Крестън Булмар /img/frontend/nomap.png"

Крестън Булмар

Изпитът, на който трябва да се явим има ли нещо общо с този, който е даден като модел, на края на учебника?

Бях на интервю за счетоводител преди около месец. Интервюто протече на английски език само. Направи ми впечатление ниската заплата за длъжността и изискванията които имат. 1100 лв чисто за счетоводител с много добър английски и висше образование. Уж някаква възможност за развитие след една година и повишение на заплатата ...ама това ще се случи сигурно никога, имайки предвид обратната връзка която така и не получих. Несериозно отношение. Само си загубих времето да ходя на интервю. Пък и във която и да е друга българска фирма без да знаете английски ще Ви дават повече пари.

клиент

Здравейте! Аз изкарах курса в Академията началото на годината. В началото си мислех, че е абсолютно недостижимо да изкараш изпита, даже се бях отчаяла, но накрая го взех над прага от 75%.
Съгласна съм с мнението на колегата по-долу (от 2015 г.), че те оставят да учиш сам. Но накрая си дадох сметка, че ако не се бяхме подготвяли на място в Академията, никога нямаше да се науча да осчетоводявам и не само това.
Сега освен останалите ми задължения работя и счетоводство и съм доста по-компетентна от счетоводния отдел на фирмата, в която работя. :) Силно препоръчвам! Наистина си е усилие, но на мен ми беше много полезно!

Изключително доволен съм, това е място на което всеки работи на пълни обороти, а лидерите работят 2 пъти повече от всички останалите служители. Знанието в компанията е на почит. Провеждат се ежемесечни обучения, които помагат за теоретичната подготовка на служителите и за презентаторските умения на хората, които водят обученията. Мога да говоря с часове за компанията, но е най-добре всеки, който има интерес да отиде и да се потопи в работната атмосфера, за да разбере сам, че и в България има компании, които обединяват качествени хора и следователно предоставят качествени услуги на световно ниво.

Така.. бях стажант преди няколко месеца там. Мога да говоря само за стажантскта програмаа. Общовзето съм доволен от знаниятаа с които се сдобих,но според мен стажа не е за нищоразбиращи от счетоводтво хора  заащото материята е сложна а материалаа е много. Стажанската програма е 30дни 10стажанта в една стая. Дава им се учебник от  1000 страници и се чете около 6часа. Сами. Ако нещо не ти е ясно не ти става ясно веднага. Дават ти се всеки ден контролни въпроси свързани със това което учиш днес. В 4 часа влизат специалисти от крестън булмар и отговаряме на комтролноте въпроси на които сме отговаряяли ние цял ден. В 5часа до 6 влиза още един специалист към който си задаваме въпросите ако не сме разбрали нещо (а то винаги е много) . И така 30 дни. Наакрая има изпит . Този изпит е 30страници теория операции отчети и данъчни казуси. Според мен е прекалено сложен за човек който не го е отработил и затвърдил. Операциите много по сложни от тези които са дадени в учебника. Общо взето трябва да си си го разбирал и преди товаа много добре счетоводството за да го вземеш. Мое мнение един месец не стига... и все пак съм благодарен не разбрах всичко но научих основното. А и ако си мислите че е стаж на който ще осчетояодявате наа софтуер не е така. Всичко което ще научите се дължи лично на вас колко сте чели и колко бързо схващате и как запомняте.

Мнението ми за самата компания е положително. Бях стажант там преди 2 месеца. Относно стажантската програма тя представлява следното: започваме в 9 сутринта 10 стажанта влизаме в една стая за всеки има обособен компютър и бюро. Дава ни се учебник от 1000страници и програма за 4 седмици. От 9 до 3 (с един час почивка на обяд ) трябва да се изучи даден материал (който не е никак малко и лесен)да се отговори на 30-40 контролни въпроса и да се разгледат практическите осчетоводявания. Тога го правим съвсем сами няма специалист около нас или някой който да ни обясни това което не разбираме. В 3 часа идват 2ма служители специалисти на крестън булмар ,с тях разглеждаме контролните въпроси. Тръгват си. В 5 идва още един представител на компанията и също си разясняваме това което не сме разбрали. И така 4 седици. Минават бързо.
Единственото от което не съм доволен е ,че тези които не разбираха от счетоводство с постъпването им на стаж нямаше как да разберат нещо,защото времето с менторите не стига. Решаваха се прекалено малко счетоводни операции,повече се наблягаше на закони и отчети. А за мен операциите бяха доста важни . Изпитът който е накрая е прекалено сложен за човек който за първи път се сблисква със счетоводството  или за човек туко що завършил ,но нищо не знаещ.
Въпреки всичко стажа има полза научава се това онова. Това се дължи на четенето там.

клиент

Информация за Крестън БулМар в интернет липсва. Това ми се струва изключително съмнително. Преди това фирмата е била известна като Мур Стивънс БулМар, но и за тази фирма информация почти няма.