Подробна оценка от Бивш служител
Да, наистина е вярно. Средната заплата за новопостъпил започва от 1500 лева (нетни). Но всеки трябва да си прецени дали си заслужава, защото в семейна фирма като тази няма развитие, а служители назначават с интервюта само за наистина черната работа. Не всичко останало - условия на труд и отношение са под всякаква критика. Та цялата фирма се помещава в 1 стая, в която работят 5 човека, другите 2 помещения са заседателна стая и сервизно помещение. Личната хигиена на управителката е под всякаква критика.
Техниката е също под всякаква критика - компютрите са в окаяно състояние и са възможно най-евтините и непрекъснато повреждащи се конфигурации. Столовете за служители представляват ниски табуретки с 25 сантиметрова облегалка, без подлакътници. И няма право на смяна.
Госпожата, която е управител - Моника Минкова привидно се съгласява с всяко предложение за поне частична оптимизация на работния процес, но такава не следва, защото директните откази не се казват.
Ако сте млад човек, с желание да се развивате - това не е Вашето място. Ако обаче сте в безизходица - опитайте, парите са много, но могат да ви изхвърлят във всеки един момент, просто защото сте показали качества, които другите не притежават - като лоялност, справедливост и най-вече - неумение да лъжете.
Ако имате желание да наблюдавате безпристрастно как се източват пари чрез нагласени обществени поръчки за застраховане от ЧЕЗ и ЕНЕРГО-ПРО и ако мислите, че съвестта ви ще остане непокътната - това е вашето място. Но за мен тази престъпна дейност не можеше да остане моя професия.
Още един важен съвет - ако г-жа Моника Минкова се е свързала първа с Вас, за да Ви покани, без да сте кандидатствали за работата - вероятно става дума за измама - обикновено така търгуват контрагентите й с хора, които са им неудобни, но не могат да уволнят. Такъв беше моя случай.
За мен лично не си струваше високата заплата и го казвам с ръка на сърцето. Това беше изгубена година и искрено съжалявам за нея.
Ако си търсите работа в застрахователен брокер - тази заплата можете да постигнете в почти всеки друг брокер, като допълнително ще получите и уважение и развитие. Тук просто няма за какво да се захванете.
Подробна оценка от HYZ
Това наистина ли е вярно? Доколкото съм запозната заплащането там е доста над средното за сферата!
Но ако отношението е това което описвате, каквито и пари да се предлагат вероятно няма да си струва.
Моля ви дайте отковенно мнение!
Подробна оценка от Бивш служител
Публикувам това мнение за втори път, тъй като г-жа Минкова е пожелала истината да бъде изтрита без да има основание за това.
Накратко: фирмата се състои от 7 служители общо - 6 в София и 1 на изнесено работно място в централата на Енерго-Про във Варна. Фирмата е застрахователен брокер, разчитащ на връзки от фирмата-майка в Чехия, която държи ЧЕЗ и Енерго-Про като клиенти. Пощенска кутия за обществени поръчки с гореспоменатите фирми. Управител е Моника Минкова във фиктивно съдружничество с Валентина Яркова, но решенията се взимат еднолично и самосиндикално от Минкова. Ще ви обещае добра заплата и развитие, но развитие във фирма от 7 човека няма да видите, а от вас ще се иска да се унижавате, да лъжете клиенти и да бършете задника на двете съдружнички, когато те излъжат клиентите. Имат си и 1 доверено лице в лицето на Даниела Теленчева - момиченце, което в началото ще ви изглежда като много начетено, но в последствие ще разберете, че зад начетеносттта и на нея и на Минкова и Яркова се крие и прикрива упорито огромно невежество в областта на застраховането. Ако покажете, че имате по-големи умения и способности от изискваните - ще ви уволнят БЕЗ обяснения, вече стана така с една девойка, която изкара 6 мес еца и й прекратиха договора без обяснения, а се справяше на високо ниво и вероятно застраши шефката. Останалите служители във фирмата са фиктивни - сисадминът Константин Пицин, който се явява само при нужда и е баща на детето на Минкова, Мария Стоименова - изключително глупава и непохватна девойка, дъщеря на колега на Пицин, Лалка Минкова - юрист на граждански договор с изключително оскъдни познания и умения - майка на Минкова. Яркова е приятелка на Минкова и близък съсед, а Теленчева е дъщеря на обща позната на Минкова и Яркова. На останал ите 2 свободни места се ротират случайни хора, които могат да носят на черна работа и не търсят уважение. За последните 6 години на случайните места най-дългия период на задържане е година и 6 месеца. Ако няма за какво да се захванат а са решили да ви махнат - тук идва ролята на Минкова и бащата на детето й - сисадминът - започват да саботират дейността ви, да трият важна информация от компютъра ви след работно време, да крадат документи, да устройват клопки и капани - например да ви дават задача, да я саботират и после да обвиняват вас. Няма да и мате гарантирана работа, защото в момента, в който покажете че се справяте добре с нещо, то ще ви бъде отнето - целта е да не застрашите Минкова.
ВАЖНО!!! След като сте работили в Реномиа ООД и сте напуснали по каквато и да е причина, след това НЕ можете да си намерите работа, в която и да е фирма клиент - особено групите на ЧЕЗ и Енерго-Про, заради изключително топлите им връзки с управителката. Очернянето и лъжите са изключително коварни, така, че забравете някой да получи положителна референция от Моника Минкова или Валентина Яркова сле д като е работил с тях.
С лошо око се гледа на хора от София или друг по-голям град, различен от Пловдив - родното място на Минкова и Теленчева. Като цяло - изключително лоша работна атмосфера, няма колективен дух, не е разрешено да се помага на колеги, дори ако имат нужда, освен ако Минкова не ви разреши, а тя няма да го направи. Личната кореспонденция се преглежда и се вадят компромати срещу всеки, които после безсрамно и нагло се обсъждат пред трети лица.
Важен момент ако държите на личната хигиена - при г-жа Минкова такава липсва, ко ето ярко контрастира със скъпите марки дрехи, които тя ползва. Косматите й подмишници, необезкосменото лице с мустаци, неизползването на дезодоранти или други средства против изпотяване неведнъж са ме карали да се срамувам при срещи с клиентите ни. Явно е семейна черта, тъй като ще забележите, че и г-н Пицин притежава остър собствен аромат на пот и нечистотия, които остават след него дълго след като е напуснал стаята. Това говори доста за това какви хора са. По време на срещи с клиенти нямате думата, дори да питат директно вас. Единственият, човек който взима решения и дава информация е Минкова. Не се толерира никаква самоинициативност и стремеж за улесняване и оптимизиране на работата.
Накратко - не си струва нервите, ако сте нормален човек едва ли ще ви е приятно да слушате как г-жа Яркова крещи по клиентите, които й изкарват заплатата използвайки думи и изрази, по-подходящи за хора от малцинствата. Г-жа Минкова пък говори изключително подредено, но не казва абсолютно нищо с думите си - нейна запазена марка. Когато ви дава задача и краен срок, ще ви проверява по 5-6 пъти ?005cr окъде сте стигнали, само за да ви демонстрира, че без нея не можете да действате. Всичко се \"контролира\" от нея, с което работата ви се бави неимоверно много.
Работната обстановка - офисът се състои от 3 наети стаи в бившия завод Електроника. В едната стая се помещават 5 човека включително тя, в другата е така нареченият технически сътрудник Мария Стоименова, а третата стая е определена за заседателна и разговорите с Моника Минкова се провеждат там, тъй като в общата стая не се толерират разговори между колегите - длъжни сте да си комун икирате чрез офизиални мейли и да разчитате на благоволението на Моника да ви отговори. Естествено, задължително е да я копирате в кореспонденцията, вкл. във вътрешната. Радио и всякакъв вид музика не са позволени, тъй като г-жа Яркова има проблеми с нервите и не търпи шумове и затворени врати. През зимата е отоплено, но през лятото е ад, тъй като температурата в стаята се покачва до 40 градуса заради неработещия климатик - въпреки приличните заплати, всякакви разходи, вкл. елементарни разходи като поправка на климатик и закупуване на опре?005cr елен вид кламери са абсолютно нетолерирани, дори да пожелаете да инвестирате собствени средства. Изключително неудобни столове и естествено не е позволено да си закупите за собствена сметка друг, поради което гръбначният ви стълб ще страда.
Нивото като цяло е изключително примитивни, въпреки че първоначално се внушава обратното. Истината се разкрива непосредствено след подписването на трудовия договор.
Успех на кандидатите и но това не е работа за можещи и знаещи.