да го изстискат яко, да не иска повишение на заплатата никога и да работи всички уикенди и овъртайм, когато е нужно! Ако може и всеки ден да седи до Даниела на бюрото, като кученце. Да не пие вода, да не яде и най-важното, да не си подсвирква, щото Даниела мрази да се свирка в офиса. Мадафака УАТ?
Ако сте студент и искате да разцъкате нещо, докато учите – супер, това е вашата фирма. В противен случай, оставете Брайт Майндс да си мислят, че са Брайт Майндс и да си трошат главите.
Настоящи служители няма смисъл да коментират и да се защитават, повече няма да вляза в тази страница, така че пишете на вятъра, а и всичко, което написах е факт и всеки нормален човек във фирмата го знае и изпитал на свой гръб.
До свестните хора в Брайт – Чувството на сигурност. Страхът от промяната. Страхът от неизвестното. ОСТАВЕТЕ ГИ! Има фирми, директни конкуренти на Брайт, които плащат 50% и повече от заплатите в Брайт, за по-късо работно време и повече бенефити.. НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО В БРАЙТ ПОВЕЧЕ, ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ!
Аз съм си виновен сам, че толкова години ме беше страх да напиша jobs.bg в браузъра и да потърся други опции.. А такива има и са МНОГО.. И особено ако фирмата не е Българска, хората са нормални, със западен манталитет на взаимно уважение и разбиране.
Нели, ако четеш това – Свястна си, интелигентна жена, постигнала си много и на чистото и хубаво, което си създала, си сложила Даниела. Този индивид, само вреди на фирмата ти и ако Брайт загине, ще е заради нея! Помисли много хубаво, говори с всеки служител в US екипа по отделно, консултирай се и с бивши служители за мнения и впечатления, и ще разбереш. Тази жена няма място във фирмата ти и ако искаш да вървиш напред, трябва да се отървеш от нея. Мартин Митев, Мартин Барбов и Ивайла и Павел, вдигни им заплатите на 5к и работи с тях и ти гарантирам, че фирмата ще се развива много по-успешно и хората ще са по-спокойни!
Подробна оценка от batgeorgiloshomie
Коментар номер 2. Разделям ги, защото не стигат символите.
Така, време за примери. Ще са хаотични, защото не знам откъде да започна направо..
1. Имаше веднъж един клиент, който искаше стъдито му да се тества от някакви специфични firmware-и на някои модели iPhone. Станах свидетел на ебати мизерията тогава.. QA лийда идва да се оплаква, че няма такъв телефон и откъде да вземе и започва следния разговор от Даниела – „Ами на Нели (шефката) май дъщеря ѝ имаше такъв телефон. Ще я питам дали може да ви го даде за малко и после да ѝ го върнете“. Like… What?? А ако стъдито има промени утре и трябва да се тестват? А ако е тракър и всеки месец трябва да се тества? Какво? Ще ходим да взимаме на дъщерята на шефката телефона ли? Уат Да Фак?
2. Започва нов QA работа и застава до Даниела и я пита „Аз понеже съм от доста далечен квартал, дали имате ваучери за такси, да си взимам, че ми отнема час и половина в посока с градски“ и Даниела едно такова объркано, все едно това не е нейн служител, а някакъв от улицата „Ама ти кола нямаш ли си?“ -Не, „Ами с градския тогава, помисли си опциите какви са ти и реши.“ – Всички в потрес е така О_О
3. Имахме един служител, Луната, той работеше само нощни, QD, много свестен. Един ден се наложи да е дневна, аз бях дневна също. Идваме на работа в офиса, Даниела идва, сяда и почва да обсъжда колко неадекватни са мейлите ни от нощната смяна. Как това могло така, онова могло по друг начин, на бабати дарадонките и последния да отвори комина... Луната тогава като му писна след 3 минути бълване на глупости, скочи и вика „Ама Даниело, ти кога си работила нощни смени последно и помниш ли колко натоварено е било, че да говориш тия глупости сега?! Недей да говориш кат не знаеш! Ако искаш ъпдейт, питай и ще ти кажем защо така сме отговаряли, ако не си мълчи!“ и Патката си замълча, защото колкото ѝ да е неадекватна, понякога се усеща. И така, на няколко месеца се намира по някой да я сложи на мястото й.
4. Направиш няколко години във фирмата и казваш „Искам да работя само отвкъщи“. Не, не може. Нищо, че има някакви хора, дето работят от другия край на България и не са стъпвали в офиса с години. Нищо, че има такива и от Перник, че и от София, ама те са старши, богопомазани, извоювали са битката вече. Нищо, че правилата трябва да са еднакви за всички. Ама за теб ще са по-еднакви от еднаквите правила за другите. Ама да са еднакви. Не може да се правят изключения. Нищо, че има такива. Не вярвам в извънземни. Виждал съм, ама няма.... What?
5. За служителите – Има много неадекватни хора от QA и още повече такива от DP екипа. Да си неадекватен не е толкова лошо, но като го комбинираш с комплекси и чиста злоба, си просто тъпо копеленце – Визирам Стефчо от ДП екипа. ПОВЕЧЕ ОТ 5 ПЪТИ този човек връща грешни коментари (DP разглежда данните след като е пуснат проекта жив от програмъра и програмъра трябва да ги разгледа) и трябва да му обясниш като на малоумен, че греши и гледа грешното нещо! НО! САМО ВЕДНЪЖ ако нещо му кажеш на въпреки, от типа на това да внимава повече, за да е по-ефективен, веднага пиченцето отива да се оплаква на Даниелка и следват едни разговори „ТИИИ не уважаваш колегите сиии, вдигнали са ръце от теб, не може да се работи с теб, искам да им се извиниш, писмено, как може такова нещооооооооооооооо“ бляблябляяяяяяяя, ще повърна..
6. За тези години във фирмата, ВСЯКО ЕДНО ПОВИШЕНИЕ НА ЗАПЛАТАТА е било в следствие на търсене от мен. Аз съм писал мейли, аз съм ходил да се обяснявам, че ми е време за по-висока заплата. Започва едно дърпане, ама бюджета, ама сега са трудни времена, ама това, ама онова, само и само да не ви я вдигнат... Хубаво. Аз съм екстроверт и ми е лесно да си поискам. Ама повечето програмъри са интроверти. За тях какво? Дедовия? Те като ги е срам да си поискат сами, кучета ги яли.. Имам един колега, от който до последно взимах повече пари, а той беше и по-добър програмист от мен и от повече време беше във фирмата..Щото е интроверт. Еми.. Найс.. К..
Подробна оценка от batgeorgiloshomie
Здравейте. Ако някой живо го интересува фирмата и мисли да си праща СВ-то, изчакайте!
Ако мога да спася дори 1 от Вас, ще спя по-спокойно нощем. Коментарът ще е напълно безпристрастен и откровен! Правя това, защото живота е един и не е нужно да се хабят години в токсична среда и да съжалявате после!
NOTE 1: Това НЕ важи за хора, на които това ще им е първа работа. Като за първа работа, фирмата е ок, за година, максимум две.
NOTE 2: Коментара ми няма да се събере на 1, така че вижте и следващия пост.
NOTE 3: Ще мина по точките в сайта и после ще дам няколко лични примера и впечатления.
Заплащане: 2/5 – Могат да плащат 3к, както правят фирмите конкуренти, но за старт сигурно ще ви кажат 1.5к. Ако имате някакъв опит, най-много да Ви дадат 2к, които скоро не очаквайте да се променят. Забелязвам, че в сайта, долу в дясно от коментарите пише „Заплащане QD 2800 лв.“. Ами, пълни глупости. 7 години работих в Брайт и най-много съм си докарвал 2600-2700, с нощни смени(всяка втора седмица) и уикенди(2 в месеца).
Уважение: Най-големият проблем във фирмата е Българския манталитет. И то този грозния. Мениджърката на US екипа, Даниела, съществува и действа само на базата на фаворитизъм. Има 2-3ма програмъри, които са ѝ любимци, само тях си слуша, само с тях си говори, те са топ, другите са хора втора ръка. Един мениджър трябва да познава всеки един от екипа си колко може, колко знае и да го оценява на базата на това – Не, такова нещо при Даниела няма. Всичко е лично. Всичко е емоционално. Всичко е драма. Всичко е стрес. И всичко, трябваше да се свърши вчера и то перфектно.
Привилегии: Имате 60лв ваучери на месец, здравно застраховане, дето ви претупват в Токуда, само да минете, има офис, който всичко е сгъчкано, старо, прашно, мръсно, въпреки че има чистачка, уж.. Натягат ви да ходите в офиса, въпреки че това мислене е толкова остаряло и всички подобни фирми пуснаха служителите си да работят хоум офис отдавна.. По едно време се следяха чиповете даже, кога влизате в офиса, ако закъснеете няколко минутки се следеше в един график и трябва да давате обяснения. А ако сте закъсняли няколко пъти по няколко минутки, Ви се взима ден от отпуската, което дори не съм сигурен колко е законно.. Абе, общо взето, добре че дойде Ковид, че да спрат обсесивно-конвулсивните им мании с тоя шибан офис.
Фирмена сигурност: Днес си ок, щото някой ПМ е казал, че си пич и ти е благодарил, че си му оправил бакиите супер бързо. Утре някой ПМ казва, че клиента е разочарован, заради Х и шефката те стресира, колко е разочарована от тебе и как ще се разделяте, ако продължаваш така.
Натоварване: Проблемът тук отново е Даниела. Аз работих в US екипа и не знам как са Ламбрина в EMEA или Анди в APAC като мениджъри, но Даниела, АБСОЛЮТНО ВСЕКИ програмър казва, че е тъпа и нищо не разбира и това са РЕАЛНИ мнения и впечатления, техни, не само мои. Само тя не го знае. А защо всички програмъри мислим така? Защото жената хал хабер понятие си няма как се налива medium-high, high стъди, когато дока е омазан и през какви простотии трябва да мине един програмър, че да го налее правилно. А нощните смени в Q4 въобще няма да ги коментираме. Там си пригответе 10 литра кафе, 1 туба с мента-глок и валариан и си пуснете “Relaxing meditation sounds” в Youtube, за да издържите една смяна. И сутринта, като дойде Даниелка и почне да гледа мейлите, само ще Ви упреква защо и как така сте могли да свършите нещата, въпреки че Даниелка не е работила нощни смени в Q4 от Хан Аспарухово време и изобщо не разбира как стоят нещата, и когато има недай-си-боже КОЛ с някой американец, който не я харесва, започва да фучи и бръмчи в офиса, все едно е края на света.. Е да, ама тва е един американец.. А един програмър средно трябва да се занимава с 5-6 на нощна смяна..
Потенциал: Хващате си някой от баш-старшите да Ви обучи за 2 седмици, наливате си medium стъдита, учете си курсчета в w3schools, codecademy и се махайте оттам. Поне това е якото, че от 10 часа смяна, средно ще са ви заети 5-6, през останалите можете да учите, да се развивате и да се махате по-скоро.
Местоположение: Ок е, близо е до метростанция, но пак казвам, всички конкурентни фирми пуснаха служителите си да работят от вкъщи и въобще не се споменава за офиси. Само Брайтчето вкарва комунистически дух и някакви идеи за Х дни на месец в офиса...
Колеги: Както има и МЕГА добри колеги, които ВИНАГИ ще ти помогнат, независимо колко са натоварени (Мартин Барбов визирам, това е един от най-добрите хора на света и въобще не го заслужават там), така има и шибани лекенца, дето не само не си разбират от работата, ами и при всяка възможност ще се опитат да ви набедят вас и после ходете да разправяте, че имате сестри. (ще дам пример после)
Работна среда: Стрес. Даниелка се опитва да управлява 50 човека екип, вместо да управлява тийм лидерите на екипите QA QD DP и да спре да има допир с програмъстите, директен. Слабият мениджмънт на Даниела създава стрес във фирмата. Това се усети от всички, когато излезе по майчинство и няколко месеца хората си отдъхнаха от глупостите и некомпетентността ѝ. Работата течеше перфектно без нея. Ненужен е нейния „принос“.
Минавам на следващ коментар, свършиха ми символите.