Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Мираж 55 ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Мираж 55 ЕООД

Напишете мнение
5 1 0
1 точка от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
-5

Работех в Ориндж кафе в периода 4.01.2013-8.01.2013, сега месец по-късно още чакам обещаното ми заплащане от 90лв. Разбирасе шефовете не си вдигат телефона и по всичко личи, че няма да ми платят. Договор не бях подписала, въпреки че още на 2.01.2013 им бях предоставила всички документи и сега не мога да си търся правата!
Работех само 3 дни при тях, защото условията във фирмата са РОБОВЛАДЕЛСКИ. За този период изпълних всички техни изисквания и преди да напусна им казах, че ще работя докато намерят човек на моето място. Спазих обещанието си както и спазвах всички техни изисквания на труд, но явно голямата им алчност е надделяла и не искат да ми платят за труда.Сега факти:
- Заплатата е 450лв след удръжките (ама какви удръжки като нямаш договор)
- Работното време на кафето е от 8:00 до 22:30, но ти си там от 7:30 до най-рано 23:00 (това прави 16 часа в денонощието) НЕ ТИ ДАВАТ ДА СЯДАШ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД. На мен ми се казваше "Защо стоиш, нямаш ли работа?". Разбирасе на мен не ми пукаше и сядах при всеки удобен момент, ЩО не се опънат те да стоят 16 часа прави????
- Смените са 2 на 2. Лятото не дават отпуски за това трябва да бачкаш 10 дни по 16 часа, за да може отиде колежката на море.
- Работата е като сервитьор, барман и хигиенистка. Бих ви изброила точните задължения, но трудовата характеристика, която ми представиха твърде късно е 5 страници.
Ще се опитам да бъда кратка относно задълженията:- Сервиране и отсервиране, забърсване на масите общо взето нормалните задължения на една сервитьорка.
- Приготвяне на напитки, миене на съдове, грижа за тортите и хигиенана бара. Също нормални задължения за един барман.
- Чистене на тоалетните всяка вечер с белина, като се почне от тоалетната чиния, през стените и пода. Метене, миене на кафето, бърсане на прах. Общо взето нормалните задължения на една хгиенистка.
- По правилник миеш прозорците веднъж седмично, но го правиш по често. Повечето фирми плащат на фирма или човек да им измие прозорците ама не и в Ориндж.
- Лятото има открита тераса и тогава всяка вечер и сутрин мъкнеш дървени маси, столове, че и сепарета.
И така скъпи приятели, вие ще бъдете всичко това само за 450лв. месечно, ако ви ги дадът. На мен ми бе казахо като си исках парите "Аз имам кредит за плащане не съм си събрала парите за вноската", ами боли ме какво имаш за плащане и аз имам сметки и парите съм си ги изработила бърсейки кенефите!
Шефовете са четирима, а ти си сам на смяна. Големи са омайници. Специално шефката Румяна Ризова съм я хващала няколко пъти в лажа. На интервюто само ти замазват очите. Ако бяха много читави нямаше техен служител да ги е осъдил по три обвинения за сумата от 3036,65лв. Който не вярва да провери в районен съд - Стара Загора. М
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?