В бившата ilyan.com и вече подвизаваща се с ново име агенция "The Dots agency" бях на стаж по графичен дизай, като мога да кажа че работата, която вършех, беше единствено по изготвянето на дизайн на постове за фейсбук страници на различни марки. От времето прекарано там, научих само базови сенкополагания, но нищо по-особено. Явно стажантът там върши само най-простата работа. Част от работата ми беше преправяна, като дори не ми се обясняваше кое не е било наред и защо е била нужна поправка. Смятам, че обявата за съответния стаж беше подвеждаща, тъй като в нея гласеше, че ако стажантът бъде харесан ще бъде нает на работа. Е, харесаха ме, но ми казаха, че няма свободно място във фирмата и че няма как да ме вземат на работа. Тогава смятам, че подобен тип изречения - "Ще бъдете взети на работа, ако ви харесаме." са крайно ненужни и подвеждат хора като мен, които си търсят работа. Също така мога да добавя, че за дигитална агенция е доста срамно да недогледат името на стажанта си и да го изпишат грешно на сертификата, който издават, както и неговият печат да бъде пикселизиран. С извинение, но този сертификат може единствено да бъде използван за забърсване на някое място. Съветвам ви да не се подвеждате по съществуващи обяви за стажант по графичен дизайн в тази агенция, освен ако не търсите загуба на време.
Преди 6 месеца бях на интервю за digital marketing - adwords PPC.
Сега виждам, че пак са пуснали обявата. Не е нормално да си търсят нов човек на 6 месеца. И там е тесничко, едва ли са се разраснали толкова.
Нямам нищо против тях, просто е поредната фирма, въртяща обява за работа през няколко месеца.
Подробна оценка от Бивш служител
Фирма, в която няма уважение към хората. Не плащат осигуровки. Работният процес е пълен хаос, всички служители са претоварени, всички са назад със сроковете. ПМ-ите работят по над 10 часа на ден и пак не смогват. Програмистите работим повече от 8 часа, не е тайна, че някои от нас са постоянно на хапчета с мента/глог/валериана. По едно време шефовете носиха хапчета с неясен състав, разказвайки колко тежко и до късно са работили преди години, твърдяха че са мултивитамини. Илиян (собственикът) си няма и понятие от технически науки, не проявява и разбиране към хора с такъв профил. За него всичко е лесно и просто, като да нарисуваш нещо на фотошоп.
Никой не се грижи за оптимизирането на работния процес и практически липсва всякакъв професионализъм в това отношение. Не съществува дългосрочно планиране и постоянно се вземат от спешни по-спешни задачи и проекти.
Неслучайно за последните 3-4 години доойдохме/напуснахме поне около 30-ина човека. Текучеството само говори за положението на фирмата.
Заплатите са относително слаби за бранша. Местоположението е ок, на ботев и алабин.