Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Брентаг България ООД /img/frontend/nomap.png"

Брентаг България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 12 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 12


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, на скоро наскоро кандидатствах в Брентаг. Първото ми впечатление беше, че се намират в хубава бизнес сграда, в приличен офис. След няколко минути влезе г-жа Толумска, изключително намръщена, облечена в жълт пуловер и шарен шал. Злобно и нападайки започна викторината. Първия въпрос, изключително егоистичен какво знам за тях, ако не бях прочела нищо, още тогава щеше да ме изгони. Бяха ми зададени куп безсмислени въпроси: -Имаш ли братя и сестри? ( При отговор ДА, ме охарактеризира като неегоист) -Какви са ти хобитата? (Хобитата ми - декупаж и конна езда, бяха охарактеризирани като несъвместими, като трябваше да разказвам какво представлява първото) -Имам ли собствено жилище или съм на квартира? (сигурно да си направи преценката дали заплатата от 1200 нето, за която имаха супер много изисквания, ще ми стига да преживявам...) -Интровертна или екстровертна личност съм? След което ме попита тя каква е, и като и казах, че заради шареното облекло я характеризирам като екстровертна, тя ми каза че трябвало да ходя по-консервативно облечена (бях с черна рокля, бяло сако и бели обувки)... и т.н. След няколко дена бях поканена на второ интервю, на което бях с част от Продъкт мениджърите. Едната от които- Йоана открито се заяждаше с мене. Продължиха със смислените въпроси от предния път, като ги повториха. Г-жа Толумска влезе с кутия бисквити и най-консервативно си седна и започна да преживя. Даже и една глътка не отпих от водата им, нямаше и от бисквитите да вкуся, но беше крайно не учтиво да не предложиш на останалите 4 души в стаята, поне от куртоазия... Естествено бях огледана от глава до пети, дали съм по-консервативна този път. След двете интервюта, не бях одобрена (поне получих учтив template). Уважавам тяхното решение. От вътрешен човек разбирам, че не съм била наета, защото съм била с конфликтен характер. Оказа се, че те не търся професионалист в областта на химията, ами личност, която да върши мръсната работа на едната продъкт мениджерка и да търпи зверските и нападки и скандали. Радвам се, че не бях одобрена и не продължих напред. Явно психологическия профил, който ми беше изграден се оказа донякъде верен. Не мисля, че бих работила на място с такова голямо текучество на хора и да търпя грубото отношение на ръководния им екип.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!
Виждам, че доста бивши служители са писали, затова се надявам пак вие да ми отговорите на следните въпроси:
Толкова ли е лошо заплащенето, колкото сте отбелязали чак има минусови оценки, или труда е прекалено?
Все пак заслужава ли си стажа там, поне като опит, който ще бъде придобит и знаете ли заплащането на стажантите колко е по-ниско,ако за работещите е -1, то за стажантите стига до -5 ли?
Доколко според вас написаното в обявата, че специалисти завършили естествени науки имат място в тази фирма е вярно? Един биолог например какво ще работи?
Напрежението в работната среда ли ви отказа да работите там или невъзможността за развитие, може би и двете?
Аз съм млада жена с желание за развитие в интернационална фирма, може и да не е интернационална, но някак си вярвам на убеждението сред българите, че в такива фирми плащат добре, или трябва да съм връзкарка, но аз не съм. Явно вие сте разочаровани щом сте напуснали, но реално толкова ли е зле положението?
Надявам се темата да не е изгубила интереса и да ми отговорите.
Благодаря предварително!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
4
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

не бих искала това мнение да звучи "заядливо", просто споделям гледната си точка от допира с тази компания.
Смятам, че г-жа Толумска (с цялото си уважение към възрастта, квалификацията и личността и) няма нужната подготовка за комуникация с кандидати за работа.
Аз съм разочарована от допира с нея ( подчертавам с нея, НЕ с компанията),
защото бях извикана за интервю в София, което на "прост български език" означава:
- 50 лв разходи за автобус,
- 1 неработен ден
- 10 ч време за път в двете посоки
+ между 20 и 30лв за такси, за да стигнете до офиса им (или в идеалния вариант 2 лв за билети към градския транспорт, за да улесня тези , които ще решат да опитат да си загубят времето - ще ви кажа, че от Централна автогара до офиса им се стига директно с автобус 404 )
Обяснено ми беше, че интервюто ще се проведе в София. Става въпрос за позиция в "провинцията".
Пристигнах като добър провинциалист в уречения ден и уречения час,
чаках г-жа Ирина Толумска - Николова да пристигне......... чаках и " О,Чудо!" Тя се появи, ...но защо ли?!!
За да ме попита единствено и САМО кое е най- голямото ми постижение? .....
(а всъщност какво ли е нейното най-голямо постижение ?!) ,
след което ми каза, че няма повече никакви други въпроси към мен?!!
А само за това аз имах удоволствието да пътувам 10 часа... в двете посоки (Блаженни са вярващите!)
Призив:
Уважаеми РАБОТОДАТЕЛИ,
отправям Ви една много скромна провинциална молба,
не се подигравайте така с времето и парите на хората,
най-малкото е несериозно и обидно за ВАС самите.
В случай, че сте решили да се забавлявате организирайки интервюта, на които само да се "видите" с кандидата, го правете в града, за който ще си търсите служител.....
Защото в противен случай, мога да ВИ уверя, че наистина изглежда много елементарно да извикате човек от другия край на България, само за да му кажете, че всъщност Вие нямате въпроси към него и това е само едно първоначално интервю, за да се видите.....
А всъщност за това дори Ви се изпращат снимки....(ако толкова държите,за удовлетворяване нуждите на работодателя, можете да изискате и такава в цял ръст?!)
Тези неща с виждането се правят или на кафе или ако говорим за сериозно професионално отношение се правят в града, в който живеят кандидатите....след като ще става въпрос пак ПОДЧЕРТАВАМ САМО ЗА ВИЖДАНЕ!

Благодаря на всички за отделеното време .
На никого не искам да влияя, просто споделям опита си......на обиден провинциалист.
За извинения от страна на горепосоченото лице - оставям е- майл: [email protected] и искренно се надявам той да бъде използуван, а иначе ние си имаме традиционна българска поговорка: "Докато не дойдеш на мяра, не хващаш вяра!", така че пожелавам успех на всички бъдещи кандидати.
И дано все пак поне един работодател осмисли какво "струва" на един кандидат-служител едно подобно неиздържано поведение....
а не Дай си Боже ако е безработен - какъв финансов трус 7,9 по скалата на Рихтер ще изживее!!

Стискам палци на всички финансово стабилни кандидати и смели провинциалисти.

Поздрави,
Една "провинциалистка"


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравей, Красавец!Слънцето мисли, че се сеща с кого си разменя любезности, но така или иначе, колеги, настоящи или бивши, хората са си ока, както и преди споменах на фирмата и куца управата и оттам жените поддават, ама си прав:-)))няма как да няма лични причини, като няма личен живот...За Наблюдател - него го знам на 100% кой е - та поздрави и за двама ВИ:-))), а и поздрави на всички колеги:-)))
Мария, сега на твоя въпрос...Ако съм на твое място, не бих съжалявала, затова, че нещо е пропуснато, останало е в миналото и няма как да върнеш времето назад, но честно казано, ако съм на твое място и си умно момиче, бих си подала документите.
Не знам дали има нещо порочно в избора на кандидати - по-скоро - НЕ, защото хората, за които се говори по - надолу, нямат нищо общо с Брентаг Академията - членовете, ако не са се променили, имат само един български представител, който е любител на женската половина от света, така че СПОКО - това в кръга на шегата:-).
Журито е повече чуждестранно и възможността да се опорочат нещата е сведена почти до минимум. Аз имах готини отношения с момчето, което е работило при нас, от въпросната Академия - според мене той не съжалява за този опит - обикаляш много, срещаш се с хора и придобиваш квалификация в хубава фирма!Просто после, ако решиш да останеш, е тогава жална ти майка, ама ти се пробвай, че дотогава - я камилата, я камиларя. С това прелестно ръководство и тази криза, може дилемата ти да се реши от самосебе си и да няма конкурс за българчета.
Поздрави.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте. Чух за някаква trainee programme, която се организира от компанията. Тази година изпуснах срока за кандидастване, но искам да попитам дали някой знае нещо повече. Имам ли шанс да се класира нормален човек и дали перспективата за развитие е добра. Аз знам само това което пише на сайта, но ми се иска да разбера нещо повече от хора, които работят за компанията. Честно казано малко съм стресната от коментарите по-долу и не знам дали да съжалявам или не, че съм изпуснала срока. Мерси :)


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
0

И моето предишно мнение беше изтрито....Слънце, много точно мнение, личи си че си бренташки кадър! А що се отнася до George, то всички в Брентаг знаят за личните му причини, не е тайна за никого. В тази връзка мога да кажа , че една от причините фирмата да е на това положение е именно това , че често се дава приоритет на лични симпатий. Жените там като цяло предразполагат към по-близки взаимоотношения и не е учудващо...
Наблюдател между другото те познах,поздрави !


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
4
Работна среда
0

Аз отново искам да изразя своето мнение по отношение на коментарите за фирма Брентаг. Не знам защо предишното ми мнение е изтрито, но имам две предположения: препоръчам на ръководството курс по български език и литература, което не знам защо би било лошо, все пак не е зле да владееш родния си език, преди да претендираш да си ръководител, няма да споменавам, че фирмата е част от международен концерн:-)))Другото ми предположение за "редактираното" чрез изтриване мнение е, че ръководството работи на процент за конкуренцията:-)))Ами сами се поинтересувайте каква част от конкуренцията е от хора, които нямат нищо общо с Брентаг - сами ще се убедите, че това е много малък процент. Конкуренцията има по-голям пазарен дял, в конкуренцията работят хора, които правят този пазарен дял и са в по-голямата си част бивши брентагски кадри - кажете ми тогава, мили млади и умни хора - дали няма висша цел в това:-)
Наследили сме го от Алеко Константинов на шега да си казваме истината.Може пак да ми редактирате мнението, но това е моя лична позиция, нали живеем в свободна държава - аз дори не нападам персонално никого, ако някой се чувства засегнат - много моля да ме извини, НО явно намира някаква истина.Нека не се сърди от нея, а просто се поучи, макар, че вече е малко късничко за уроци.Жалко е за хубавата фирма.Беше прекрасно място за развитие на млади и за работа на по-стари кадри, от които да се черпи мъдрост и опит. Всички стари кадри са извън играта под предлог, че изтича инфо от тях, я бившото ръководство обядва често със сегашното, ама то това не е проблем, те хората издават информацията -е че как да не си заровим главите, ние сме супер щрауси...
Младите пък, не са достатъчно нахъсани, ако са достатъчно нахъсани, някой пък ги счита за конкуренция, ако и това не е така, защото няма какво да делят, казват истината като ги питат, абе какво да ви кажа - все нещо на хората не им е наред:-)))Добре, че ръководството става за нещо и на неговите не толкова крехки рамене, защото е представено то четирима човека, се крепи цялата фирма:-)))
Хайде и със здраве:-)))
Поздрави за всички свестни хора, които срещнах в тази фирма, а те не са никак малко - Brenntag - connecting people:-)))


бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-2
Местоположение
-3
Колеги
-4
Работна среда
-5

Красавеца, сигурно се познаваме, бивши колеги сме, но не знам защо ти е такова мнението за george. Не отричам, че мнението му е малко крайно по отношение на колеги, между които имаше рядко свестни хора, за съжаление почти всички от които напуснаха, прогонени от абсурдната политика на ръководството в лицето на долуизявилата се г-жа Николова, по-правилно Толумска /между другото, уважаема госпожо Толумска-Николова, намирам за смешно и под нивото Ви да се изявявате в сайта в качеството Ви на управител на Брентаг България/. Няма да коментирам какво накара george да напусне фирмата, защото отново е свързано с отношения на лична основа, които не е коректно да споменавам. Хората, които са свързани с това, си знаят кои са. Като цяло Брентаг България даваШЕ добри възможности за изграждане на кариера в специфичен бранш, но твърде много добри специалисти напуснаха фирмата, която в момента компенсира финансовите си неуспехи със закриване на складови бази в страната и драстично съкращаване на персонал /между които хора попаднаха служители с оставащи две или три години трудов стаж преди пенсиониране/. Сами си правете изводите от последния факт! Много още мога да изпиша, но не считам за необходимо.... Съжалявам за това, в което се превръща компанията...


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Познавам част от екипа Брентаг от преди да стане Брентаг, беше само МантиКо. Работех там. Познавам и george. Говори ли сме за работата, условията, възможностите и неминуемо сме обсъждали и колегите. Тук, както и тогава се присъединявам към неговото мнение. Подлизурковците бяха най-успешни. Трагичното е когато търговците притежават качества като алчност в комбинация с безотговорност. В тази фирма вероятно все още в отдела Фармация работят същите хора - те бяха успешни търговци, носеха много пари на собственика. Защо споменавам безотговорността ли? Един пример - продаваха продукти с техническо качество за фармацевтично! За лекарствата на болните ХОРА. Това си беше за прокурор, ама кой да е толкова смел. Ами отдела за Хранителни добавки, там какво ли са правили?! Хората не се променят, а вероятно те сега решават кой да постъпи на работа там. С какви ли критерии избират?


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Незнам кой е написал негативно мнение от мое име но това е абсурдно.Истинското ми Мнението ми е изразено в предходното мнение

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?