Гудуил Консултинг ООД

Напишете мнение
2 точки от 47 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 47


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-3

Няма как да се въздържа и да не отговоря на написаните от "офис мениджърката" на ГУК неверни твърдения. Явно са я накарали лъска рейтинга на фирмата, но всичко дето е написала е общо взето доста смешно. Виждам че и самият и коментар доста харесвания е събрал, явно е помолила доста хора да го "лайкнат".
Неверните неща дето са написани са доста и са изключително дразнещи.
1.Фирмата не била правила съкращения на персонала!?! Сещам се за няколко, но не е коректно да посочвам имената на хората тук.
2.Фирмата имала печалба през 2013 г. Хубаво, но това е било преди две години. Защо не казваш нищо за 2014 г?То който иска може да провери в търговския регистър така или иначе.
3.Няколко смешни твърдения срещам, като "водеща в бранша", "гаранции", "най-много подадени проекти" и други неща, които будят само смях. Защото явно авторът на тези бисери не е наясно с понятия, като рентабилност на дейността, финансов резултат и производителност на заетите. ГУК е доста назад в класацията на консултантските фирми по отношение на финансовия резултат, изобщо водеща в бранша е изключително смешно твърдение. Такова нещо може да каже само един абсолютен лаик. ГУК може да е водеща в бранша само по отношение на подадените проекти, но кой го грее това всъщност!?
4. 1000 активни клиента, 99% от тях били доволни и препоръчвали ГУК!?! И това направо кърти, значи излизат 990 на брой доволни клиента? Малко ми се струва нереално това обаче. Аз лично имам друго впечатление.Смятам, че тези дето се чувстват измамени и искат да им върнете парите са доста повече.
5.Също така, чета някакви твърдения за злонамерни напуснали служители, които искали да се конкурират с бившия си работодател. Пише, че напусналите нямали финансовия ресурс и експертния потенциал на екипите на Гудуил.
Що за глупост!?!Естествено, че напусналите нямат финансовия капацитет на ГУК. Че то спор няма, напусналите нямат зад гърба си балък, като Габор да налива безцелно и ежемесечно пари за финансиране на дейността им. А за сравнение между експертния капацитет на напусналите с този на сегашните служители на ГУК просто не може да става и дума. Това на мен ми звучи, като виц и няма смисъл да се коментира.
С написаното тук не искам да обидя никой от сегашните служители в ГУК и на всички им пожелавам да натрупат достатъчно опит и знания, да придобият нужното самочувствие и да потърсят реализация извън ГУК.


настоящ служител

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-1
Потенциал
-4
Местоположение
4
Колеги
-1
Работна среда
3

Като гледам CRM-a в полето бивши служители се питам къде ще съм след 2-3 г., като за няколко години се вижда че броя на предишните колеги и търговци е например 5 пъти по-голям от настоящите - доста добър в кавички резултат по оборот на служители за няколко години - може би на първо място в България по този показател.


настоящ служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
-2
Работна среда
2

Е, тука малко се поразредихме миналата седмица по отношение на брой колеги, пък доколкото си спомням за 2015 в Стара Загора имаше 2 съкращения и мисля 1-2 във Варна. Така че Габор май няма да чака есента, а ги подхваща още сега нещата: от горе - надолу, /вкл. и т.н. регионални мениджъри да се готвят/. То и без това колежката си правеше безсмислени екскурзии до морето, но пък поне сега ще спестим нещо за партито в Несебър.


настоящ служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Стига вече с тези глупости за фирмата.

Достоверността на фактите, които споделям по-долу може лесно да се провери и потвърди.

Фирмата завърши 2013г. с печалба от около 450.000 лева.

Да, 2014 г. беше слаба поради отложения прием на проекти, но това беше на държавно ниво и касаеше всички фирми в бранша.

През тази година фирмата отново работи на печалба.

Гудуил е единствената фирма в бранша в България, която дава гаранции за качествено изпълнение на проектите и постигнат резултат и в редките случаи, когато резултат не е постигнат, съгл. договорите се връщат пари на клиентите. През тази година имаше наистина няколко такива искания от клиенти от предишна година, когато по независещи от фирмата обстоятелства /спряни процедури на ниво държава/ не бяха реализирани написаните проекти - тази година пари бяха върнати на такива фирми.

Никоя друга фирма в бранша не го прави и не е толкова коректен партньор като Гудуил. Доказателство за това е и броят на активните клиенти - около 1000 - отново най-много в бранша, като 99% от тях са доволни и ни препоръчват на свои познати.

Имаме най-големият екип от експерти и търговци в бранша също. Името на Гудуил на водеща фирма в бранша ни е доказано с годините.

Относно поредната невярна информация за подадените от Гудуил проекти - това също е публична информация и лесно може да се провери - Гудуил е с най-голям брой подадени проекти в България и по 4.1. и по първия прием на Конкурентноспособност ППК, при това всички подадени проекти са с много високи точки. Това гарантира отлични финансови перспективи за фирмата за тази и за следващите години.
Няма друг консултант в бранша, който може да се похвали със същото!

Невярната информацията, която злонамерено се изнася тук за фирмата е от бивши служители, които 1/не са запознати изобщо с положението през тази година и 2/преследват лични цели /или амбиции да се конкурират с бившия си работодател/, но те нито разполагат с финансовия ресурс, гаранциите, които Гудуил дава, нито с размера и експертността на екипите ни, с нищо..и затова именно остава единствената възможност да се плюе с лъжи, за да се "хване" някой на лъжите им.

Може още много факти да се изложат, но за да не става прекалено дълго само ще добавя, че Гудуил е също и единствената фирма в бранша, която се е реализирала в 5 държави и е поддържала толкова голям екип от служители през годините, вкл. и през изминалата нулева 2014 г., когато другите консултанти в бранша масово съкращаваха хората си. По същото време Гудуил за разлика от други фирми запази целия си екип и нямаше съкратени!
Всеки сам може да си направи изводите - ако е вярно писаното от анонимните бивши служители, че фирмата не е добре финансово - как да си обясним, че само Гудуил не съкрати нито 1 служител, а поддържаше и продължава да поддържа около 50 човека персонал!
бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
-1
Работна среда
4

Подкрепям колежката от предишното написано мнение. Въпреки че аз напуснах преди няколко месеца, още в края на 2014 недоволни клиенти започнаха масово да искат да им се върнат пари поради неподадени или неспечелени проекти. От Гудуил се опитваха да ги залъжат че ще им подават безплатно нови проекти – но така или иначе нито им подаваха нови нито им върнаха нещо.
На практика компанията функционира понеже все още се намират заблудени клиенти, предимно от провинцията – и то от по –дълбоката, които се хващат на въдицата.
Иначе както ми казват някои от бившите колеги – към момента по 4.1 са подадени доста по малко от разчетите, сравнително малко са приоритетнте с повече точки – аналогично е и по ОПИК-ППК.
Та наесен когато на Габор най накрая му светне че безкрайните субсидии към българския клон са безсмислени, може да настанат интересни времена .


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
-2
Работна среда
2

Мисля че тази фирма скоро ще фалира тъй като преобладаващата част от подадените проекти не се одобряват и просто няма приходи -затова и заплатите са ниски и текучеството е голямо - и аз се оглеждам за нещо по добро.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До експерта:
Стой си там където си. Тая работа е на баир лозе, не съм убеден, че има шанс за спасение на фирмата. 
1. Мениджмънта и собственика - бизнес-моделът, които се прилага тук е копи-пейст от този в Унгария. Там може и да е добър, но тук заклевам се - не работи. Да промениш нещо в него е все едно да промениш нещо в Библията. На видими слабости - ама не видими, а очеизваждащи, винаги отговорът е "В Унгария е така". Нямам нищо против корпоративната култура и спазването на определени стандарти и модел, само казвам, че "копи-пейст" в такива ситуации не работи. Все едно да си гласуваме немските закони и да станем Германия - няма начин. 
2. Политиката на фирмата относно маркетинг и клиенти. Супер агресивен маркетинг без никакво таргетиране и приоритизация на клиентите. Договори на килограм, клиенти на бройка, излъгани, подведени, без никакъв шанс за успех....... Договори с клиенти по ОПК с 50 точки. Например. Безумни договори с клиенти, които са недопустими по повечето програми (преводаческа агенция, транспортна фирма, счетоводна къща.....) Какво да им напишеш, какво да ги правиш? В същото време тези клиенти се струпват на консултантите, ядат им от времето и води до нуждата от поддържане на голям брой консултанти за няма нищо. Следователно високи режийни и голям ФРЗ..... Оттам нуждата да се сключват още и още договори и така - спирала. Ако ме разбираш правилно. 
3. Недоволните клиенти. Изпищели са не една и две фирми. Скоро се видях случайно с мой бивш клиент - вдигнали са ръце. Сами са си писали промяна на проекта по "На път", след като цяла една година експертът им не е успял да я направи. Отделно ги е подвел за много неща. Та накрая и тръжната процедура са си писали сами. Между другото - колеги от бранша ми звънят да ме питат за консултанти от фирмата, които кандидатстват при тях. Та и с това ще трябва да се оправяш. Което може и да е за добро, може и да не е. 
Па стига се ду, имаш време да пишеш в бгработодател, па нямаш време да пуснеш едно CV...... Бива надуване бива


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не знам какво точно да кажа на всички писали по темата до момента ...
Картинката е доста грозна, но повярвайте ми това е бруталната действителност на българската бизнес среда (ако може да се нарече бизнес).
В този форум попаднах търсейки информация за Гудуил по повод обявата за Управител, която са пуснали. Честно казано се колебая дали да кандидатствам, но по всяка вероятност ще го направя, основно заради предизвикателството, а именно да се изчисти имиджа преди всичко да е изгубено. Низките нива на комуникция между бивши (недооценени) и настоящи (отстояващи позициите си) изобщо не ме притеснява. Ще си позволя да им кажа само едно - ваденето на кирливи ризи и използване на такъв стил комуникация е присъща само на слабите. В бизнес джунглата, каквато е ситуацията в България, или си хищник или си жертва. Междинните форми рано или късно преминават към едните или към другите. Дотук виждам само жертви, които са засегнати на его, неоцененост, подронен имидж и други накърнени чувства, като всичките спадат към недостатъците - основно към гупата на комплексите. Без да се извинявам, но словесната размяна, която видях, е много ниска топка на комуникация.
Всяко гущерче иска да стане голям крокодил, но не всяко умее добре да плува.
Обърнете внимание на правописните си грешки - надявам се да не сте писали така проектите. Също и часовете на темите - та това е в работно време и за щастливо отцепилите се недооценени кадри, и за защитника на имиджа. Явно не сте и чували за материята KPI, или по-простичко на български "Оперативна ефективност"? Не се притеснявайте - 85% от фирмите в България не са наясно как се прави последователно устойчив бизнес и икономиката ни се крепи единствено на това, че повечето от тях търгуват помежду си.
Унгарските корени на компанията не ми говорят нищо по отношение на предполагаем тип корпоративен модел на управление, но едвали ще ме изненадат с  нещо различно от това, което съм видял до момента - и добри и лоши практики. Може пък да са отворени към нов тип мениджмънт, който аз бих приложил?
Моментът за промяна е подходящ, защото:
 - Започна новия програмен период;
 - Компанията явно се нуждае от основен ремонт, ако иска да остане на пазара, а това се прави отгоре - надолу.
Аз считам, че отговарям 100% на зададения профил в обявата и имам достатъчен запас от качества, умения и опит, които не са споменати.
За жалост имам чувството, че атрактивното възнаграждение може да се окаже много под моите представи, основно заради големината на компанията и предполагаемия обем приходи от основен бизнес.
Въпреки това ако ми остане време ще пусна CV.
В момента съм работещ на висша ръководна длъжност от близо 7 години и основният мотив да се огледам за промяна е, че няма позивни за кариерно развитие - всъщност ми остава само последното стъпало и то няма как да стане там, където работя в момента.
За проекти няма да говоря, защото няма да ми стигнат символите.
Ако някой настоящ или бивш има информация какво се случва с тази компания през последните 2 месеца няма да е излишно да сподели.
Иначе успех на всички.
Не забравяйте, че който каквото сам си направи - никой друг не може да му направи.
 
 


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добре дошъл в клуба Здравко! Пий една студена вода и продължавай напред.И на мен управителят господин Будай ми дължи горе долу толкова пари с колкото те е ужилил и теб, но съм ги прежалил отдавна.
От измамени клиенти и служители не се забогатява, това е основно правило във всеки бизнес! Но в тази фирма това явно няма кой да го проумее...толкова време вече.
 
 


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

измамен сам от тази фирма с 3600 лв. ИЗМАМНИЦИ

Фирми по азбучен ред: