3 точки от 48 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 48


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Лъжат и мамят хората, които се мъчат да изкарат някой лев. На 5 човека 15 са мениджъри и тийм лидери. Администрацията са малоумни и неорганизирани девойки, а някои от тях се държат само панталоните на дядо джон. Няма етикет на обличане камо ли външен вид. В края на месеца се оказва, че си коучнат за глупости, които даже не си и сънувал. Никаква организация, а не да не споменавам, че част от мениджърите не знаят елементарни неща, но са мениджъри. Не препоръчвам на никой 60К дори и да няма друг шанс, по-добре чакайте , но не се набутвайте, че накрая ще ви искат и пари !


-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Преди няколко мсеца кандидаствах за Technical support с английски. Викнаха ме на интервюто и отидох в уречения ден и час там. Веднага лошо впечатление ми направи, че нямаше никой на рецепцията и трябваше да обикалям да питам някой, къде точно да отида. Добре, че видях чистачката и тя ми каза. 10 минути бях там преди уговорения час, записаха ме и ми казаха да изчакам да ме извикат. Чаках повече от 10мин, ако не броим 10 които подраних за да ми донесат един тест на английски. Направих го и след това трябваше да чакам още 15 мин да дойде интервюиращия. Най-накрая дойде едно младо момче, учтиво, като накрая на интервюто ми каза, че нямам нужните техническия познания (да не споменавам какви тъпи въпроси ми задаваше, даже се замислих какво правя там) и ако искам ще извика своя колежка за друга позиция, за която търсели хора. Съгласих се понеже така ли иначе бях там. Тука отново едно висене падна, докато дойде това момиче. Приключихме интервюто и ми каза, че ще ми се обадят до 2 седмици за да ми кажат, какво са решили. Беше ми ясно, че няма да ме вземат по поведението ѝ.
През това време отидох в друга фирима и започнах там да работя. След 1 месец след това интервю получих email, че не ме одобряват. Добре, че не опирах само до тях, а веднага започнах да търся на други места, а и като гледам добре, че не съм започнал там.
Иначе имам познати, които наистина както споменават някои тук я издържат 6 месеца, я не и се махат от там. И не са с добро впечатление за 60к. Но не знам защо има слухове, че е доста добро място за работа, по които и аз се подлъгах.
Ако нямате друг избор, ама наистина друг избор тогава отидете там, все някак ще издържите 6 месеца за да си украсите CV-то с 60к.


настоящ служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Здравейте,

Бях решил да си дам поне месец-два преди да видя тук какво е положението. Виждам народа е изревал здраво. И да отбележа, че мога да говоря само за проектас на Скай в пловдив, във София иамам малки наблюдения какво става и не се наемам да коментирам. ЗНАЙТЕ че има разлика и дотук спирам :) И така за проекта в Пловдив мога да кажа доста добри неща.
Смените... да има големи смени по 12 часа, но нали знаете, че по закона работите поне 40 часа на седмица все пак ако имате малки смени по 4 часа това ще да се балансира все някъде, че пак по закон не може да се работи всеки ден също така. Аз личнио не съм имал проблеми с графика, каквито желания съм имал са били уважени, колегите също са много разбрани може да си смените някоя смяна и с тях (докато бях в София аз лично попаднах на много свестни колеги също така [много като качество, двама човека.])
Да може да се съберат големи смени по ред, но за някои хора това е по добър вариант за да са по свободни в останалата част на месеца все пак. Тренинга, е заабвен, да не се запознавате ссъ системите както трябва определено ви е нужен опит на самата работа със самите системи после, няма как да стане със щракване на пръсти просто. И да иам много гръмпи клиенти понякога, ядосани, нахални и прочее - хора в България живеем ние сме същите... тука е по-зле в определени области. Но също така има много културни и приятни хора с които ще си говорите, да не говорим, че ако решите проблема на човека обрата е на 180 градуса после.
Това с трейнинга дори да ви притеснява, си има съпорт от по-стари колеги, Джедаи, СЕЛ-ве и прочее, аз до момента не съм имал случай да ми трябва помощ и да не я получа. Понякога се налага да трансферирате обаждане в друг отдел, има случай когато се води труден разговор да така си е. Кофти обажданията/клиенти мога да кажа че до момента по мой наблюдения са 10-15% ама неможе всичко да е цветя и рози все пак.
Почивките са добре нагласени принципно, както все пак ви се полага по закон, няма да ви оставят хората да работите нон-стоп без почивка.
За заплащенто... е винаги може да по-високо да спорим ли по това. Но за Пловдив си повече от на ниво. Да това с договора и трейнинг периода е хубаво да го обмислите, като подписвате такъв но си е черно-на-бяло пред вас. Както и много хубаво ви се разяснва а и логиката подсказва, че това което подписвате трябва да се чете! Аз не съм работил някъде където да те нзаначат ВЕДНАГА без изпитателен срок, на други места обаче сум се нагледал на селски/тарикатски изпълнения. Много съм щастлив че поработих малко преди да погледна мненията тук, защото повечето, предполагам може би 90-95% отразяват впечетления в София, по което не би трябвало да се съди и както отбелязах наблюденията ми там са МАЛКИ. Нормално е в началото да е по-трудно докато се свикне с работата, докато станете фамилиарни със системите, проблемите, спецификите и решенията за проблемите, но никой няма да ви хвърли в гораат и да каже "Оправяйте се!"


настоящ служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-4
Потенциал
-3
Местоположение
-4
Колеги
3
Работна среда
-2

Здравейте,
Искам само да потвърдя, че казаното от хората преди мен е абсолютно вярно и даже бих добавил още някои неща, но просто не искам да си хабя времето и думите за 60К. Само мога да посъветвам хората, който все пак ще се пробват, ВНИМАВАЙТЕ какво подписвате и се въоръжете с доста търпение и нерви.


бивш служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
1

Много от вас тепърва ще се докоснат до милувката на цар Мидас (разбирай - чичо Джон, гологлавият бог на 60к).
А който вече се е опарил от милувката му, много време след това си ближе раните...
1) Първа простотия:
Виждаш обява от 60к. Малко ти е странно, че всеки ден има нова обява, но нейсе...
Като най-големият наивник - "чуждестранна компания, току виж се оказала свястна" - пускаш автобиография и се чудиш и маеш.
Минава време, обаждат ти да те поканят на интервю и ти - радост до небето!
Да си беше забравил тогава телефона у вас, поне щеше да си спестиш доста главоболия...
Минава интервюто, казват ти, че си одобрен.
До тук добре, а? Да, ама... Досещате се сами.
2) Втора простотия:
"Айде, честито, вече си във фирмата!"
Още се носиш на крилете на опиянението, радваш се (макар че и ти не знаеш на какво).
Идва време за обучение.
Още първият ден в конвой - като в концлагер (буквално) - отивате в редичка да подписвате договорите при HR-а.
Като в хипноза си: подписваш като зомбиран лист след лист, без да кажеш гък... Направо като мантра.
За тези, които са все още с розови сънища за работа във фирмата, ще оставя заплатата като "изненада" за по-накрая.
Запознаваш се с колегите, с трейнърът, виждаш, че май ще е доста приятно. Май...
Почвате обучение.
Първите дни/седмица минават бързо, заминавате се с весели, дори приятни неща - нещо изумително, което не си очаквал. Да ти плащат, а ти да се учиш, докато се забавляваш! Ура! Да, ама... Пак ли това "ама", бе...
Изведнъж в почивките почваш да общуваш със стари колеги, почваш да ги слушаш с леко странна усмивка, докато чуваш как всеки втори напуска, защото не издържа на напрежението от безбройните часове работа и мизерното за тази работа заплащане, с което се подиграват "пъновете" (за тях по-нататък) във фирмата, като ти режат от мизерната заплатица винаги, като им скимне... Като им е горчиво сутрешното кафе, например.
Почваш вече нещо да се замисляш, а?
Е, идва полека и времето да видиш и за какво иде реч, ама хич не ти се иска.
Ходиш там при някой стресиран работещ колега на "обзервейшън", стресираш се още повече, като осъзнаваш, че на нищо не са те научили още, а какво правиш там, и ти не знаеш.
Как те "научават" на програмите, които трябва да ползваш за работата си? Буквално падаш, като видиш - преразказ с елементи на разсъждение в 5 части, всяка от по 10 минути.
"Шото не'ам време!"
Да ти е честито!
3) Трета простотия:
Идва време да работиш. Ама хич не ти се работи. Ама нямаш начин.
Защото си си продал душичката за два месеца предизвестие, преди да ти изтече изпитателния срок, и ще се пържиш сега в казана.
Работата ли? Пълно безумие. Първо, че по време на трейнинга на нищо не те научават, а второ...
То е най-важното - такъв масов стрес сигурно само в месокомината при кравите има!
Почваш с 10-12 часови смени (поредни!), нон-стоп те натискат да взимаш обаждания, постоянно ти се кълве за някакви статуси, почиваш - ВАЖНО! - по 15 минути, и то по график, и имаш някакъв обяд от 30 мин., и то пак по график.
Ходи ти се до тоалетна? Стискай или давай директно в гащите!
Изморен си и главата ти е бръмнала? Я, почваш да работиш!
Обаждат ти се само невротизирани английски имбицили, на които ти си им виновен за всичко, а на теб ти изтичат очите и ти пресъхва устата от напрежение да им пратиш инженер, щото - разбираш ли - те нямат право да остават без услуга, за която... понякога дори не плащат.
Дам, прословутите SKY само и само да задържат своите малоумни клиенти им пускат масово далавера - безплатни услуги, продукти и т.н., а ти - бедният агент, си постоянно под прицел, защото не си успял да оправиш проблема на някого за 1 минута, клиентът да е супер доволен и да боготвори компанията, но веднага след това да продължиш, ако можеш до безкрай с обажданията.
Трябва да дишаш ли? Ами това защо ти е?
Работиш с доста програми, на които е трябвало още на тренинга да те пообучат как се работи с тях, а не само преразказ с картинки.
И винаги си виновен ти - и на клиентите, и на "висшите пънове".
Като споменах "пъновете" - това са прословутите Jedi, CEL, CEM и прочие простотии, тоест "лидерите".
Чудно "лидери" на какво ли.
Има и някои доста свестни при тях, но са единици, другите са връзкари, комплексари и всички епитети, за които се сетите.
Дотук май вече ни дойде множко, нали?
Дойде време и за заплатата, уважаеми дами и господа. Не, не ни е множко, може и по-зле да е.
Най-тържествено ви обявявам, че тя е... българска. Не както сте си мислили, че при чичо Джон от Англия ще пиете чай с бисквитки и на сладки приказки той ще ви дава дебел пакет с зелени (или там каквито искате) банкноти.
Реалността е жестока, още повече след като виждаш, че тук всеки твой дъх се брой за посегателство... върху интересите на фирмата. Ей, защо не работиш, а четеш, а?
Основна заплата - 800 лева. Бонуси - 260. Това бруто, по време на трейнинга. Чисто е около 800 за пълен календарен месец.
След трейнинга: основна заплата - около 960. Бонуси - 290. Чисто е около 1000 за календарен месец.
Някой може да се съгласи, че парите биват. Чакай, не бързай толкова!
Почва се едно рязане, все едно с ножичка някой ти реже космите в носа - това те дразни адски, не си виновен ти, но няма какво да направиш:
"Защо ходиш в тоалетната, а? Я бегай на станцията!" - минус 50 лв.
"Ееее, днеска не си угодил на английските баба и няма как, пич, трябва да си уважаваме клиентите, както те нас ни уважават, те ни дават хляба, разбираш ли?" (Явно не разбираш, щом си си позволил, да оставиш бабите от Англия недоволни да си пият чая.) - минус 50 лв.
Можем да продължим още колкото искате. Накрая може да се окаже, че не компанията на вас, а вие трябва да давате на компанията. Забавно, нали? Изобщо не. Ама изобщо.
Е, да разведрим атмосферата с ЕДИНСТВЕНОТО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕЩО: КОЛЕГИТЕ.
Сам разбираш, че тук единственото положително нещо са хората, с които заедно сте си продали душата. Споделяте една и съща болка и затова се подкрепяте.
Ако всичко дотук не те е отказало, моля, чувствай се поканен в Царството на кошмарите. Щом ти стиска...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

RAGE QUIT, благодаря за бързия и точен отговор.

За съжаление реалността не ми оставя друга възможност към този момент и ще трябва да прехапя опашката си за няколко месеца.

Мнението ти е безценно за мен, както и за много други хора със сигурност. На мен лично ще ми помогне да се подготвя за българщините там и да ги преодолея по-лесно (нядявам се).

Лека вечер ти желая и дано и двамата си намерим по-добри места в бъдеще.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здраси, анонимко.

Относно заплащането - съдейки по колегите с които бях на обучение (и не само) основната заплата е 860 преди удръжките и данъците, а бонусите за всички са първоначално 290 (отново без данъци) и АКО си вземеш изпита накрая на обученито(много важна част тъй като в офертата ОБЕЩАВАТ, че е гарантирано) БОНУСА (няма как да го подчертая повече) ти скача на 490. Т.е. ще вземаш между 860 и 1000 кинта ако не си като мен с 3 страници ненужни за тях умения и познания в CV-то. От бонуса от това което видях ти се реже при всеки възможен случай (това му е целта все пак), така че забрави всякакви надежди да получиш обещаните в офертата пари. Имат някакви измислени премии и допълнения, за които трябва да нямаш абсолютно никакво себеуважение и да лижеш каквото ти подаде клиента както и прословутия годишен бонус от 1 000 000 който да си разделят служителите във фирмата като 13-та заплата. При груба сметка излизат някъде към 1800 АКО през годината си намерил начин да вземаш пълния месечен бонус и по възможност другите премии - но до колкото разбрах на всяка издънка не само месечната заплата но и годишния бонус ти пада с някакви пари - нищо чудно на края на годината да връчат на всички по 2-300 кинта за редовно присъствие (ако са милостиви).
Като цяло напрежението което ще преживееш през минимум първите няколко седмици след обучението, докато наистина разбереш кое как работи не си струва за тези пари.

Както вече казах: НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТАМ!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кажете какви са заплатите в проекта Sky Broadband, много ви моля. В _цифри_ - базовата. И тази бонус система невъзможно ли е направено да се вземе бонуса? Но моля и включете базовата заплата в цифри.


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-5

Първо и преди всичко: НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТАМ!!!

Каквото и да ми се иска да пиша вече всичко е упоменато (и определено ще е трудно да се намери добро мнение). Моя личен проблем с фирмата е липсата на каквото и да било организация - за месец и половина не успяха да намерят начин да ми осигурят достъп до работната станция (разбирай рандъм компютър който успяваш да откраднеш от по-уверените типове решили да дойдат точно навреме).
Наистина ми се иска да кажа нещо хубаво за периода на обучение, но в случая говорим за фирмата като цяло а не за отделни нейни служители (трейнърите определено са свестни хора) - при подписване на договора ви връчват отделен "анекс" важащ само за обучението в който се запознавате с единственото истинско задължение което са готови да приемат - че ще ви осигурят достъп до материали и системи с/на които да се обучавате... В моя случай в най важния момент (когато реално започваш да се запознаваш с гореспоменатите системи) ни преместиха всичкките 20 в някаква стаичка общо 3х3 от която изнесоха всякаква техника т.к. видиш ли предишната група завършила обучението си и имала нужда от работни станции... Во кратце - системи с които да се запознаваме и обучаваме - нъцки!
Но нека не се отнасям - някой вече спомена за странните клаузи и неустойки към договора (които са част от гореспоменатия "обучителен анекс") - това което е пропуснал да спомене, че първо получавате длъжностна характеристика която по никакъв начин няма връзка с реалните изисквания и условия на работа. А веднъж лапнете ли въдицата и подпишете договора (в момента в който се сипете на първи ден от обучението и по възможност 20 мин. след като сте пристигнали) се оказва че трябва да се подпишете под още 10-15 извънредни клаузи като например 101% заетост (неуспешно изпълненние на която води до драстично намаляване на месечното ви възнаграждение - споменах ли че заплатата се състои от 2 части - твърда и "бонус" от който те режат както и когато си поискат). Разбира се нямате право на абсолютно никаква мобилна комуникация с външния свят - недайси боже да ви скимне да отмъкнете кредитната карта на някоя беззъба бясна английска баба. Аз самия като доста свободолюбив индивид имам доста против 24/7 видеонаблюдение на което следва да бъдете подложени но това вече е стандартна практика в 99% от фирмите, така че едва ли някой ще иска съгласието ви...

Та да се върнем на организацията - такава изобщо липсва. Голяма част от началството е продукт на принципа на Дилбърт, а дори да се намери някой който да е кадърен и амбициран да помогне, винаги ще се намери някоя административна пречка, която да осуети и най-добре изготвената стратегия.

Мога да пиша още с часове само за едномесечния период който прекарах там (да - в момента може би им дължа доста солидна сума, освен ако не са ме уволнили дисциплинарно), но просто ще обобщя като кажа че за 10-те си години опит в сферата на IT обслужването съм минал през доста дупки но на такава пумийна яма до сега не бях попадал. Има безхаберни работодатели, има и неморални работодатели, но това е първия такъв съчетаващ двете качества в едно.
Отново: НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТАМ!!!


настоящ служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-3
Колеги
5
Работна среда
1

Здравейте на всички.
Вероятно има доста хора, които се интересуват какви са реалните условия за работа в 60к, и по-конкретно - в SKY проекта.
Говоря като настоящ служител, канещ се скоро да е бивш такъв. Въпросът е не кой ще се съгласи с моето мнение, и кой - не, а ще обобщя сумарно нещата от гледната точка не само на мен, а на много колеги.
1) Определено офертата е примамлива, но внимавайте какво подписвате и на какво се съгласявате - прочетете внимателно договора си, че имате ДВА месеца предизвестие,
ако решите да напускате, преди да ви е изтекъл изпитателния срок (а той е със срок на изпитание от 4 месеца). Тоест, ако решите да напуснете преди тези 4 месеца, или тоест един месец трейнинг плюс 3 месеца изпитателен срок... трябва да си платите месеца трейнинг и още два месеца към него, и то бруто! Тоест, мислете хубаво, преди да се хванете на хорото!
2) Ако все пак сте се хванали на хорото, тогава да го играеме - по време на трейнинга първия месец на всички им е весело, приятно, радват се, че им плащат за нещо, което всъщност си е чисто забавление.
Обаче... тук идва прословутото "обаче"... Дойде ли време да се работи в истинска среда - стягайте коланите. Почва се с по 10-12 часови смени, и то поредни, а самата работа далеч не е за всеки, но това в следващата точка.
3) Нарочно отбелязвам в отделна точка или каквото искате го наречете самото естество на работа.
Имайте предвид, че работата е адски стресираща. "Братята англичани" далеч не са милите хорица, които виждаме по филмите.
Дори напротив - понякога са толкова арогантни и на мен ми се е случвало така да ми беснеят по телефона (а ти да нямаш право нищо да им кажеш), че накрая ако си с по-лабилна психика да излезнеш виновен за всичко.
Така "възпитаните" англичани се "консултират" с теб, че накрая на теб ти е най-криво, че си се наврял в тая фирма, където си чул толкова викане, колкото никога през живота си.
Конкретно за техническата част - следваш някакви въпросчета, които уж ти помагат, обаче на човекът от обратната страна на слушалката хич не му се чака да се чудиш как да му решиш проблема, а го иска на секундата, заща "си плаща с трудно изкараните си пари за тоя сървис".
Та те ли знаят колко трудно се изкарват парите...
Е, естествено има и доста приятни и разбрани хорица, но повечето са боже опази.
Може доста хора да не се съгласят с мнението ми, но - както вече споменах - не говоря само от свое има, а и от името и патилата на доста мои колеги.
4) Заплащането е... хм, за тая работа, както много пъти сме говорили с колегите, е дори мизерно.
Но на англичаните им е ОК - нали не плащат големи пари, за нас много им е зор.
Да, ако сравним прословутата заплата, която толкова я хвалят, с обичайното, което плащат на други меса, сигурно е по-добре, но който се съмнява, нека пак прочете предходната точка и тогава да коментира дали заплатата я бива.
5) Колегите (с малки изключения) са много свестни. Досега не съм срещнал колега, който да ми обърне гръб със съвет. Е, има тук-там гнили ябълки, но е поносимо.
6) А "началството"... За него или добро, или нощо.
Е, все пак трябва да се отбележи, че има някои (единици) свестни сред ръководството, сред прословутите Jedi, CEL CEM, които - добре, че са те! - помагат. Иначе други... както казах - по-добре нищо.
7) Едно кратко заключение, понеже поста се получи доста дълъг.
Никой не целя да разубеждавам, или да плюя по компанията.
Всеки си преценява за себе си, просто давам своето мнение, комбинирано с мнението на моите колеги.
Аз лично се радвам, че вече няма да съм част от тази компания, както се радват и още много хора, с които заедно започнахме работа, и то с голямо желание, но не можахме да изкараме и 6 месеца.
Сами се хванахме на хорото, и като се наиграхме, решихме да се пуснем.
Това, което мога да посъвествам всеки кандидат, конкретно за проекта SKY, е много добре да си прецени нещата, преди да започне работа. Защото като веднъж като се хванеш на хорото, трябва да го играеш поне още 3 месеца, дори и да не ти харесва музиката, която свири...

Фирми по азбучен ред: