Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Булпрос https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Бизнес Парк София&markers=София,Бизнес Парк София
5 2 0
2 точки от 106 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 106


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да ви разкажа една история. В нея взеха участие осем IT фирми и две агенции за подбор на персонал. Имената им ще разберете по-нататък. След като прочетете историята, ще сте наясно за методите, които използват тези компаннии, за да контролират IТ специалистите, да им подбиват цената и да ги продават като евтин добитък на всеки, който може да си плати за това. Ще разберете, че този контрол може да достигне до там, че да приничи физическото унищожение на всеки IT специалист, който не се подчини на консолидиранат им власт. Ще разберете как тази власт използва умело фирмите за подбор на персонал и HR отделите към компаниите, за да извършват тази неморална дейност. Аз бях обект на тази дейност през последните 2 години. През това време загубих доверие, че мога да се измъкна от тази хватка, в която ме бяха поставили. Загубих около 12000 лева, които ми бяха отнети чрез консолидираната игра на тези фирми, за да ме докарат до състояние да бъда купен евтино от компанията поръчител. В крайна сметка, аз съм поставен в ситуация, в която скоро ще обявя финансов фалит. След това, ще трябва да сложа край на живота си. Но до тогава, искам да опиша това, което ми се случи. Надявам се, че по този начин смъртта ми няма да бъде напразна, а ще помогне на следващите жертви да разберат за какво трябва да гледат. А също така, искам да се разбере че практиките, които някои компании използват, приличат на практиките на организирани престъпни групировки.
Ако някой може да ми помогне да се измъкна от това, моля да ми пише на [email protected]. Нямам много време.
По-нататъшна информация ще бъде публикувана на https://github.com/zahasoft/itmafiabg.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Булпрос няма нужда да си уважават стоката след като притежават Изи - фирма за подбор на персонал.
В крайна сметка къде ще отиде тази стока след като трябва да премине през фирма за подбор на персонал или ЕйчАр отдел, които работят в тясно сътрудничество с нея.
В София това може и да е размито заради мащабите, но в по-малките градове е видно.
Мисля, че миналата година го гледах по БегеОнЕър директора на Булпрос да споделя, че според него българската АйТи индустрия върви към консолидация.
Консолидация е красива дума, която се използва когато искаш да дадеш положителен привкус на това, което казваш. Когато искаш привкусът да е отрицателен, може да използваш думата монопол.
Тук вече ти давам отговор на въпроса за какво им е на Булпрос някаква си фирма за подбор на персонал, която подбира и АйТи специалисти, ей така от немай къде.
Споделял съм с някои колеги, че фирмите за подбор на персонал и отделите към компаниите, които се занимават с това са много опасни за заплатите им както и за свободното им придвижване (второто често повишава първото).
Отговаряли са ми, че си въобразявам. Понеже изживях лично въздействието на така наречената консолидация и контрола на пазара на АйТи специалисти
и бях блокиран с фиктивни интервюта за работа поръчани от фирмата, която исках да напусна и изпълнени от подобна агенция за подбор на персонал.
И бях въртян като парцал между разни консолидирани фирми, мога да потвърдя, че въобще не си въобразявам.
За тези които още спят, сега ще опиша следствията от тази консолидация както аз ги виждам.
Когато процесът на консолидация приключи, което означава Изи да контролира по-голямата част от пазара на програмисти в България, директно или чрез партньорство
с други агенции за подбор на АйТи специалисти или със ЕйчАр отделите на компаниите, тогава тези малки сладки момиченца ще бъдат по-ценни за компаниите от самите АйТи специалисти, което означава, че част от парите, които можете да вземете вие, ще отидат в техните джобчета. Няма лошо. Всеки се бори за повече пари. Това е нещо като класова борба...за пари.
Представи си че си АйТи специалист, който иска по-висока заплата. Не ти я дават. Ти искаш да напуснеш, но преди това се подсигуряваш като започваш да търсиш друга работа. Обаче, в следствие на консолидацията фирмата, в която работиш и тези, в които търсиш работа са клиенти на Изи. И ти можеш да се измъкнеш само, ако твоята фирма разреши преминаването в другата.
Сега, някой може да се запита защо фирмите ще се договарят чрез посредника Изи. Не е ли по-добре да се конкурират. Не е изгодно, тъй като трябва да наддават финансово в тази борба за специалисти на пазар с ниско предлагане на такива.
Или пък имат нужда от специалисти за временно ползване. Както ми каза един от висшите мениджъри на Булпрос - "Ние им управляваме риска".
Да предположим, че имаме една Банка. Тя има нужда от АйТи специалисти, но не може да държи на щат много такива. В определени етапи, обаче, може да се появи повечко работа. Тогава тя се обръща към аутсорсинг компания като Булпрос и си взима под наем програмистчета. Това е вид управление на риска. Банката е сигурна, че ще намери хора, когато и трябват за временно ползване. Тя не може да си позволи да наема и освобождава хора постоянно. От Булпрос се иска да има много кадри и да държи заплатите им в разумни граници понеже отдавайки кадри под наем, компанията печели от разликата която клиента плаща и заплатата на програмиста. Очевидно, нали. Обаче, това не е най-лесната работа. Понеже търсенето на програмисти е голямо и ние го знаем и сме алчни и капризни, Булпрос може да има проблеми както със задържането на заплатите в поносими граници така и със задържането на кадрите, които са по-алчни и по-капризни. И тук идва идеята да се купи агенция за подбор на персонал.
Знам, че на АйТи специалистите се плаща добре в Булпрос. Но това не е така, защото Булпрос са много щедри или пък програмистите са много готини. Просто Булпрос искат да растат. Бързо. Но за да растеш ти трябват кадри. За да задържаш повече кадри, трябва да им предложиш повече от другите фирми. Освен ако...не монополизираш пазара на АйТи специалисти. Тогава ще може да управляваш по-лесно риска. По-малки заплати, по-силен контрол на свободното придвижване.
Това е просто бизнес. И както ми каза същият този мениджър - "Нямаш представа колко е жесток този бизнес". Мисля, че вече имам.


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Така и не ми стана ясно, какво общо има между тази фирма и Изи консулт... и какво точно правят! На интервюто ти разтягат локуми и ти говорят гръмки неща, за проекти, за развитие... А действителността - отиваш на първия работен ден , дават ти един лаптоп и те зарязват сам.. да си четеш Шерпойнт и да се запознаваш с правилата и политиките. И така за мениджърите всичко се изчерпва в даването на лаптоп, карта за достъп и свободно бюро. Нито въвеждане, нито запознаване с екипа... оправяй се, адаптирай се както си искаш! Като попиташ за гъмките обещания от интервюто ти казват - има време, ще дойда и това.. а до тогава си стой сам като куче, чети си на шерпойнт и се усмихвай на непознатите хора в коридора, че може и да сте от един екип...
Единствено екипа, подготвящ заповедта за прекратяване става за нещо.. бързи и усмихнати са...явно опита си казва думата.





бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
-5

Изключително непрофесионално отношение, на интервюто ти казват, че ще работиш по проекти и технологии, които като започнеш разбираш, че ги няма. Казват ти това, което искаш да чуеш, но не и реалността.
След подписване на трудов договор, но преди започване на работа (още бях в предизвестие) ми звъняха за "уточняване/интервю" за проект.
Ако искате да напуснете спокойно в изпитателен срок, без да се налага да седите два месеца, внимавайте какво подписвате, прочетете внимателно трудовият договор.
Заплатата беше на добро ниво, но не достатъчно, за да мухлясваш по някакъв аутсорсинг, който никой уважаващ себе си инженер не би пипнал.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Шефчетата там са едни джудженца с комплекс за малоценност и голямо Его.
Техническите ти знания нямат значение на интервюту, Трябва да им се харесате като визия и говор, може да сте пълна нула в технологичен аспект. Се пак са от HP.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Най-обикновена мизерия. Хората си го казват по-долу. Добре, че винаги има кой да плаща за евтини долнопробни аутсорсинг услуги, иначе такава фирма не би съществувала извън индийските страни.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Матрица. Явно това е новата мода. Поздрави на дебеланката и на другите фръцльовци!


настоящ служител

-37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Една от най-бързо и най-некачествено развиващите се и фирми в България. Каквото и да прочетете по-долу/по-горе единственото което трябва да знаете че средният престой на служител в Булпрос е едва 8 месец, и че няма да помогнете на България или човечеството ако се "пренесете в жертва" и промените това.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, имате ли информация за позицията Cloud Support Engineer - екип, заплащане, реални възможности за развитие?
Благодаря


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте ! Много пъти и аз като Вас съм се сблъсквал с некоректни фирми за
това мога да ви дам съвет, как да си докарате някой друг лев от интернет чрез тези 5 сайта:
http://moonbit.co.in/?ref=a174be45f4aa
http://moonliteco.in/?ref=7b5be9df641f
http://moondoge.co.in/?ref=1890715d0e8a
http://moonbitcoin.cash/?ref=7D2440D331D7
http://moondash.co.in/?ref=C4A574D2D22F
Това са сайтове за крипто валути. Идеята е следната просто през определен период от време натискаш един бутон а те ти плащат.
Хубавото е че не е нужно да го натискаш постоянно тъй като парите ти се събират.
В началото бях скептичен и наистина не може да се изкара много.
Но ако успееш да си развиеш Бонус системата, може да си изкарате значителни доходи. аз си докарвам до 1BTC всеки 6 месеца(в зависимост от цената)
Системата работи безупречно и са единствените сайтове които със сигурност плащат.
Регистрацията става много лесно просто въвеждаш e-mail адрес след което трябва да си направиш още една регистрация в
CoinPot | Cryptocurrency microwallet - сиреч портфейла където ще ти превеждат парите.
Дано да съм ви бил полезен Успех.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?