Подробна оценка от Kat
В този сайт всякакви неща прочетох и за сегашния ми работодател и за бивши такива. От мен да знаете за Болкан - много точни работодатели и страхотно отношение. Сега съм в една банка - имам чувството че съм забравена от Господа. Не знам дали някойнякога ще ме забележи и ще направи нео за моето развитие. В Болкан беше по-различно, мен лично шефа ме е обучавал и все повтаряше, че иска да сме и материално и морално удовлетворени.Хубави времена бяха, бяхаме страшно задружен колектив, правихме си заедно обеди (голееееми), сега във фронт офиса ако успея да глътна набързо някой кроасан към 3-4 часа пак добре.
Подробна оценка от kykep
Ванче, няма от какво да се притесняваш! Работодатели и аз махам от моето CV, тъй като съм бил там или за кратко, или позициите на които съм бил нямат нищо общо с тази, за която кандидатствам.
Другото което е - не мисля че е коректно да ти искат дипломите, това могат да го направят само ако ти дадат договор, а ти им дадеш насреща трудова книжка. И тогава вече да им дадеш дипломи, за да ти оформят личното дело. Но не е коректно да събират дипломи. Това е същото , като ти да искаш да ти предоставят финансов отчет за минали години - за да си сигурна, че те изплащат коректно заплатите на своите служители, и няма забавания.
Другото което е - ти си кандидатата и ти избираш кое да включиш в CV-то си, не може никой да ти търси сметка дали си вписала някой или не. Не дължиш на никого обяснение, и няма причина да се чувстваш неудобно. Ако критерия е образование, стаж, и резултатите от представянето на теста , би следвало да са коректни и да ти го кажат. Но тръгне ли някой да ми търси сметка какво съм написал и какво не съм... не е тяхна работа. Винаги можеш да обясниш, че си назначена на една позиция като основание , но задълженията ти са били нещо друго и затова не е вписано. Абсолютно нямат право да ти държат сметка за това.
Повечето работодатели доста умело се възползваt от липсата на житейски и професионален опит на своите служители, и изобщо от липсата на обучение в цялата система на образованието по защита на гражданските ни права.
Моят съвет е след като имат претенции за документите ти, поискай и ти да си видиш предварително договора, ако решат да те наемат. Прочети си и длъжностната характеристика, тогава вече ще видиш дали са коректни. Аз също се разправях с едни белгийци, много хубаво беше всичко, много добри резултати на тестовете, но като поисках да си прочета договора, отношението им се смени. Никой няма право да събира дипломи на килограм, трудови книжки, и каквото и да е. Не се съгласявайте с всичко, което ви кажат, интервюто е тест за вас, но и за тях като работодател.
Продължавай смело напред и да не ти пука, не дължиш обяснение на никого.
Подробна оценка от Van4e
Бях на интервю за офис мениджър с лизинг. Мога да кажа, че хората ми се сториха наистина сериозни. Това е едно от малкото места, на които ти става ясно какво ще работиш и при какви условия. Правих и тест, който не ми се стори толкова труден. Четох едно мнение, че е труден - не знам дали тестовете винаги са еднакви, но моя не ме затрудни.
Наистина искам да ми се обадят, но не съм сигурна че е възможно, на някой случвало ли му се е като на мен – поискаха ми трудова книжка и дипломи за да проверят информацията от CV-то ми. Сигурно така и трябва. На мен ми се случва за пръв път. Досега никой не се е интерсувал от трудовата ми книжка и дипломите, а съм сменила 4 работни места. Понеже доесга никой не ги е сверявал, в настоящото ми CV съм махнала някои работодатели по определени причини. Като сверяваха книжката това веднага си пролича. Като ме питаха, казах, че случайно съм ги изпуснала. Не ми казаха нищо, но се притеснявам, че изглежда зле. Някой има ли такъв опит иил съвет, зщото наистина ми се иска да ме вземат?
Подробна оценка от Иванка
Здравейте, може ли да ми кажете какви точно тестове и въпроси дават на интервютата?
Подробна оценка от инж.
Жоро, уважавам мнението ти, но даването на заплатата навреме не мисля че е кой знае каква привилегия, а е ззадължение на работодателя, ако ме разбираш правилно.
Когато някой започне да благодари на някого, че му е дал заплата навреме нищо чудно работодателите да си правят каквото искат с хората, просто защото хората търпят и са съгласни да работят за без пари. След като аз съм си свършил работата, работодателя има ангажимент да ми плати.
Подробна оценка от Joro
Работих във фирмата близо 12 години в обменно бюро. Шефовете са изключително точни хора. За толкова години не ми забавиха заплатата нито с един ден, винаги се отнасяха с мен и с колегите добре. Имаше много работа, плащаха ни и бонуси.
Подробна оценка от Mария Илиева
Аз съм работила в Болкан преди години. По принцип семейството ми е от Дупница, а живея в Перник. затова преди да почна там ги проверих старателно. Много бяха известни и всички ми казваха че са много стабилни. Като почнах там и аз се убедих. Много се радвам че има тема за тях, защото са ми любими работодатели. Дадоха ми шанс и ме научиха на страшно много неща от нулата въпреки че бях там само за 2-3 месеца. Всично беше точно, не само за договора и за парите, но и с отношението и обучението. Колектива също беше супер. Имат обаче един ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ - няма никакъв вариант да се паркира, а аз до София идвам само с кола, няма как. Ако се преместят някъде бих отишла пак без да се замисля.
Подробна оценка от Janka Slavcheva
Аз бях на интервю в тази фирма. Хората ми се сториха наистина много сериозни. На мен ми казаха на интервюто, че ме харесват и имам приложим опит и че ми пускат договора веднага, само, че самият договор е с изпитателен срок от 3 до 6 месеца. За това съм сигурна, защото ми беше изрично изискване. Аз съм се парила и внимавам. За заплатата направо ме питаха аз колко искам и казаха, че са съгласни. Лошото е, че не знаех, че правят тестове. Затова предупреждавам всички, които ще ходят там.Мисля си, че по-редно беше да ме предупредят. Явно имат много високи изисквания. Още на първото интервю им потвърдих и веднага ми дадоха 2 теста. Аз не бях готова и нищо не направих на тестовете. После съжалих. Ако знаех предварително, че има тестове със задачки, може би щех да се подготвя. Единият беше лесен, но на втория се смятат проценти, лихви, ддс. Преди това съм работила в банка и там програмата си смяташе всичко, отвикнала съм. Иначе си мисля, че щях да се справя и работата звучеше интересно.
Подробна оценка от Добрева
A може ли някой да каже какво е заплащането през изпитателния срок. Аз кандидатствам за 3 ти път , но не ми се обаждат. Явно е заради високите ми иисквания за заплата.
Подробна оценка от Иван Георгиев
Кандидаствах за работа в тази фирма за позиция - Сътрудник каса и застраховки. Още на първото интервю ми беше обяснено че ако приема работата, трябва да работя първите 10 дни без никакво заплащане, с цел да съм видел дали ми харесва работата, колегите и т.н. (аз да предценя дали ми харесва работата), и тъй като почти нищо нямало да прави избрания човек през тези 10 дни, то било логично според тях да не получава пари... След тези 10 дена, започваш работа на пробен срок но без трудов договор, и така 2-3, максимум 6 месеца без никакъв договор... Обяснението за това беше че, ако се октажел човека или не ставал за работата те нямало така да правят трудови договори и да ги спират ей така я, ами то така било логично ! На кои му пука за някакви си осигуровки... И следва накрая най интрересната част - тъй като те щяли да предоставят "огромно" обучение и супер много според тях щели да вложат в човека, искат след като да подпишеш договор най накрая да има клауза която те кара да работиш във фирмата минимум 2 години, иначе дължиш неустойка 5 хиляди лева, ако напуснеш преждевременно... И това претендира да е консервативна фирансова къща, където всичко било точно и честно... Вие си предценете дали да кандидаствате при такива измамници, аз гарантирам че всичко посечоно горе е истина!