Подробна оценка от galina
предходното добре описва ситуацията!!!!
Подробна оценка от Александра
Искам да се изкажа по отношение на тази фирма. Съвсем случайно попаднах на обявата им, звъннах на даденият телефон и след кратък разговор се оказа, че след 2 дена ще бъда назначена на работа, без дори да сме провели нито една среща. Магазинът се намира в курортното селище Кранево, област Добрич. Като отидох за първият си работен ден никой нищо не ми каза какво се изисква от мен и трябваше сама да ходя да питам управителката, като по едно време вече ми стана неудобно. Както и да е, пригодих се към новата си работна среда, намерих страхотни колеги. Но отношението на шефовете, особено на "жената" на шефа е супер отвратително. Тази жена за 1 месец аз не я видях да се усмихне или да поздрави. Камо ли да има някакво уважение. Заплатата е 500лв, но като започнеш работа ти се удържат 200лв, един вид като депозит, който дори и след края на сезона тези пари няма да се върнат!! Това е голям магазин за козметика + аптека, в който магазин като влезе клиент елементарно няма къде да си остави багажа, поне някякво шкафчета да имаше и ги оставяха по земята до касата.... 2-ро няма алармена система за самите продукти и така някой руснак (такива бяха повечето клиенти) реши да открадне нещо, ако не го видиш си отива с подарък. Решиха да пуснат камери, но не за клиентите, а за персонала, да не сме крадяли. То може и да съм имала и такива колежки, но го направиха по възможно най-обидният начин. Повечето ми колежки се притесняваха да отидат до тоалетната, защото постоянно имаше някакви физиономии. Притеснявахме се да ядем, защото пак имаше физиономии и се принуждавахме да се крием из магазина.... За да излезеш за 1-2 минути трябваше да си пушач... само на тях никой, нищо не казваше. Има назначена една жена, която е фактуристка, но май трябваше да и бъде закачен бадж - клюкарка! Постоянно излизаше от офиса, гледаше какво правим и казваше на управителката.
Да не говорим, че като ми дадоха да си подпиша договора (естествено го прочетох първо) пишеше, че съм назначена на 4 часа??? Чакай малко, по телефона ми каза въпросната управителка, че ще съм на 8 часа. Отидох и я попитах защо съм на 4 часа и тя толкова неприкрито покоза "еййй тази видя, не можа да мине номера" и го оправи на следващият ден. За заплатите ДА НЕ говоря! Ако не отидеш да си поискаш сам... не знам кога те ще се сетят, че все пак трябва да вземеш някакви пари. И тъй като пак въпросната управителка, като говорехме по телефона, не ми каза, че се удържат по 200лв, го разбрах от колежки! И така от 500лв, се разбира, че ще вземеш 2 пъти по 400лв, а да не ви казвам на колко пъти ги взех - на 3 пъти, а една друга колежка на 4 пъти... А повечето случаи нямаше пари за заплати, защото идваше много стока и трябваше да се плаща..
Общо взето нааай-отвратителната работа на която съм била. Отивах с такова нежелание... А пък да не говорим И за това, че откакто тези "работодатели" държат този магазин - вече 3-та поредна година, НИТО 1 човек не се е върнал за 2-ри сезон при тях..