Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ХЕЛЛА ФРИДА /img/frontend/nomap.png"

ХЕЛЛА ФРИДА

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 6 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-6 от общо 6


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
5

До скоро работих в тази фирма. Мого коректни и точни, не мога да се оплача. А Златка е страхотен човек.


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Здравейте,
 
аз съм действуващ служител във фирма "Хелла Фрида" от около година. До момента никога не съм имала проблеми с управителите на фирмата, както и с останалите служители. Винаги са били коректни с нас що се отнася до заплащане и до отношение към служителите си.
 
Тъй като прочетох коментара на госпожа Таня Стоилова, съм много изненадана от това което е написала.
Първо за заплащането, във всеки магазин е индивидуално но никога до този момент, не са се отметнали от посочените условия в договора. Винаги се спазват разпоредбите от Кодекса на труда.
 
За докомента, който подписваме за конфиденциалност на информацията го има от 4 години във всички български фирми и служби, без значение дали са частни или държавни, и това кое разпространява като информация въпросната дама незнам дали си дава сметка, че е подсъдимо, тъй като тя споделя освен свой лични впечатления за фирмата и работодателите, но информация която на никой не му влиза в работата от каде точно и на каква сума се изкупува стоката и накаква цена се продава в България.
 
Явно двете дами никога не са се сблъсквали с лоши и некоректни работодатели, защото много бързо щяха да разберат разликата. В тази фирма имаш възможност за реализация и за издигане в йерархията стига да си съвестен и да си вършиш работата добре пред теб могат да се отворят доста врати. Описанието на шефовете няма нищо общо с действителноста, цитираната Златка е изключително внимателен, деликатен и интелигентен човек, който по скоро ще лиши себе си отколкото подчинените си. Останалите от шефовете, чийто имена няма да споменавам, никога не са повишавали глас нито на мен, нито на останалите от персонала в нашия,а и в останалите магазини.
 
Бих изкала да попитам г-жа Стоилова, в кой от Пловдивските магазини е работила.
 


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте.
Първо,благодаря ви за оставените коментари.фирмата Хелла Фрида беше напълно непозната за мен допреди няколко месеца, така че благодаря за отзивите, както написах и по-рано-във всяка фирма има повече или по-малко недоволни служители и ми беше интересно да прочета и други мнения.
за съжаление фирмата не беше така коректна и към нас.Аз съзнавам чеИнтернет и този сайт по-специално е нож с две остриета-коментари могат да бъдат оставяни не само от наистина недеволни служители,а и просто от лица, решили да опетнят името на фирмата, или от нелоялни конкуренти.
За мое съжаление случая не е такъв.
Нещо повече-колежката явно и друг път си е патила от некоректни работодатели, тъй като се оказа че  е направила скрита камера на разговора с управителката.На него ясно се вижда как управителката казва че няма да ни бъдат изплатени обещаните при постъпване проценти от оборота,тъй като така или иначе нямаме документ да удостоверим тези обещания.На друго място се вижда как твърди че е доволна от нас и нашата работа и даже ще ни напише препоръка за следващите ни работодатели, ако е нужно. Т. е. тя сама си противоречи.Ще изпратим записа заедно с другите оплаквания до отговорните инстанции, те да си преценят кой има право и кой -не.
В интерес на истината за близо 20 години това ми е първия проблемен случай с работодател, досега проблеми не съм имала.
Но като гледам как се развиват нещата се замислям дали да не използвам при следващото си интервю за работа и аз една скрита камера, за да имам доказателства при всеки евентуално некоректен работодател.
Благодаря ви за вниманието, надявам се да чета повече доволни коментари тук.
 


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

 
Здравейте,
Към коментар на Таня Стоилова:
Аз работя от години в тази фирма и съм останала с доста по- различни впечатления. Разбира се, както и вие сама казахте, всеки има свое собствено мнение. Относно документа за конфиденциалност, който се подписва в началото- това е декларация, която се използва често в големи фирми (т.е. тази процедура е сравнително често срещана в България). От години работя с хората от ръководството и са коректни и любезни. Нашите заплати се изплащат навреме и при случай на напускащ служител компенсациите се изплащат. При възникване на някаква конфликтна/ проблемна ситуация от ръководството реагират бързо с отговор.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,служител съм на фирмата от дълги години.Винаги са били коректни към мен и моите колеги.Прекрасно отношение от страна на мениджърите,спазване на работно време,на дни и отпуски.Никога не сме били ощетени от тяхна страна.Затова толкова години работя за тях,защото всичко,което ми е обещано и написано в договора се изпълнява!!!


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
3

Здравейте
по принцип избягвам да давам крайни мнения за работодатели, тъй като винаги има и доволни и недоволни служители,това е във всяка фирма.
Но много ми с еиска да спестя на други хора това с което се сблъсках в тази фирма-а аз за над 17 години трудов стаж не съм виждала такива нарушения и такова отношение.
На интервюто ми беше обяснено, че твърдото възнаграждение е 300 лв, като с процент от реализирания оборот и бонус при положителна ревизия заплатата ще стане 400 лв.
Измина един месец,в който освен задълженията на продавач-консултант,длъжността на която бях назначена,трябваше да правя много други неща,които нормално се правят от назначен управител(явно за да икономисат средства,не бяха назначили такъв.)-ходене до банката за превод на оборота,плащане на сметки за ток и интернет, разправяне с службите(инспекция по труда).
При посещението си управителя повишаваше тон и се държеше все едно сме някакви низши същества.
Когато стана време за заплати,се оказа че процента от оборота обещан в началото е изчислен върху оборота без ДДС, а не както е в другите фирми-върху реалния оборот.Това,кой знае защо ни беше спестено в началото.
Последва разговор по телефона с управителя,който завърши със скандал.Ние и двете с колежката подадохме молба за напускане, но в документа за прекратяване на трудовите отношения пишеше че сме освободени по по преценка на работодателя, въпреки че инициативата беше реално наша, явно са изхвърлили молбите ни и не са ги заприходили.
Освен това ни беше казано че няма да ни се изплатят процентите, тъй като в договора не пише че имаме право на процент, така че няма как да докажем обещанията на управителката по време на интервюто.
така не ми бяха изплатени около 70 лв от проценти.
Най -бруталното  лично за мен беше, когато колежката попита управителката кога ще и бъдат изплатени 4-та допълнителни дни които е изработила.
Точно тогава колежката почиваше и се наложи управителката да я извика по спешност,с уговорката по-нататък да ги изчисти.Направи го пред очите ми, по телефона.И какво беше смайването ми когато управителката Златка, тази иначе много любезна жена се обърна и ни казав очите-ще ти бъдат изплатени, ако намериш наачин да докажен че наистина си ги работила тези дни??????
Трудовия ми стаж наистина е дълъг ,но за първи пут с срещам с толкова некоректност и наглост на едно място.
Най интересното е , че в началото,когато подписвахме документите, Златка ни накара да подпишем документ че нямаме право да разгласяваме и коментираме кава да е информация,свурзана с фирмата-заплати, ценообразуване и т.н.
АЗ съм работила и на други места ,но за път срещам такова нещо.Явно са имали проблеми и с други служители и с еопитват да се застраховат по този начин.
Последно остава да добавя, че заплататани беше 300 лв, а надценките за дрехи бяха главозамайващи.От складовата програма можеше дасе види че дрехите се купуват от чужбина на килограм и се продават на бройка с зверска надценка.
Така една фанелка купена за 60 ст се продаваше за 9-10 лв, роклии купени за 1,20 се продаваха за 20 и няколко лева,дънките се купуваха за 2-3 лева а се продаваха за 25-30 лв. Най фрапантното беше едно старо кожено яке, купено за 2.35 лв, а те му сложиха цена 40 лв.Това става в магазините им MADE IN LONDON i Garderobe.
Разбира се, всеки е свободен да продава и купува на каквито си иска цени,но при такива безбожни надценки да даваш заплата 300 лв и да се циганиш за 5-10 лв разлика между процентите от нетния и брутния оборот е нечовешко.
Разбира се моето мнение си е само мое, това съм преживяла, това разкаzвам, ще се радвам ako ние с колежката сме само изключение, но имайки впредвид с колко некоректност се сблъскахме-силно ме съмнява.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?