Както са написали и хората преди мен - става дума за ужасно несериозна фирма, с измислени, често нерегистрирани договори и некоректно отношение както към персонала, така и към клиентите.
Заплащането е под всякаква критика, като не говоря за самата заплата, а за бавения с по месец поради разнообразни причини. На т.нар. д-р (няма нищо общо с медицинско образование) Меридинов все й се случва нещо, все има проблеми и все - когато трябваше да се получава заплата (а доста често и решаваше просто да игнорира питанията относно нея).
Колегиалност също е непозната дума за това работно масто. Всеки гледа само себе си и как да направи мръсно на другите. Разговорите зад гърба на другите служители са част от ежедневието, понеже няма какво друго да се прави по време на работния ден. Клиентите за съжаление получават същото отношение. Работата с тях започва с поне 2-3 месеца закъснение, като има и забавяния с по година; те също биват подобаващо изкоментирани; пък дори и да им се намери работа - реакцията отново е забавена, ако въобще има такава. Ето колко са важни клиентите за Димка Меридонов.
Има още много неща, които бих могъл да напиша, но смятам, че и това е достатъчно. В заключение, ако сте под 20-годишна възраст и търсите нещо, с което евентуално да съберета пари - можете да обмислите работа с и за Димка Меридонов. В противен случай ви съветвам да стоите далече от нея и всичките й фирми и организации.
Подробна оценка от СЛУЖИТЕЛ
Разочарован съм! Мислех, че българите, живели в чужбина, придобиват друго възпитание, ценности и етични норми. За жалост, всичко е привидно. Връщайки се по нашите географски ширини, действат по старому - без уважение към чуждия труд. Предложиха ми договор СЪС СРОК НА ПРЕДИЗВЕСТИЕТО 3 (ТРИ!!!!) МЕСЕЦА, ИНАЧЕ ПЛАЩАШ НЕУСТОЙКА! Едва ли в германския трудов кодекс е така! Ощетиха ме с половината дължима ми сума. На всичкото отгоре, една девойчица, самопровъзгласила се за шефче, измисляше нови правила на българския правопис! Уникална трагедия!
Подробна оценка от Анонимна
Бивш служител съм - напуснах без да все още да съм си намерил друга работа, но това място е пълна загуба на време. Без значение какво образование имаш и на каква позиция си нает - всички е формално. Работата на всички служители се заключва в писане на писма и имейли и куриерски услуги. Ако сте кадърен и образован човек определено не е мястото за Вас. И да, "перфектният немски" е изискване, на което всички служители, но не и ръководството отговаря. Единственото положително е местоположението на офиса в София, но едва ли човек може да стои някъде на работа и усеща как IQ-то му спада ежедневно заради едната локация...
Подробна оценка от Алисия
Интересно, като гледам обявата за Офис асистент с перфектен немски език от 26.4.2013 пише "Кандидатите да са до 29години" и сравня описанието им в джобс.бг "Форум на Регионите” е организация в обществена полза, акредитирана от Министерството на външните работи в Брюксел, Кралство Белгия, и представлява работна мрежа от български и европейски организационни структури на местно и национално ниво, в това число и индивидуални експерти..." малко се разминава европейския стандарт за толерантност спрямо кандидатите, независимо от години и обявата. Ясно ми е, че то това може да се спести, и просто да получи отказ човек, но все пак срамота за организацията да напише такова нещо, което говори и за самата позиция, и работодател, поне на българска територия.
Здравейте! Бих искала да споделя мнение (от личен опит) за Фондация "Форум на регионите" (може да срещнете обява и от Фондация "Меридонов" или просто от Др. Димка Меридонов). Единствената причина да го правя е желанието ми да предпазя други млади хора от разочарование. Видях, че "фондацията" е пуснала обяви за работа в джобса - причината за това е, че в последните 2 месеца от 9 човека, наети от Д-р Меридонов, напуснаха 5. Първо искам да предупредя, че това не е истинска фондация с идеална цел. Какво е точно - не мога да твърдя със сигурност. Второ - заплатата, която дава Д-р Меридонов е 250 лв на месец. Повтарям - 250 лв на месец, цифром и словом, независимо от уговорките, които имате с нея. Това не е изключение, това е практиката й. Причината е, че тя не назначава на трудов договор никого, освен ако не успее да се дореди за някоя от европейските програми за стимулиране на заетостта, които тя така или иначе тя не изпълнява по предназначение. Трето - казва, че ще ви учи и че ще повишите квалификацията си с нейна помощ в областта на: разработване на проекти, търсене на финансиране, бизнес консултиране и пр. Това категерично не е вярно. Мога да кажа още много неща, но мисля, че тези три са достатъчни. За пръв път пиша в този форум, надявам се да мога да спестя времето, нервите и парите на някого от вас. Успех с търсенето на ИСТИНСКА работа!