Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Оптимъл Пеймънтс (България) /img/frontend/nomap.png"

Оптимъл Пеймънтс (България)

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 17


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Otrocheto na PaySafe e razocharovalo horata pak.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам единствено да споделя скромния си опит от контактите си с тази компания. Вие сами преценете дали ви харесва. Кандитаствах за позиция, за която имах малко опит, преди месец и половина. След интервюто, за което се свързват почти веднага, не го направиха няколко седмици. Понеже това желание ми беше приоритет се свързах с госпожица HR и я помолих да ме уведоми за решението им. След като ми замаза очите, че подборът не е приключил и най-късно утре щяла да ми пише, днес след месец и половина още няма отговор. Разбира се резултатът е ясен, но аз бях оставена да чакам без отговор, когато дори им дадох шанс да напишат едно "не". Всички, с които се видях и чух сякаш не са напълно наясно какво е организация или добър мениджмънт. Бях на интервю при тях и преди години, тогава поне веднага отговаряха след всяка от многобройните им стъпки на кандидатстване. Та така, наскоро кандидатствах трети път, вече за позиция, за която имам няколко години опит, за която всяка компания ми е звъняла за интервю,след като изпратя CV-то си, те и това не направиха, а потвърдиха, че мога ако искам, дори обясниха как. Всичко това звучи като тези хора да не са особено приятна среда за работа. Ако действат така с подбора си, да се замислим какъв им е мениджмънта когато започнеш работа.
Ами, не е трудно да се отгатне, че с такава организация предпочитам да не ми се обаждат.
Доста по-малки и доста по-големи от тях фирми са били по-бързи, по-коректни, а интервютата ми с тях по-интелигентни.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А докога се получава отговор от това измислено онлайн интервю? Казаха до 2 седмици, а вече мина месец и ни вест-ни кост. Как може, ресурс ли нямат да се срещнат с всичките си кандидати, та ги карат да си приказват сами пред лаптопа, за да "проверяли нивото на английски език"? Все едно пък всичките им настоящи служители са магистри по английска филология...


бивш служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
-5

Бях в Оптимъл (компанията вече се казва Paysafe, да знаете) над година и половина и мога да ви дам обективно мнение.

ПЛЮСОВЕ:

1- НАЙ-ГОЛЕМИЯ + на тази фирма са колегите, ще срещнете невероятни хора.

2- Заплатите почват от 1500 чисто нагоре (при положение че най-късната смяна беше до 20:00).

3- Местоположението на офиса е на много добро място (Метростанция ГМ Димитров).

Имайки предвид, че точка номер 2 и 3 няма да са плюсове вече, защото до края на 2015 ще въведат нощни смени и защото офиса ще се премести на майната си, а именно в кепитъл форт, срещу Интер Експо Центъра, единствения плюс който остава са готините колеги.

Ако за вас най-важното нещо е да имате готини колеги, кандидатствайте, но не очаквайте друго.

МИНУСИ:

1- Офиса ще се премести на майната си, както вече споменах.

2- Забравете за повишаване на заплатите, това може да се случи само ако ви повишат на друга позиция (този минус ще го спомена по-късно) и то ще ви я вдигнат със 150 лева максимум. Също така няма и 13 заплата или бонуси на всеки 6 месеца.

3- Споменават в обявите си и по време на интервютата, че имали бонусна система. На теория има такава, но шанса да се докопате до награда е много малък. Трябва или да правите над 12 контакта на час (минумум) или много, ама много да ви харесват шефовете. Наградите не са разделени по езици или отдели. Има примерно 5 награди, които трябва да се разделят между над 100 служителя. Правете си сметките сами. Лично аз взех 2 награди за над година и половина, при положение, че exceed-вах всичките таргети още от първия ми месец. И познайте какво, толкова са некомпетентни, че преведоха единия бонус на мой адаш, защото е много трудно да ни запомнят фамилиите и ми се наложи да се разправям с тях за да ми го преведат след 2 месеца.

4- Също така по време на интервютата казват, че има много голям шанс за развитие в компанията. Това не е точно така. Ако изобщо решат да ви повишат, просто ще ви стоварят нови отговорности на главата. Ако си мислите, че няма вече да вдигате телефони и да контактувате с клиентите на новата си длъжност, грешите. Не си заслужава да бъдете повишавани на каквато и да е позиция, ОСВЕН тези на които не се налага да говорите с клиентите, а именно трейнър, контент, quality, IT и тем подобни.

5- Яко фаворитизъм, направо е обидно колко много фаворитизъм има в тази фирма. Ако си мислите, че работейки много ще улучите добра позиция, hold your horses. Бъдете сигурни, че ако някой любимец на тийм лидъра на този отдел кандидатства за същата позиция, той ще бъде избран първо.

6- Компанията е адски стисната, безброй хора напуснаха защото ги мачкат от работа нон стоп, говорим за ненормални количества работа, ще сте залепени на слушалката през цялото време, всеки ден, без изключения. Няма такова нещо като "спокоен ден". Компанията е винаги understaffed, защото е прекалено стисната да наема нови хора и да плаща повече на старите си служители.

7- Тъй като компанията е стисната и никога няма достатъчно служители, а работата расте всеки изминал ден, ще ви стоварват нови и нови отгоровности редовно. В един момент както си работите, ще осъзнаете, че тези допълнителни отговорности, които не ви влизат в работата, са повече от работата която бяхте назначени да вършите.

8- Това си е кол център в най-чистия смисъл на думата. Ще работите с 2 езика (да не сте посмяли да им кажете, че знаете и трети, щото ще ви карат да работите с него също, без да ви плащат допълнително). Когато нямате обаждания с вашия език (примерно испански), ще ви влизат обаждания на английски. Звучи просто, нали? Да, ама не. Ще ви влизат и обаждания на други езици, примерно японски. Ако японеца не говори английски, ще се наложи да го сложите на холд, да наберете преводач, да направите конферентен разговор и да изгубите половин час само за един разговор. А от вас се очаква по договор да имате поне 7 контакта на час. Правете си сметките.

Нека да речем, че вие говорите испански. Влиза ви обаждане с японски и вие си взимате преводач. След 2 минути ви пише колегата с японски да ви пита дали сте свободни да вземете обаждане с испански. Вие му казвате не, защото говорите с японец и преводач. Следователно колегата който говори японски пък трябва да вземе испански преводач и да говори така с клиента. Това се случва безброй пъти на ден. Прочетете го пак ако ви се струва прекалено абсурдно. Пълна гавра.

9- Мениджмънта изглежда готин на пръв поглед, винаги усмихнат и позивитно настроен. За съжаление, е крайно некомпетентен и не се интересува изобщо от проблемите на служителите си.
Ако имате проблем и го кажете, бъдете сигурни, че ще ви кажат "да, разбирам, прав си, ще се оправи това нещо, работим по въпроса", но след една година ще осъзнаете, че нищо не се е променило и че няма и да се промени.

10- Мениджмънта прави много "изключения", като под изключения имам предвид нарушават собствените си правила. Например, има правило, че ако не си senior agent (3+ години опит), не можеш да бъдеш повишен. Това правило важи, ако искат да откажат повишаване на някого, обаче пък не важи, когато много харесват някой друг и искат да го повишат.
Също, наемат външни хора за Тийм Лидъри които нямат никаква представа за продукта на фирмата, само защото се познават от преди. Наемат и хора за АТЛ преди да им е изтекъл изпитателния срок поради същата причина.

Нямам и капка съмнение, че след този коментар който съм написал, някой ще отговори и ще се опита така да постави нещата, че да изглежда все едно аз съм лош служител и не съм си вършел работата, или че съм бил създавал проблеми и затова са се отнасяли така с мен. Пишете каквото си искате. Аз разказах моя опит. Работил съм в офиси над 6 години и съм минал през няколко.

С ръка на сърцето си казвам, че това е най-разочароващия офис в който съм работил досега и с най-противното отношение към служителите.

Надявам се, че нещата ще се оправят като приключи съединението със Скрил, но силно се съмнявам.

Ако не ми вярвате отидете и вижте сами. Вие си знаете.

Успех в търсенето на работа.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересуваме заплащането при позиция, работата на смени, - 14-23 ч. 1800 нето чисти, много, малко ли са или нормално?


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Млад екип.Колегите са страхотни като професионалисти и като личности. Работната среда е приятна.
Натоварването е от умерено до по-високо в зависимост от моментното състояние. Има място за развитие ако имате необходимите умения и желание за учене.
Офиса е на хубаво място в близост до метрото, а до него има малка площадка и баскетболно игрище. Нормален социален пакет за фирма от такъв ранг. Заплащането зависи от опита и уменията, но е добро за сектора. Мнението на отделните хора се взема под внимание от мениджмънта.
Фирмата е стабилна и расте постоянно.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Моля напишете актуална информация за фирмата - вече настоящи служители, споделете вашето мнение....


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, 
има ли някой, който би бил така добър да даде малко повече информация относно това, как протича самото интервю с два езика - в моя случай с испански и английски?
Благодаря предварително :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

1500лв чисто?
Значи, щом имаш два езика на ниво и опит, моля те, искай повече пари.
Аман от хора които подкопават пазара с ниски изисквания за заплащане.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
бихте ли ми казали как протича интервюто за позиция ''Поддръжка и обслужване на клиенти с два чуждестранни езика''?
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?