Подробна оценка от Кандидат програмист
Кандидатсвам за работа в тая фирма и тия дни очаквам да ми се обадят. Четейки написаното по-долу започвам да си мисля дали направо да не откажа интервюто. Поразпитах разни познати тия дни и те също ме уведомиха да не приемам работа в тая фирма. Доводите им са същите като описаните в коментарите. Доколкото разбрах един редови програмист взема там около 700 лв. Това си е направо смешно. Доколкото разбрах, заплатата на тийм лидъра трудно минавала 1000.
Благодаря за информацията на всички, които са коментирали! Ако все пак се обадят и се реша да отида на интервю, ще постна впечатленията си.
Хора, хубаво сте описали проблемите ... защо не кажете едно благодаря? Все пак човек може да оцени и ползите от лошите неща, че е имал шансът да ги види и да се поучи от тях. Кажете и нещо хубаво, вероятно е имало. Не може да сте работили дълго и да е нямало нещо, което да Ви задържи толкова.
Подробна оценка от Някога
Искам това мнение да е насочено към хората, които в бъдеще ще работят там- да знаят за какво става дума. Започваме с големите обещания, големите идеи, големите амбиции и ще завърша с неуспехите. Никакъв колектов, никакво уважение, големи глупости... това са малкото неща, които могат д асе видят в един работен ден в тази фирма. Големите амбиции и обещания, които имат ръководителите и са плод на някакви фантазии и сънища... просто те не знаят как се работи в една истинска IT фирма(пълна пародия) и се чудя защо не седнат и понаучат как хората работят на запад. Има колеги, които са много кадърни и има такива, които са въздухари. За това помислете добре преди да започнете работа там.. ако ви се работи по 12 и повече часа, а заплащането е по малко(даже и от еднин барман), ако искате да слушате простотиите на някои от "програмистите" или пък лъжите на шефа, ако искате да нямате личен живот... просто не знам. То в тази фирма всички кадърни хора са я остав., остана ли са тези, които нямат др. алтернатива и затова ги мачкат там. За това всеки си решава, не знам какви са тези закони в България и кой позволява такава експлоатация на труд, но това там е нечовешко. Не знам ръководителите на БОН АРТ(уж все образовани) хора, но са много далеч от нещатата. Все пак е Варна и сме роби. Но приемете моя съвет далеч от такива хора, които живеят на гърба на др. А да не говорим за нерегламентираните неща, които се случват там.. Не знам как да опиша нещата, но си взех един голям урок от всичко това и вече ще знам. За наше добро, рано или късно и западните правила ще действат и у нас и тогава такива фирмички- няма как да съществуват. Просто си помислете добре преди да отидете там....
Подробна оценка от Бивш
Нека добавя и коментар като имал поглед над тази фирма отвътре и отвън. Въпреки, че много неща не са ми известни, мога да потвърдя повечето от предния коментар с леко смегчаване на тона. Когато шефа, бе доц.И.К. и по-млад, имаше много неща какво да се научи, за какво да се вдъхновиш и за какво да се работи (макар и на скромни условия). Някои доста авангардни идеи (макар и взаимствани), част от които са реалност едва след 10 години в ИУ откакто ги е инициирал (в съучастие), ако трябва да сме обективни. Когато обаче взе да поостарява и не се сбъднаха мечтите за академично израстване на кандидат "професора", и когато някои неща се разпадали (като това да те напусне служител работил доброволно по 11-12ч в офиса и близък верен служител, който после емигрира), нещата тръгнали зле.
В тази фирма, се споменава, че фирмата е като едно семейство - тоест Вие да се вписвате в неговото като възможност. За негово голямо разочарование, аз не приех тая линия. Като поостаря човека X още и се позамогна малко по друга (вероятно легална семейна) линия, нещата са тотално различни. Мотивацията му е друга. Допълнително, погледнете дейността - нещо като миш-маш - дизайн и анимация, управление на проекти, управленски консултации, медицински софтуер за GP-та. По едно време имаше и правене на тениски и тем подобни. Не е ли ясно, че май са доста различни и това говори ли Ви нещо?
Не съжалявам, че съм работил там по 12 ч и по собствено и по не собствено желание, както и че направих сам солиден продукт за доста мизерна заплата и изпращане. Съжалявам, че усилията се пропиляха, а имаше потенциал за повече развитие - както фирмено, така и лично. Но и си дадох навреме сметка, че май резултатите от потенциала не са за мен. Не правете грешката да се представяте добре, но и да не спестявате критика, за което при възможност, ще бъдете изпратен доста лесно и пренебрежително, като за получаване на парите ще Ви загубят цял работен ден. Мотивите за напускането ми бяха свързани с начина на работа, пречките за успех, както и реалното неоценяване и на моменти, откровено аматьорско поведение за професор по управление. След известно време "благодарих" писмено на г-н "професора", но той така и не отговори. Пък и не бе лесно да се отговори на такива "благодарности за развитието ми и съвместната работа".
Препоръчвам при предложение за работа, дори преди предложение, да намерите бивши служители, повечето студенти, асистенти, докторанти, и с по-малка доза преподаватели, работили пряко с шефа и да разберете повече. Проучете реално колко преди Вас са имали и какъв успех във фирмата, че да се жертвате Вие. Ако намерите искрено коментирали хора от академичните среди работили с него, ще бъдете с реални идеи защо и как (не) трябва да работите там. Изборът е на всеки, но вече инициативата в ръководството на фирмата и мотивацията за развитие, според мен, е като шефа - очаква старините си.
* Оценки за Уважение и Колеги няма, защото не смятам да коментирам субективни неща и не познавам настоящия екип. Оценките за другите са ориентировъчни. Ще се въздържа да кажа името си. Сигурен съм, И.К. и други запознати хора, ще се сетят, ако помислят.
Подробна оценка от ExZombi
С 3 думи - фирма без бъдеще! Много обещания, без покритие. Много неистини. Липса на уважение към труда и личността на хората, работещи във фирмата. Липса на капчица професионализъм! Безкраен работен ден. Ниско заплащане и осигуровки на минималните прагове. Стресиран екип без сигурност в утрешния ден. Добри колеги, за съжаление негативно повлияни от обстановката във фирмата, стреса и напрежението, преумората. С 1 дума - ЕКСПЛОАТАЦИЯ! Стойте далече от там!