Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Вебрес Туризъм енд Сървис ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Вебрес Туризъм енд Сървис ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


бивш служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте,
 
Днес е деня, в който напуснах тази фирма и се чувствам длъжна да споделя личният си опит.
 
Във фирмата съм от основаването на клон в София. Започнах като търговски представител и след няколко месеца собственика ми предложи да създам и обуча екип, който да работи в България като приема позиция изпълнителен директор на клона за София.
 
Уточнихме със собственика на фирмата, че това е вариант за мен само ако се плащат осигуровките на пълните заплати както е по закон и се изчистят дължимите такива до момента /практиката беше да не се плащат осигуровки, което разбира се е незаконно/.
 
Към момента във фирмата работехме трима човека, не след дълго едната ни колежка беше освободена от собственика на фирмата по доста неприятен и унизителен начин.Още по-неприятното беше, че аз трябваше да парламентьорствам между колежката и собственика на фирмата, който отказваше контакт с нея. Още тогава си помислих, че вероятно така ще се държи и с мен, когато дойде моя ред.
 
За две години във фирмата бяха назначени 15 човека от които 10 напуснаха, принудени от собственика на фирмата.
 
Заплащането е добро, докато собственика реши, че не иска да работи с Вас.
 
А за това решение е достатъчно просто да не Ви хареса един ден по някаква причина, после следва игра на нерви- не Ви говори, не приема документи и накрая Ви бави плащането на дължимите суми до последно- докато не получи нотариална покана да плати.
 
На една от колежките плати обезщетение, което дължеше с 6 месеца закъснение.
 
На мен още ми дължи заплата за януари месец, днес е 05 март.
 
Често служители, интервюирани и поканени на работа от собственика на фирмата, малко след това се оказваха ненужни, защото "немският не е на ниво"...
 
Основен метод на управление от страна на собственика на фирмата е да злослови за всеки пред останалите като разбира се това е скрита практика за всеки поотделно.
 
В екипа / или каквото остана от него/ има добри и усмихнати хора, с които е хубаво да се работи. Тъжното е, че когато някой трябва да си тръгне, собственика започва да злослови по адрес на въпросния човек по много унизителен и обиден начин, с цел да получи подкрепа от оставащите в екипа, които като цяло нямат много избор...нали той плаща заплатите.
 
И така, ако търсите само заплата и не Ви интересува за кого работите може и да е подходящо да започнете във вебрес туризъм енд сървис еоод. Но ако за Вас е от значение дали зависите от настроенията на един човек, тогава вероятно е добре да помислите пак.
 
Преди три години собственика на фирмата смяташе, че в България всичко е ужасно и сме много зле и на никъде, срамуваше се да казва на клиентите си, че екипа по поддръжка е от българи.Сега обаче се оказа, че много му харесва и дори се премести да живее тук, което разбира се означава, че ежедневно човек трябва да се надява, че няма да е следващия за освобождаване.
 
Аз лично подадох сигнал-жалба в инспекцията по труда с надежда, че всички останали/бъдещи служители няма да бъдат подложени на унизителното и грозно отношение, от което и аз и още 10 човека бяхме потърпевши. След 3 години лоялност към собственика на фирмата и без реално истински почивен ден, разбрах, че принципа е"използвам докато мога и после освобождавам".
 
Убедена съм, че българските специалисти заслужават уважение и не е редно да бъдат подлагани на дескриминация от чуждите "инвеститори" в България.
 
Факта, че сме по-евтина работна ръка не е повод да търпим нелепо и унизително отношение, защото ако не сме по-добри, освен по-евтини точно тези"инвеститори" нямаше да са в България.
 
Тръгнах си с огромно облекчение от факта, че няма да работя за толкова некоректен работодател.
 
Надявам се да съм полезна на хората, които са попаднали на тази информация!
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?