Първо искам да поздравя всички ,които смело са изказали своята позиция спрямо тази абсурдна фирма.За да може почече хора да знаят с какво се захващат.
Работех в тази фирма и мислех ,че бих могла да намеря мястото си в нея но сгреших.Работех много продавах като луда докато измислената ми оправителка за тогава седеше и само гледаше какво правят другите.За да си оправител трябва да притежаваш опеделени качества...но нея те и липсваха заради малкото опит който има.Спуквах се от работа но и успях да взема приличен бонус последните месеци от моята служба.
Мен ме освободиха на 5 месец преди да преподпиша на постоянен договор.Работех с мързеливи и егоцентрични жени....и накрая клюките взеха превес.
Същата тази 23 г за тогава управителка ме освободи поради някакви абсурдни причини.Няма да коментирам какво ми каза в склада.Но трябва да знаете ,че и шефовете не знаеха според мен за моето освобождаване.
Та така тръгнах си и да ви кажа се спасих от едно падение.Няма да коментирам натоварването и много обем на работа.Не правете грешката да работите за Хавов.ТОЙ НЕ СИ ЦЕНИ СЛУЖИТЕЛИТЕ.
Искам да ви кажа че това място е пропито с негативи.
Докато работех в магазина им влизаха за да питат дали това не е магазин за втора употреба.Друго няма какво да добавя.Сега имам по-платена работа при работодатели които ме ценят.Така че мили хора четете ни...не пропускайте детайлите...те са важно нещо.Живота не свършва с НЕМСКИ ЦЕНТЪР.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ - СИЛНА И ЗДРАВА НОВА 2021 ГОДИНА :) !!!!
Ако търсите приятна работна среда,дългосрочна заетост и коректност магазини "Немски Център" не са за Вас. Нека започнем от името, прочитайки го вероятно си мислите,че стоките са немски,но не е така. Стоките са от цял свят (пише го с малки букви на витрината на всеки магазин),въпреки това е трудно да се обяснява на клиентите,защо името не съответства на стоките в магазина.. абе нещо като магазин по лев като качество,но по- скъпо.Интервюто протича по следния начин: срещаш се с един от многото управители,който се държи мило и тайно преценява дали ще издържиш 10 часа на крак и тежък физически труд. Предлага ти три изпитателни дни,в които се чувстваш като звезда под зоркия поглед на камерите. За да бъдеш одобрен трябва да раздаваш флаери,сякаш това е мисията на живота ти. След като минат трите дни има два варианта. Първият е да се откажеш или да не те одобрят и да ти дадат крупната сума от 30лв. А вторият вариант е да имаш неблагоразумието да останеш там. Твърдата заплата е ниска, а таргета не винаги е достижим. И като ощетен представител на женския пол държа да отбележа,че това е една от малкото фирми,в които мъжете взимат повече пари,просто защото са мъже. Обучението е изюция,предполага се че от обща култура трябва да знаеш неща като-остри ли се керамичен нож,кой размер дрехи отговарят на пет годишно дете и как се прави сторно на програма от Алиекспрес. Освен продавач-консултант,ще изпълнявате длъжността на охрана,който зорко трябва да следи хитрите опити на клиентите за присвояване. Три пъти в седмицата обекта получава стока в мащабни количества,предвид тясното пространство. Освен,че кашоноте са препълнени и хаотично събрани,са и изключително тежки. Мъжете,които вече споменах взимат повече (с оправданието,че вдигат тежко), обикновено се спотайват и тази задача се изпълнява от момичетата. През зимния сезон, магазина работи на отворена врата,дори вън температурата да е под -10°. Климатика изпълнява функцията на декорация за таван и в магазина продавач-консултантите придобиват вид на полярни мечки. И ако си мислите "Е,не е толкова зле, може да работите с якета и ръкавици"- не може. Ако един слънчев ден се осъзнаете и решите да напуснете помнете: ще вземете половината сума, на това което ви се полага.
Да,така е. Отношението наистина е ужасно спрямо работниците в тази фирма и не се издържа. Парите също са безумно малко,а изискванията прекалено големи.Едно дебнене,едни интриги...,,ако не беше толкова смешно,щеше да е трагично." С почивките също ощетяват.Постоянно търсят хора,тъй като са малко тези,които биха издържали на тази мизерия.Ако искате пробвайте,но да знаете,че са ,,много са точни"……
То и в склада не е по различно. Отношението към работниците е ужасно,а заплатата е меко казано ПОДИГРАВАТЕЛНА.Също така има и ощетяване в почивката,която би трябвало да е 1 час,а не 45 минути.Тъй като подписваш договор 5/2,би трябвало съботите- един от двата почивни дни на служителя, да се заплаща както следва:
На основание чл.262 КТ
-50 на сто за работа през работните дни;
-75 на сто за работа през почивните дни;
-100 на сто за работа през дните на официалните празници;
-50 на сто за работа при сумирано изчисляване на работното време;
Да не говорим,че по време на работа те заключват в склада,а не мисля че имат това право. Поне да имаше някакъв стимул,а то...,,гола вода'',нито парите са пари,нито отношението е нормално.
Определено добре си помислете преди да започнете работа там, дали си заслужава!
Ако ви се работи в натоварваща работна среда за малко пари(по-малко от предварително уговорените, то щото това били примерни пари, които евентуално можеш да вземеш при достигане на определен таргет, ама като кандидатсваш ти обещават, че това ще взимаш твърдо), то това е работата за вас! Иначе си го спестете.
НЕ ИЗПЛАЩАТ ПЪРВИТЕ 3 ДНИ ОТ БОЛНИЧНИЯ, било фирмена политика, това обаче понастоящем е противозаконно;) Отпуск само когато те решат, че ще почиваш.
Продавач-консултантите вършат тежък физически труд, момичета вдигат по 50 кг кашони със стока при зареждане. Имат над 12 регистрирани фирми, които управляват магазините, почти за всеки един магазин отговаря различна ф-ма. Не е изключено да ви местят в различен магазин през няколко месеца, за да не натрупате 6 месеца стаж в определена фирма и да вземете, че да направите безумното - да питате за увеличението на заплата, което обещават след пробния период...
Искам да кажа, че работя 2 години във фирмата,и съм безкрайно доволна,всичко което е написано тук е от неграмотни,мързеливи търтеи !!!!Хора които не знаят къде се намират СМЕШНИЦИ !!!!!
Всеки десети българин извършва тежък физически труд.Най-вече в склада където няма кой да ти обясня как да си вършиш работата.Идваш започваш и така те оставят, после идва Павката и казва не така.После идва Коцето не така.Павката се "разпада" вика не така, а как бе мъжки.? Дано се срещнем някой, ден навън с Павката, да ми обясни как става супер яка работа.
Ивелин може да се омъжи за Коцето само как го гледа!А, Павката най-вероятно са го тормозили в училище!Тези хора имат "други"!
Подробна оценка от Анонименият
Лъжите започват още от обявата за работа.Написали заплата от 750 Нето до 950 Нето,а като отидеш на интервю ти казват 560 БРУТО!!!Първите 5дена работиш по 10 часа за смешните 10 лева на ден!!!
Обяви се публикуват постоянно от няколко фирми а всъщност са за магазин Немски Център.
Подвизават се с три фирми сами си направете сметка!!! Окс Трейдинг ЕООД,Айс Бит 21 ООД,ФЕРОН 2 ООД!!!