Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Стеф92 Технолоджи ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Бургас,жк. ЗОРНИЦА бл. 15 вх.Г ап.24&markers=Бургас,жк. ЗОРНИЦА бл. 15 вх.Г ап.24

Стеф92 Технолоджи ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 47 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 47


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Прочетох мненията тук едва след като кандидатствах за работа с SGEM Social Sciences and Art Conferences. Не разбирах защо ми излизат резултати за фирма СТЕФ92 и затова не проверих по-рано.

Пиша като кандидат, който получи оферта, но в последствие му бе отказана такава, защото поиска да види договора си преди да започне работа.

Процесът по кандидатстване беше изключително бърз: кандидатствах в петък и още същия ден имах насрочено интервю за понеделник. Интервюто беше в офис в Метросити Бизнес Център. Беше малко трудно да открия точно къде се намира офиса поради структурата на сградата. Офисът е със заключена врата със шпионка. Посрещна ме приятен, усмихнат господин, който ме отведе в офиса на интервюиращия, предполагам и собственик на фирмата след прочетеното тук. Офисът наистина беше впечатляващ, интервюто беше ок, с изключение на няколко неща, които лично на мен не ми харесаха: обяснение, че не се работи с български учени, защото "поради много причини, които са ясни"; говорене с пренебрежение за други български работодатели, от които SGEM иска да се отличи.

Няколко часа след интервюто получих мейл от ЧР (които или са, или се представят, че са в Австрия), в който се упоменаваше договорът с пробен период от 6 месеца, заплатата от 1700 лв бруто и стартова дата още същата седмица. Имейлът съдържаше и инструкции за изпращането на копие от лична карта за съставянето на договора и какви документи да нося на първия работен ден (медицинско, свидетелство за съдимост, трудова книжка, копия от дипломи и CV).
След това аз попитах дали ще получа копие от договора преди да започна работа. Отговорът, който получих, ме изненада:
"we think, that you are not quite sure with our offer and with your wish to be part of our team.
May be we are not quite sure too!
Please, confirm your wish to be part of us and why.
You must be absolutely sure that you want to work with us. Feel free to cancel our offer, if you want, we found our candidates."

На този имейл аз отговорих, че е стандартна практика за служителите да виждат договорите си предварително, тъй като може да имат въпроси и т.н., които да забавят процеса; и че ако не получа договора, няма да мога да започна работа при тях.
Последва отговор от тяхна страна с оттегляне на предложението.
След този отказ за предоставяне на договор предварително, нещата ми се сториха съмнителни. Тогава открих и мненията в този форум, които потвърждават това усещане.


бивш служител

-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
-3
Работна среда
-5

Като начало искам да отбележа, че всички ангажирани във фирмата реално работят по организирането на SGEM Conferences.
Освен че съм съгласна с мненията, които до тук са били споделени, искам също така да ви предупредя, че непрофесионалността на работодателя стига до там, че последната заплата не бива изплатена или бива доста забавена.

Аз лично прекарах два месеца и половина във фирмата. Напускайки на 02/02 тази година, ми се полагаше възнаграждение както за работните ми дни през месец Януари, така и за 1 работен ден през Февруари.
За мое най-голямо изумление се наложи да стигна до консултация с авдокат и да изпращам покана за изплащане на задължения, за да получа полагащата ми се януарска заплата с месец закъснение.

А за февруарския един ден, той остана неизплатен, тъй като се отказах да продължавам неистови драми и разправии.
Няма да изпадам в емоционални подробности относно работната среда или отношението - наистина бъдете предлазливи и премислете решението си многократно.
Изключително ненадежден работодател и непрофесионално отношение.


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
1
Работна среда
-5

Попаднах в схемата на "Стеф 92" като почти всеки нормален човек - мислех че започвам работа за голяма австрийска компания, чак на договора си видях иметто на истинския работодател.

Да започнем от там - в затвора хората имат повече права, отколкото Вие някога ще имате в тази фирма. Всички възможни човешки права са нарушени, а и доста от гражданските и законните! Офиса е огромен и луксозен, но без нито един прозорец. Нямате право да излизате от офиса освен за половин часовата обедна почивка, която е забранено да споделите с колега. Имената на колегите си е възможно да не научите никога, тъй като никой не ви ги представя , нито пък някой представя вас. Имате отграничение от ползване на тоалетна 4 пъти на ден, имате задължение да не напускате бюрото си освен ако не е крайно наложащо. Разговорите с колеги , дори по работа не се толерират. Попитах колега за нещо конкретно в системата - чисто по работа и на следващата сутрин се намерих разместена на другия край на офиса.Трудовата ви книжка остава в офиса без да имате право да си я вземете, което не е законно без подписана декларация. Не е законно и да се заснемат и подлушват служителите без да дадете писмено съгласие за това...

За да не се повтарям с долните коментари (тъй като са абсолютно релевантни) ще кажа само накратко следното - работата като работа не е лоша - административна и без развитие но за стартова работа е ок - ако мечтаете да пишете мейли по цял ден с копи/пейст, без да ви се налага да използвате мисловна дейност, не обичате да излизате и предпочитате работна атмосфера в пълна тишина и уединение - това е Вашето място!Заплащането е прилично , което е и единствения плюс на компанията.
Повечето от служителите , които работят настоящем са или заблудени като мен (задържащи се не повече от месец) хора или хора , които току що са завършили образованието си и това е първата или втората им работа в живота и съответно вярват, че това е нормално.
Ако обаче смятате че ще организирате каквото и да било или сте човек обичащ предизвикателства и динамика - определено на 1вия ден още ще ви се крещи от безсилие. Това което "Стеф 92" наричат конференция е пародия на такава. Казвам го смело, тъй като понастоящем организирам истински международни конференции, в които нивото на работа дори и административното е около 30 пъти над това на "Стеф"
Описаната схема в предходните коментари е напълно реална.
Ако случайно се подведете не се ядосвайте - доста интелигентни хора се заблуждават - все пак претенциите на SGEM са нещо съвсем друго и това което ви се казва на интервюто звучи прекрасно... просто за съжаление не е вярно.
Ако трябва да бъда максимално откровена, може би ако нямаше толкова много забрани за контакт с колеги нямаше да е толкова зле оценката - хубав офис предлагат, добри пари , добра локация, лесна и чиновническа работа която е мечта на средностатистическия българин. Но ограниченията и забраните, отношението което получават служителите и нулевото уважение към човешката личност са нещата , които развалят всичко.

Каква е логиката Сярови да не желаят да имат сплотен екип и да смятат че "Разделяй и владей" е добра тактика, мисля че никой не знае, но ако четат - моля да ме извинят, но смятам че в 21 век такова отношение и толкова забрани водят по-скоро до срив отколкото до възход. Жалко.. има потенциал компанията, но подхода ви е грешен - по всички параграфи на човешкото и законното право!


-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
2
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-5

РАБОТНА АТМОСФЕРА И ЗАДАЧИ

Честито, вие сте назначени! Първият ви работен ден започва с кратък инструктаж воден от Мира. Ще ви покажат кухнята, как се използва кафе машината, къде да си оставяте връхните дрехи, след което ще ви покажат и работното ви място. От там нататък следва кратък инструктаж за работните процеси, но няма да ви отекчавам с тези неща, защото са скучни. Ще бъдете оставени 1-2 дена на произвола на съдбата просто тъпо да скролвате и гледате конферентните сайтове. В случай, че сте назначени непосредствено преди конференция ще ви предоставят веднага да вършите някакви задачи, които са свързани предимно с копиране на някакви фрагменти от информация и да ги прехвърляте на друго място.

Когато навлезете в работния процес ще установите, че задачите са далеч от интелектуални и креативни в контраст с това, което ви е било казано по време на интервюто. Има две позиции, за които може да бъдете назначени – графичен дизайнер или координатор на международни събития. В първия случай ще изготвяте дизайна на всякакви рекламни материали свързани с конференцията, както и графичното оформяне на кориците на книгите, които се издават. Втората позиция /координатор международни събития/ е свързана с две основни неща:

1. Безкрайното копиране и прехвърляне на информация от един ексел в друг или в различните бази с данни /или така наричаният процес на индексация/. Също така ще трябва да се ровите в университетските сайтове и да вадите списъци с имейли.

2. Отговаряне на имейли, където креативността е сведена отново до минимум, защото сте задължени да отговаряте посредством вече написани примерни отговори. Това разбира се означава, че в много от случаите получавате конкретно запитване за някакъв проблем, но ще отговорите с вече написан абстрактен отговор, който в повечето случаи не помага, а само допълнително изнервя участника.

Температурата в офиса се регулира централно от кабинета на Сяров въпреки, че на всяка стена има поставени термостати. В случай, че намалите/увеличите температурата от някой от тези термостати ефекта ще е нулев. Зимата температурата варира между 26 до 28 градуса, а лятото е между 20 до 21 градуса. Това разбира се създава известен дискомфорт, защото или ви е горещо зимата и няма никаква възможност да се разхладите или ви е студено лятото до такава степен, че чак ви се напуква кожата на ръцете от студения въздух, който духа точно над вас.

Музиката в офиса също се регулира централно от кабинета на Сяров. Нямате право да не слушате музика. Също така нямате право да слушате на слушалки музика по свой личен избор. Единственият ви вариант е да слушате това, което се пуска централно от кабинета на Сяров. Разбира се музиката, която се пуска централно не е по вкуса на всеки и понякога създава допълнително напрежение, което и така в повечето случаи може да се реже с нож. Особено неприятно е, когато се пусне малък плейлист от песни, които се повтарят многократно всеки ден в продължение на месеци.

Разбира се ще забележите и липсата на прозорци освен в кабинета на Сяров. Това означава, че ще прекарвате цялото време на изкуствена светлина. Също така това означава, че е невъзможно да се проветрява по време на зимния период, когато температурата в офиса е висока.

Прави впечатление и това, че никой не говори с никого освен много кратки разговори свързани с някаква конкретна задача. Никой не се усмихва. Поздравите за добро утро и лека вечер звучат някак си казани с нежелание. В самото начало започвате да се чудите защо в фирмения чат имате добавени само Мира, Недко и Boss (Сяров), но не и другите колеги. В случай, че все пак попитате Мира или Недко те ще ви отговорят, че технически не било възможно да се добавят другите в чата. Разговорите не се толерират. Изплозването на телефони е крайно нежелателно. Социалните контакти между колеги извън работно време не се толерират. Излизането в обедна почивка, която е 30 минути, заедно с друг колега не се толерира и Недко ще ви направи забележка. Поставянето на каквито и да е било лични вещи върху бюрото ви не се гледа с добро око.

Текучеството във фирмата е голямо. Има хора, които се задържат по 1-2 дена. Има такива, които издържат седмица. Други остават около 1-2 месеца. Малко са хората, които успяват да издържат повече от 2 месеца във фирмата. Количеството на хората, които си тръгват и идват е толкова голямо, че повечето остават някак си незабелязани и незапомнени. Обявата за работа в LinkedIn никога не се сваля от сайта и постоянно се подновява.

#sgem #world #science #geoconference #company #review #stef92 #technology #стеф92 #технолоджи #ревю #sgemworldscience #stef92technolodgy #стеф92технолоджи #sgemworld #vienna #austria #sofia #bulgaria #виена #австрия #софия #българия #фирма #george #siarov #mira #dineva #георги #сяров #мира #динева #rivendell


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
2
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-5

ЗАПЛАЩАНЕ

Нетната заплата варира между 1000 до 1800 лв. Ще бъдете осигурявани на цялата сума. Заплатата се превежда на 10то число на всеки месец без забавяне. Ако Сяров е доволен от вас ще ви повишава заплатата периодично с по 100-200 лв., докато стигнете тавана. Обещаните и така прехвалени бонуси след конференциите са всъщност само сладки приказки. Ако все пак получите допълнително възнаграждение след конференция, то това ще е по-скоро компенсация за положение труд в извън работно време /по време на конференция няма събота-неделя, също така се работи от рано сутрин до късно вечер/.

Ако имате лошия късмет да сте със слаба имунна система и се случи да отсъствате няколко пъти от работа по здравословни причини ще бъдете гледани лошо.

КОНФЕРЕНЦИИ

Четири са конференциите, които са провеждат ежегодно под името SGEM – две във Виена и две в Албена. Присъствието в залите по време на презентациите е на повече от 5 до максимум 10% от общия брой участници, като е имало случаи и по 2-3 човека по време на презентация. Това може да се обясни от факта, че участниците идват на конференциите с две главни цели:

1. Да вкарат научните си доклади посредством конференциите на SGEM в индексиращите научни бази с данни и по такъв начин да покрият квотите си за публикувани доклади.

2. 99% от присъстващите /освен объркалите се/ идват на конференциите с цел екскурзия, която е платена от университета им /все пак официалната версия е, че ще ходят на конференция, а повечето университети имат отделен бюджет за такива, който покрива разходите на служителите си за такива мероприятия/. Веднъж пристигнали и регистрирали се те повече не се появяват в залите, а вместо това прекарват времето на плажа, обикалят туристическите дестинации или просто си почиват. Поради тази причина много от участниците идват с целите си семейства. Тези участници се събират за втори път масово /първият е регистрацията/ по време на закриването, където получават сертификати за участие.

Всяка от тези четири конференции си има собствен сайт като те са пълни с смешни и детински правописни грешки, които показват нивото на тези „научни събития“:

1. www.sgem.org
2. www.sgemsocial.org
3. www.sgemviennagreen.org
4. www.sgemvienna.org

СХЕМАТА

Схемата чрез, която фирмата просперира разбира се е гениална и най-вероятно е хрумнала на Георги Сяров по време на годините му, прекарани в минно-геоложкия университет. Ще се опитам да пресъздам нещата максимално просто, за да може да бъде разбрана от максимално голям кръг хора:
Всеки докторант, лектор и професор е длъжен да публикува N на брой научни доклади. За да бъдат признати от университета, тези доклади трябва да влязат в международните бази с данни, индексиращи научните публикации. Обикновено това става чрез приемането на доклада в някой признат международен журнал. Приемането на доклад в тези журнали е изключително бавен и трудоемък процес, който може да отнеме от половин до 1-2 години. Критериите за приемане в тези журнали са строги и докладът трябва да има наистина някаква научна стойност. Приемането на доклад в тези журнали е безплатно.

Тук идва и врътката, от която фирмата прави печалба – срещу не малко заплащане от страна на участниците – докладите се вкарват в тези научни бази с данни под вида на сборници с научни доклади изнесени на конференциите. Приемането на доклад се извършва при почти нулеви критерии – единствените реални изисквания са да е написан на поне малко разбираем английски език и авторът да си плати. Така всички остават доволни – фирмата прави луди пари, а псевдо научните дейци са си покрили квотите за доклади.

#sgem #world #science #geoconference #company #review #stef92 #technology #стеф92 #технолоджи #ревю #sgemworldscience #stef92technolodgy #стеф92технолоджи #sgemworld #vienna #austria #sofia #bulgaria #виена #австрия #софия #българия #фирма #george #siarov #mira #dineva #георги #сяров #мира #динева #rivendell


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
2
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-5

КЛЮЧОВИ ФИГУРИ

„ДОКТОР“ ГЕОРГИ СЯРОВ

Въпреки хвалбите на Георги Сяров, че има докторска степен, а понякога казва, че са дори две – това не е вярно и лесно може да бъде проверено. Подробностите са описани в едно от предишните ревюта на щастливо бивша Стефка затова няма да хабя допълнително редове. Георги Сяров също така обича да се хвали и разказва истории как 15 години е преподавал в минно-геоложкия университет /точната цифра варира всеки път в зависимост от моментния му ентусиазъм/. Вземайки на предвид за истина и факта, че SGEM конференциите съществуват от 18 години и възрастта на Георги - то от това следва, че е започнал да преподава в университета на възраст някъде около 14-15 години – наистина забележително постижение. Георги при всеки удобен случай се опитва да изтъкне своите познание по история, класически изкуства, култура – в повечето случаи това обаче прави вместо положително – отрицателно впечатление. Въпреки натрапваната си култура и изисканост истинската същност на Георги Сяров може лесно да бъде видяна от облеклото и аксесоарите, които той носи всеки ден на работа – сака и ризи в ярки карнавални цветове, безбройните златни накити и също така непрекъснатото парадиране и изтъкване на цената на всичко притежавано от него. Георги Сяров също така получава непрекъснати пристъпи на параноя – целият офис е окичен с камери, които се следят от неговия кабинет, входната както и неговата врата към кабинета са бронирани и се влиза само с пръстов отпечатък. Входната врата не се отваря на никого освен ако предварително не е очакван. Георги Сяров винаги е прав дори, когато говори безумни неща. В случаите, когато служителите се опитват да му докажат противното, той предпочита да излага себе си и фирмата, но да не коригира очевидните грешки допуснати от него. Също така той е склонен много лесно към разсърдване в случай, че с него не се говори като с божество. Забележките от всякакъв тип са изключени и се наказват с освобождаване. Георги също е и много отмъстителна натура, склонна да измисля неща, които трудно може да бъде повярвано, че могат да се въртят в главата на възрастен мъж, със семейство и собствен бизнес. Георги, също като Мира, е голям расист – изречените от него неща на тази тема оставят човека с широко отворена уста.

МИРА „ДИНЕВА“ СЯРОВА

Мира Сярова се представя с фамилията Динева пред бъдещи и настоящи служители. Всъщност факта, че тя е съпруга на Георги Сяров е всеизвестен факт, който се знае от всеки, но всички се правят, че живеят в блажено неведение. Със Сяров имат две деца, които ще имате възможността да видите в края на работния ден, когато Недко ги посреща от спирката и ескортира до кабинета на Сяров. Разбира се няма нужда да приемате думите ми за чиста истина – това, че Мира е съпруга на Сяров обаче е подкрепено от неоспорими факти. Първо, предишният имейл адрес на мира е [email protected] Този имейл адрес е спрян от употреба след като е взето решението всичко да се скрие под маската на SGEM WORLD SCIENCE. Разбира се най-неоспоримото доказателство идва от българския търговски регистър. Просто влезте в bra.bg -> Справки -> Справка по физическо или юридическо лице и намерете фирмата или по име или по ЕИК 102700155. От там ще видите, че в полетата за управители и съдружници на фирмата СТЕФ92 Технолоджи са посочени Мирослава Драгиева Сярова и Георги Иванов Сяров. Реално Мира върти целия работен процес, докато Георги Сяров седи в кабинета си и не прави нищо съществено. Ако нещо се случи с Мира и тя бъде отстранена от работния процес всичко ще се срине с гръм и трясък за отрицателно време. Мира няма социални контакти, не контактува със семейството си и не толерира социалните контакти от какъвто и да било вид. Заедно с Георги прекарват във фирмата след работно време, както и събота и неделя. Мира мрази всичко и всички, като това чувство е особено силно изразено към служителите на фирмата, без каквато и да е обоснована причина. Мира също така е расист от класата на Хитлер /ако не вярвате поговорете някой път с нея за бежанци, черни и прочие хора, които се е случило да се родят с друг цвят на кожата от белия. Мира също така е изключително стиснат човек, който цепи стотинката на две. Важно е тази й характеристика да не бъде бъркана с рационалното икономическо мислене или със спестовността – в случая тези неща нямат нищо общо. Самото присъствие на Мира в близост до вас излъчва особено негативна и отрицателна енергия, която изсмуква цялата радост от вас и ви кара да се чувствате зле до края на деня.

НЕДКО

Недко… Недко е продал душата и честта си за пари на семейство Сярови като се е превърнал в техен покорен слуга. Всекидневните му функции във фирмата са свързани с това да зарежда кафемашината, да зарежда с минерална вода, да опакова, носи и приема всякакви пратки и колети. Освен това Недко посреща децата на Сярови и ги ескортира до офиса след училище. Също така Недко отваря входната врата и води поканените за интервю в кабинета на Сяров. Обаче основната причината Недко да се намира в тази фирма е съвсем друга. Той внимателно слуша и гледа какво правят другите служители и докладва всичко чуто и видяно на Сяров. Следи дали излизате заедно по време на почивка. Отбелязва си кой кога идва на работа и дали е закъснял. Следи дали в кухнята не се водят приятелски разговори. Всъщност бързината и детайлността на информацията, която Недко предава на Сяров е толкова поразителна, че след време човек започва да се чуди дали един от микрофоните на Сяров не е сложен под ризата на Недко. Недко е готов да изпълни и най-голямата подла гадост заръчана от Сяров без всякакви морални скрупули. Виждайки на какви неща е готов Недко за жалката си заплата, човек започва да си задава въпроса – А какво в такъв случай може да се очаква от политици и мутри, на които се плащат милиони и милиарди, за да предават съзнателно и всекидневно собствения си народ?


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
2
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-5

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ФИРМАТА

ВРАТАТА КЪМ НАРНИЯ

Обърнете внимание на вратата, която е заключена, никога не се отваря и всеки се прави, че не съществува. Тази врата се намира в коридора, който води към кабинета на Георги Сяров – в ъгъла, точно преди завоя – от дясната страна на коридора. Опитайте се да познаете или попитайте някого какво се крие зад нея :)

OSTERREICH GOLD

Любимата напитка на Георги Сяров е шампанското Osterreich Gold, което той не пропуска при всеки удобен случай да изтъкне като уникално и незаменимо, защото съдържа злато в него, вкарано в бутилката по уникална технология пазена в строго секретна тайна. Шампанското разбира се не е нито е уникално, нито незаменимо – цената на дребно във веригата магазини Фантастико е 25 лв. /цена, която е далеч под тази на оригиналните напитки от долината Шампан във Франция/, а изборът на алкохолни напитки, съдържащи готварско злато в тях е изключително голям и разнообразен.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

СТЕФ92 Технолоджи или още както Сяров предпочита да бъде наричано SGEM WORLD SCIENCE всъщност е един умален пример на главния проблем в България – бездействието и апатията на обикновения човек.
Както щастливо бивша Стефка е написала в едно от предните ревюта, служителите са толкова потресени от атмосферата във фирмата и държанието на семейство Сярови, което не може да бъде обяснено посредством някаква логика, че просто искат да се спасят и да забравят времето, прекарано там като един лош сън, който никога не се е случил. С времето това всъщност създава усещане за безнаказаност в хора като Сярови. Те започват да вярват, че са богоизбрани и неприкосновени и правят каквото си пожелаят. През това време обикновеният човек предпочита да си трае, не осъзнавайки всъщност, че той е основната движеща сила. Докато точно този елемент от народна психология на българина не се промени се опасявам, че нещата ще си останат такива каквито са още за дълго време напред.

#sgem #world #science #geoconference #company #review #stef92 #technology #стеф92 #технолоджи #ревю #sgemworldscience #stef92technolodgy #стеф92технолоджи #sgemworld #vienna #austria #sofia #bulgaria #виена #австрия #софия #българия #фирма #george #siarov #mira #dineva #георги #сяров #мира #динева #rivendell


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
-5

ПРОЦЕС НА КАНДИДАТСТВАНЕ И ИНТЕРВЮ

Обикновено процесът на вашата апликация и самото интервю протичат по следния начин. Първо, може да кандидатствате само и единствено през LinkedIn. Обявата е пусната от „австрийската“ фирма SGEM WORLD SCIENCE GmbH. В описанието на фирмата е посочено, че това е австрийска фирма с офшорнати офиси в България и Италия. Нужно е да се отбележи, че:

- Никакви офиси или каквото и да е няма в Италия /освен приказките на г-н Сяров, че в следващите години щяло да има организирани конференции там/.
- Австрийската SGEM WORLD SCIENCE GmbH е регистрирана във Виена, Австрия и е собственост на Георги Сяров /лесно може да се провери през търговския регистър на съответната държава/. Фирмата е фиктивна и се използва като средство за PR и чисто за престиж.

В случай, че са харесали кандидатурата ви ще получите съобщение, където ще изискват малко повече информация за вас като например дали сте организирали събития, колко често ви се е налагало да използвате английски език и т.н.
Одобрените кандидати биват канени на интервю, което се провежда от Георги Сяров в неговия кабинет. Интервюто може да протече по един от следните два сценария:

Сценарий 1 – Сяров е харесал кандидат, който е бил на интервю преди вас и си е запълнил желаната квота от нови хора. В такъв случай шанса ви на успех се свежда към нулата дори да имате нобелова награда или сте пряк наследник на Айнштайн. Лесно може да разберете, че това е случаят ако:
- Времето от момента, в който влезете в офиса, Недко ви посрещне, вземе ви якето/палтото, заведе ви до кабинета на Сяров, поговорите си със Сяров, върнете се обратно до якето/палтото и до момента, в който Недко ви изпрати отнеме не повече от 5-6 минути. Абсолютният рекорд в такива случаи е около 3 минути. Всъщност този сценарий също може да се повтори ако сте имали неблагоразумието да не сте строго официално облечени. Това всъщност до някаква степен говори и за отношението на Сяров към хората и колко цени тяхното време, защото някои хора, които са попадали в този сценарий са пътували от други градове, за да дойдат на интервю и в крайна сметка биват отпратени на момента без да получат дори най-малкия шанс да покажат възможносттите си.

Сценарий 2 – В случай, че Сяров все още не е запълнил квотата си от и предишните кандидати не са му направили добро впечатление имате всичките шансове да получите офертата за работа. За целта разбира се трябва да сте облечени строго официално. Шансовете ви се увеличават в геометрична прогресия с всеки отправен комплимент за това колко е хубав офиса, колко бихте искали да се занимавате с наука, как ви харесва атмосферата и прочие подобни четки.
Самото интервю протича сравнително нормално. Запознавате се, Георги Сяров разказва за фирмата и конференциите, как ще се занимавате с креативна и научна дейност, как той предлага най-добрите условия, докато всички други работодатели в България са лъжци и т.н. Тоест – създава много добро първо впечатление, което всъщност е и най-големият му коз. След това вие разказвате са себе си, къде и какво образование сте изкарали, какво сте работили и прочие. Същото ще бъдете приканени да разкажете и на чуждите езици, които сте посочили, че владеете.

След този разговор се стига до стандартните въпроси като например кога може да започнете /колкото по-бързо толкова по-добре/ и съответно какво заплащане искате да получавате. Самото интервю отнема между 20 до 40 минути. Това е първото и последното интервю.

ДОГОВОР

Ако ви е харесал ще получите отговор отново през LinledIn в срок не повече от седмица /като това може да се случи и на следващия ден/ след провеждането на интервюто. Приканени сте да изпратите копие от личната си карта за изготвяне на договора, изпращат ви списък с нужните документи и деня, в който трябва да се явите на работа.

Ако решите да изисквате договора да ви бъде изпратен предварително, за да можете да го разгледате ще установите, че по всякакъв начин това се избягва. Ще ви кажат, че договора е стандартен и няма нужда да ви го пращат, че ще го видите на живо и така нататък. Ако все пак настоявате, ще ви пратят празен договор, където името на реалния ви работодател – СТЕФ92 Технолоджи е заличено и фигурира само това на SGEM WORLD SCIENCE GmbH.

Първият работен ден подписвате договора, където за първи път ще видите да фигурира името на фирмата СТЕФ92 Технолоджи като ваш рабатодател. Принципно договорът наистина е стандартен за 6-месечен изпитателен срок. Една клауза обаче е хубаво да бъде отбелязана – има едномесечно предизвестие в полза на работодателя. Казано с други думи – по време на изпитателния срок, вас могат да ви изгонят от днес за утре, но вие трябва да пускате едномесечно предизвестие в случай, че желаете да напуснете.

Тук всъщност се крие и гениалността на подлостта на Сяров – до първия работен ден името на истинската фирма е строго пазена тайна – тоест няма как да се направи проверка къде се набутвате. Следователно най-вероятно, когато четете тези редове вече ще е твърде късно.

#sgem #world #science #geoconference #company #review #stef92 #technology #стеф92 #технолоджи #ревю #sgemworldscience #stef92technolodgy #стеф92технолоджи #sgemworld #vienna #austria #sofia #bulgaria #виена #австрия #софия #българия #фирма #george #siarov #mira #dineva #георги #сяров #мира #динева #rivendell


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изглежда счетоводителката е изхвърчала с 300 км/ч от фирмата след последните си словоизлияния тук. Скоро не се е вясвала. :) Язък за виенското кафе, което сънуваше така жарко


-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
-5

Отначало не забелязваш нищо нередно, освен, че във въздуха витае някакво странно напрежение, което не можеш да си обясниш. Липсата на каквато и да било дневна светлина в офиса се възприема просто като елементарно архитектурно решение и не ти и хрумва, че офисът, всъщност е направен без никакви прозорци, за да не забелязваш как минава времето и да си по-ефективен. Предполагам също,че за да не заспиваш през лятото климатикът нарочно се държи на 20 градуса, докато навън е 40, въпреки молбите на работниците температурата да се увеличи.
Лека полека започваш да забелязваш, че никой не си говори един с друг- цари абсолютна тишина, нарушавана единствено от музиката, разнасяща се из офиса. Също, оказва се, че в този офис общуването между колегите не се поощрява, а даже напротив, гледа се на него с недобро око, което е любезно загатнато още на самото интервю. Ще кажете ок, политика на фирмата. Малко шокиращо идва, обаче, когато ви разместят в различните краища на офиса, защото в края на работния ден сте си позволили да размените 3 реплики от бюрата си. Не по-малко стресиращо ти действа и когато уволнят без никакви обяснения новата колежка след като тя се е опитала да организира излизане на по биричка с колеги след работа.
Да се върнем на музиката. Тя е с централно управление, контролира се от шефа. Ако не си почитател на Моцарт, Щраус и чувствени френски шансони, то губиш, защото в офиса не се разрешава да си слушаш музика по твой вкус със слушалки. Понякога, когато бяхме послушни, по петъците ни пускаха и малко соц естрада, за поощрение. Из целия офис има инсталирани камери и микрофони, с помощта на които се улавя всяка въздишка и недоволна гримаса на работниците. Как ли разбрахме за това? Вежднъж, след като шефовете си бяха вече тръгнали, една колежка си позволи на глас да изкаже своето несъгласие с дрес кода. На следващата сутрин тя беше уволнена, а нейната мениджърка беше смъмрена затова, че не е взела правилното отношение. Веднъж пък, се оказа, че шефът е в течение на информация, която една от колежките е обсъждала сама по телефона в тоалетната. Всякакви съмнения отпаднаха след като се разбра, че на единият от мониторите на шефа има видео картинка на абсолютно всяки едно бюро в офиса. В СТЕФ92 вие сте постоянно наблюдавани и прослушвани, за което, обаче, не се споменава никъде в смешната хартийка, която подписвате при постъпване на работа.
Текучеството е скандално. Момичета идват и си отиват буквално всеки няколко дни. Уволненията са безцеремонни, без никакви обяснения и по абсурдни причини, за които работещите само се досещат. Опитвате се да се сприятелите с колегите, уволняват ви. Казвате нещо неугодно на висок глас- чао, чао, търси си друго място. Поразява най-вече подходът. На работа се взимат предимно младички, току що завършили, хубавки, неопитни момиченца. Първоначално са толкова мили с теб, че чак ти е странно, но изпаднеш ли в немилост, си изцяло изолиран. Демонстративно не се говори с теб, присъствието ти се игнорира докато в крайна сметка не те уволнят, щом им свършиш черната работа.
За самата работа. Може на интервюто и да ви обясняват колко е вълнуващо да се организира научна конференция, но какво се случва всъщност. Всички работници на Стеф92 по цял ден копират имейли от университетски сайтове, за да спамят впоследствие с безкрайни писма за предстоящата конфверенция. Имейли се събират с хиляди на ден, пръстите ти буквално се счупват от Copy- Paste. След като тази фаза приключи се почва отговаряне на имейли в продължение на няколко месеца. Накрая се започва проверяването на докладите, които ще участват в конференциите. Тези доклади се проверяват от момичета, които нямат абсолютно нищо общо с описаните дисциплини. Освен това, няколко месеца преди конференц иите се работи и през уикенда, което НЕ СЕ компенсира справедливо.
Господин и госпожа Сярови, които по принцип го играят, че не са съпрузи са изключително интересни хора. Г-жа Сярова или Мира е очите и ушите на Сяров вътре в офиса. Тя седи в една зала с другите работнички и зорко наблюдава дали те се държат прилично и дали си вършат работата достатъчно усърдно. Г-н Сяров пък подслушва, води мили чатове по вътрешната мрежа с работничките, настройва ги една срещу друга. В момента, в който му се каже нещо напреки, заплашва, както може да се види и от маскираните му коментари тук. Веднъж той обяви, че е във Виена, да урежда конференция и започна да се обажда на колежките една по една, за да им обяснява как е там. Впоследствие имаше сериозни предположения, че през цялото това време той си е бил всъщност в офиса :))). Освен очевидната параноя с примес на шизофрения, разочарова и културата на сем Сярови. Въпреки,че офисът се тресе от звуците на класическа музика, Сяров не спира да забавлява с лапсуси на тема изкуство, от което твърди, че толкова много разбира. Може на сайта на фирмата и да пише, че г-н Сяров притежава докторска степен, но в реалнсотта се оказва, че човека го е добутал само до асистент, което лесно може да се провери (http://bit.ly/1Zk7rAT).
Защо да не вземем да се оплачем някъде, ще кажете. Комисия е идвала до офиса да провери какво се случва вътре, но Сярови елементарно се барикадирали вътре и забранили на работниците да отварят вратата, докато комисията просто не си тръгнала. Като успееш да напуснеш, защото и това не е просто, си толкова изтощен в следствие на ежедневния психологически тормоз, че вече не ти се занимава по никакъв начин с тези хора и нещата просто си продължават.
Въпреки това, бих искала да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на сем Сярови, за бойната закалка и изключителната школа, благодарение, на която сега обожавам новата си работа (сравнението е велико нещо).
Освен това бих искала да ви пожелая животът да е щедър и съдбата да се отнасе с вас точно така както вие всичките тези години се отнасяте с вашите подчинени. Пазете се, че както справедливо отбеляза г-н Сяров, София е малка, а ваши „доброжелатели“ има вече твърде много. :)

ПС Моля, предайте на Мира, че не се произнася „казА“

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?