Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

СМ Консулта ЕООД /img/frontend/nomap.png"

СМ Консулта ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 4 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-4 от общо 4


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-1
Работна среда
-5

Здравейте,
Споделените мнения от колегите преди моето, определено отговаря на реалността, като в добавка бих споделил:
- ситуацията във фирмата е под всякакава критика, липсва каквато и да е било организация, колектив, сплотеност и ясна идеа какво и как трябва да се случва и по какъв начин трябва да се подхожда, това говори за липсата на какато и да е организация и мениджърски подход.
- служителите във фирмата са ярко разделени на такива с дълъг опит в дружеството, които комуникират, споделят и обсъждат помежду си. Те са наясно с процесите, запознати са с продуктите и клиентите, демотивирани са за каквото и да било и се държат студено и неприветливо към всеки новопостъпил. Новопостъпилите от своя страна са в голямата си част малади и нахъсани личности, които в голяма степен са там за да натрупат известен стаж и опит, но е адски трудно, защото са лишени от всякаква нормална комуникация, обучение, интеграция и нормално отношение, с две думи обречени са за нещо смислено още с назначаването си. Не се поощряват дори и с похвала за усилията, които полагат в тази обстановка и се „порязват” от мениджъра на фирмата при всеки опит за инициатива, проявен интерес или желание, иницииран на въпросните „оперативки” споменати в мненията преди моето. Най – добрите консултанти в момента отсъстват от организацията и сегашния колектив по – скоро симулира активност и протака решенията на съответните казуси, клиените негодуват, проектите се влачат с години и е голяма случайност, че са все още актуални, но всички последствия от това предстоят, още повече, че и самият продукт е доста тромав и определено дните му като софтуерно решение са преброени.
- отношението на г-жа Директоршата е меко казано, непрофесионално на моменти грубо и обидно, клонящо към жалко! Недупостимо е собственик на IT компания, занимаваща се с разработване и внедряване на софтуерни продукти да не е наясно, какво е Firefox и има ли той почва у нас! Определено не се подвеждайте по първоначалното и приветливо отношение, защото рано или късно Чичо Скрудж от добрата стара анимация се обажда в нея. Щастливия карай за него обаче е факт, докато при конкретната личност себеоткриването и личната равносметка са доста под въпрос.
- осигуровките на персонала в големия си процент са на нереалния доход, а ако имате това щастие то рано или късно търпи реформа, което води и до голямото текучество.
Надявам се да съм бил изчерпателен и полезен!
Успех :)


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Уважаеми анализатори,
 
замисляли ли сте се върху казаното от Кенеди "Не питай какво Америка е направила за теб, а кажи какво ти си направил за Америка"?
Регистрирането на фирма в България става за няколко часа. Това е пътя за тези, които не желаят да им се "карат" и искат сами да определят правилата. Неприятното в някои случаи при този подход, е че анализите и оценките се определят от пазара, мрънкането и хленченето не помагат и трябва да търсиш кусурите само и единствено в себе си.
Видно е, че сте наясно как се структурира и управлява ИТ фирма, така че не пилейте уменията си, дръжте се като мъже и не се превръщайте в Плачков-ци.
Желая ви успех!


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
2
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-3

горенаписаното е вярно...шефката на фирмата е тип "селски хитрец", с единственото умение да ходи по държавни институции, да печели обществени поръчки, да раздава подаръци на чиновници и т.н....отношението към служителите във фирмата на моменти е доста невъзпитано и просташко...фирмата има и клиенти от бизнеса, но като цяло проектите вървят изключително трудно...с нереални обещания, без никаква организация и постоянно извиване на ръце на клиентите за повече пари...ръководителите на два от общо трите отдела нямат никаква представа как се организира един проект, с цялата комуникация, планиране и организиране на дейностите...до голяма степен нещата са оставени да се случват от само себе си....като за капак офиса е тесен и мръсен, тъй като чистачка се вика само веднъж в седмицата....направо се чудя в тази криза за IT кадри, как такива фирми оцеляват въобще...по повод обявите за работа в jobs-a, искам само да предупредя да не се вярва на лицемерното отношение по време на иннтервюто...


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-5

Фирмата се занимава със внедряване на ERP системи и се предполага че трябва да бъде добра фирма, но напрактика не е. Във фирмата цари хаос и демотивация.
Заплащане: Заплатите не са големи. Каквото си договориш в началото, това ще е, няма да има увеличение. Бонуси и друг вид материални стилмули няма. Доста от хората са на непълно осигуряване, затова ако сте осигурявани там на реалните пари, доста бързо след 4-5 месец ще ви "предложат" да ви намалят заплатата за неопределен период. Мотивацията ще е на нивото да мотивираш гладен човек - "та, аз ти давам пари за да не умреш". 
Уважение:  Не може да очаквате уважение от шефката на фирмата. Тя се държи със служителите като с общи работници по строежите. Ще сте винаги виновни, ще ви глобяват за какво ли не, без изобщо да сте виновни. Доста често ще имате оперативки с шефката,  на които ще Ви се карат и обиждат. Йерархия почти няма затова и някои колеги ще държат с вас като с някой изпаднал. Някои случай даже се стига да ви карат да правите неща не свързани със професията ви. Например програмистите си чистят сами тоалетната. Буквално трябва да се молиш да ти дадат отпуска или да те пуснат 5 мин по-рано. 
Привилегии: Няма такива. Още по зле, ще ви карат да давате собствени пари за кафе, тоалетна хартия, минерална вода и какво ли още не, което "не е фирмен разход". 
Фирмена сигурност: Фирмата работи само с държавни клиенти и това и гарантира сигурни доходи, поне докато не се сменят правителствата. 
Ангажираност: Няма да бъдете много натоварени със задачи. Доста колеги си ровят по ФБ и по сайтове, докато други са много натоварен. Когато имате задачи, те ще са от типа "подреждане на хаоса". Затова и някои колеги които си дават зор са вече с прошарена коса. Ще изискват от вас да сте пред компютъра точно от 9 до 6 без значение дали имате работа или не, затова и никой не остава след работно време и точно в 6 офиса се опразва.
Потенциал за развитие: Ако искате да навлезете във софтуера които предлага фирмата има доста възможности, но от към изкачване в йерархията в тази фирма няма. Като цяло има голямо текучество на кадри, на ниско ниво.
Местоположение: Фирмата е в кв. Стрелбище. Ако искате да идвате с кола се пригответе на всекидневно задръстване и липса на парко-места. Метрото е далече, има само трамвай и автобус. Има голям избор на заведения за обяд и магазини. 
Колеги: Няма нито един служител в тази фирма който да харесва шефката на фирмата. Също на практика трите отдела във фирмата не се понасят. Има голяма доза прикрита агресия и непонасяне. Поради чисто формалната структура на йерархията на фирмата, прекия ви шеф, с нищо няма да е по-добре от вас, нито ще ви дава някакви насоки или да се застъпва за вас. Пригответе се за всекидневен тормоз само от шефката на фирмата. 
 Работна среда: 15 човека фирма са наблъскани в помещение за 3ма най- много. Всичко се вижда, няма как да пропуснеш личния разговор или чата в скайп на колегата до теб. Атмосферата е изключително задушевна. През лятото става много горещо, и проблема с климатиците, проветряването и колежките ескалира. Компютрите, офис обзавеждането, столовете и бюрата, а и всичко друго е на повече 5-6 години, но никой няма никакво намерение да го сменя. 
Като цяло не препоръчвам фирмата за амбициозни и знаещи хора.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?