Kaufland Bulgaria / Кауфланд България

Напишете мнение
2 точки от 1182 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 1182


настоящ служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
-1
Работна среда
-5

Здравейте. Тук бих искал да изразя мнението си за Кауфланд България (няма да споменавам град, но съдейки по мнението на колеги от други населени места, моето го приемете като общо).
Нека започна с положителните страни на фирмата. Кауфланд предоставя на своите служители постоянен трудов договор с пакет допълнителни здравни и пенсионни осигуровки. В това отношение нямат грешка. Заплати също редовно се взимат, ваучери от 40лв. месечно също. От тази година вече сме и с тринадесета заплата.
Но за съжаление плюсовете се изчерпват дотук.
На първо място за заплатите. Вярно е, че са сравнително по-добри спрямо кокурентните вериги, но не са и това, което заслужаваме. Знам как се работи в Билла, в Лидл, в Карфур и т.н. Те и затова служители на въпросните хипермаркети като започнат работа при нас се отказват след някой друг ден. За мъжете как да е. Но не можеш да караш 40-50 килограмова жена да дърпа един тон палет с обикновена палетна количка, която и без товар върви едва-едва. И това не е прецедент, а ежедневие. И накрая пак се тупаме в гърдите, че сме много добре заплатени и прочие. Е, не сме. Това е истината. Работил съм в строителство, на полето, но никога не съм се връщал толкова пребит като след смяна в магазина.
И след като споменах смени, нека и на тях обърна внимание. Почти никога не се работи по 8 часа дневно. 2-3 часа отгоре си е напълно нормално, а понякога са и повече. И бих го приел, ако по принцип се плащаше извънреден труд или поне да се дава като компенсации (и това се случва, но уви, много рядко). Почивките са 2 по 15 минути и една половин час. След края на работния ден се разписваме, че сме ги използвали, но дали е така, само ние си знаем.
Другото, на което искам да обърна внимание е обстановката. Уважение от никой и от нищо не можеш да получиш. И как да си "усмихнат и добър" след като цял ден знайни и незнайни началници те правят на нищо, подбиват ти самочувствието и те карат да се чувстваш като нищожество. Някой дори си позволяват и да обиждат и ругаят, представете си (тук е момента да спомена г-ца М.Маринова - който я познава, знае за какво говоря). Не ме разбирате погрешно, в по-високото ниво в йерархита няма нищо лошо, шефовете трябва да са с една идея по-гордо вдигната глава от нас, но не и по този начин. Това другаде не съм го виждал. Дано и да не го видя.
Следва да споменем и хигиената. Ще кажа само, че ако знаете какво става най-вече в склада, а вече и тук-таме в търговска зала, никога няма да си купите и щипки за пране дори от Кауфланд. Аз лично в извън работно време дори не припарвам дотам.
И накрая, но не на последно място - злоупотребите с правата на служителите. Конкретно за трудовите договори. При нас съкращения няма. Всичко е по взаимно съгласие. Може би ние, служителите, сме си най-виновни, защото никой не си търси правата. Колко пъти се е случвало да падне рязко оборота и тогава естествено се налага намаляне на персонала. Но познавате ли някой съкратен? Не? Няма и да срещнете такъв. Тогава се запова едно привикване, едно вадене на от девет дола вода и накрая дори със заплахи за дисциплинарни уволнения,и какво ли не още, и резултатът е винаги един и същ - освобождаване по взаимно съгласие...
За щастие скоро приключвам трудовите си взаимоотношения с Кауфланд България и повече там няма да се върна, ако ще и по кофите да ровя за да се изхранвам.


настоящ служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
1

Работя в Кауфланд около година и половина. Работата наистина не е лека и не е престижна, но много неща се подобряват. Започнах на 360 лв нетна заплата, а в момента тя е 500 лв и 40 лв ваучери. От 2016 с още около 50 лв ще увеличат заплатите на служителите, като за Коледа всеки според стажа във фирмата ще получи 13-та заплата. Стремят се също така /поне на 90%/ да връщат извънредни часове или да ги изплатят. Заплати получаваме редовно и двойни надници на официални празници - Коледа, 3-ти март и т.н. Веднъж в месеца ти осигуряват почивка в събота и неделя. Не се допуска по график днес да си втора смяна утре да си първа. За мен Кауфланд е най-доброто място за работа спрямо конкурентните вериги - Пикадили, Билла, Карфур, квартални магазини.

Вярно е, че повечето ръководители постоянно правят забележки на служителите с повод и без повод, понякога се чувствам като в някакъв филм, в който ролята на ръководителя е да не е доволен никога от нищо и от никой. Мога да призная, че адски много се дразня на неоснователни забележки, ако пък някой започне да ми крещи и аз започвам да му крещя и да го нареждам без значение дали е GPF,WBL, управител, регионален. Подобно отношение не трябва да се толерира, това, че някой има ръководни функции /сигурно притежава някакви качества и умения за да е ръководител/, не означава, че ние като служители сме боклуци!!!

Забелязах, че се коментира и централата в София. През есента кандидатствах чрез jobs за сътрудник в търговска дирекция. Попълних един формуляр и ми се обади госпожа Вълева да си уговорим среща. Но в деня, в който беше насрочена въпросната среща, точно когато пътувах за София /не съм столичанин/ ми се обади госпожа Ирена Райновска, за да ми каже, че срещата се отлага, аз естествено казах, че пътувам в момента и проведохме интервюто. След около две седмици получих e-mail, в който ми съобщават, че съм се представил много добре, но за момента не могат да ми предложат конкретна длъжност. От коментарите, които прочетох, може би трябва да се радвам, че не започнах работа в централата.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, до скоро работих в централния склад на Кауфланд в с. Стряма и бих искала да изразя огромното си разочарование от работата и отношението към работниците там. За съжаление там съществува дискриминация за служителите, които работят чрез външни фирми, изисква се най-много работа, а се дава техника, която работи на магия. Всички хубави поръчки са отделени специално за служителите на кауфланд, е има и изключения за определени хора от външните фирми, но при тях нещата се получават само защото са роднини с хората, които пускат поръчките. Най-голямата дискриминация е че вече глобяват разговорите между служители на кауфланд и служители на външни фирми. Освен тези недопустими глупости, всеки ден ти увеличават работното време и вместо 8 работиш поне 10-12 часа, но никой не ти плаща допълнително за това. В момента действащите шефове на склада се държат като животни с всички скужители и най-недопустимото е че склада е пълен с плъхове и мишки. Аз лично като знам през каква мизерия минават хранителните стоки на кауфланд, дори вече не пазарувам в магазина. Не знам дали ще успея да помогна на някого, но колкото и да ви трябва работа, не ходете в този склад. Там ще срещнете само унижение, мръсотия, шуробаджанащина и задължително половината от заплатата си ще оставите за глоби.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Много съм разочарована от прочетените мнения за работата в Кауфланд. Кандидатстах за ръководител отдел каси в София и имаше много неуредици, който убиха ентусиазма ми за работата. Може ли някой да ми каже нещо повече за условията и начина на работа за тази позиция?


Благодаря


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За кауфланд Сливен 2 да не ви се налага да работите в сектор Свежи храни и най вече с отговорник СТЕЛА държи се с персонала като роби ако не се вземат мерки всички ще напуснат заради нея ужас е .


бивш служител

-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-3
Работна среда
-5

Разочарована съм от Кауфланд.пред клиентите ни карат да сме учтиви, а когато си оставяш сейфа те правят да се чустваш като най- недъгавия и тъп човек.Все ти си виновния за всяко нещо.Работих като касиерка.Не се наемайте да Ви убиват всеки път като човек и като личност.Имам висше образование, но да работиш в Кауфланд явно означава да не уважаваш себе си като личност.


бивш служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
0

Може би аз съм единствената служителка която си обичаше работата,но до едно време.Видях че след толкова години,ТЕ пак са недоволни и за тях нищо не вършиш.Чете ли някой тея коментари,че да продължава да се случва това.Качествен персонал си заминава,стари кадри не се ценят.Кой ще се замисли?Някой ще направили нещо изобщо?


настоящ служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
5
Работна среда
-4

Нямам думи за тази верига магазини...по точно за различните филиали!Отиваш на работа в определен час и си тръгваш когато те преценят...за почивките няма какво да коментирам,понеже няма такива...пускат те 30 мин в най-добрия случай и те викат на 10-тата минута,ако ли не можеш и да минеш без почивка с 8-часов и 30-минутен работен ден.По принцип трябва да почиваш по закон два пъти по 15 минути и един път 30 минути.Евала на управата като дойде някой по-виш всичко трябва да е ОК от горе до долу.Повечето от тези,които са сложени за управители са научени да наизостяват различни фрази от голямото добро утро...в действителност са супер ограничени хора.Иначе имат големи претенции към кандидатите за работа там.Който иска да работи без почивка през работно време и да не може и да отиде до тоалетна.............това е мястото!!!Даже нямат и нормални разговори между управител и служител...!!!!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някаква информация да споделите за магазините в Сливен? Как е работната среда там?


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ще поспоря малко колко "велика и успяла фирма" е Кауфланд. В този магазин не стъпвам дори като клиент. Толкова е мръсен, нехигиеничен и отвратителен, гнус ме е да вкуся каквото и да е отвътре. Не разбирате ли че те разчитат на текучеството, днеска сте вие, утре друг. Въртят простолюдието и то им върши работа - кой колкото се задържи - един, два, три месеца. Като си отидете, за неквалифициран труд има още много. Жалко е само че на такива мижитурски това се позволява, аз имам двама познати, които са бачкали там и са ми разказвали за всичките им мизерии. Идат ми много солени думи на устата, но не е етично, надявам се само на това, че БОГ ГЛЕДА! Дано си го получат!

Фирми по азбучен ред: