Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Sixty K Plc - International Contacts Centres /img/frontend/nomap.png"

Sixty K Plc - International Contacts Centres

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 46 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 46


настоящ служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
1

Здравейте на всички.
Вероятно има доста хора, които се интересуват какви са реалните условия за работа в 60к, и по-конкретно - в SKY проекта.
Говоря като настоящ служител, канещ се скоро да е бивш такъв. Въпросът е не кой ще се съгласи с моето мнение, и кой - не, а ще обобщя сумарно нещата от гледната точка не само на мен, а на много колеги.
1) Определено офертата е примамлива, но внимавайте какво подписвате и на какво се съгласявате - прочетете внимателно договора си, че имате ДВА месеца предизвестие,
ако решите да напускате, преди да ви е изтекъл изпитателния срок (а той е със срок на изпитание от 4 месеца). Тоест, ако решите да напуснете преди тези 4 месеца, или тоест един месец трейнинг плюс 3 месеца изпитателен срок... трябва да си платите месеца трейнинг и още два месеца към него, и то бруто! Тоест, мислете хубаво, преди да се хванете на хорото!
2) Ако все пак сте се хванали на хорото, тогава да го играеме - по време на трейнинга първия месец на всички им е весело, приятно, радват се, че им плащат за нещо, което всъщност си е чисто забавление.
Обаче... тук идва прословутото "обаче"... Дойде ли време да се работи в истинска среда - стягайте коланите. Почва се с по 10-12 часови смени, и то поредни, а самата работа далеч не е за всеки, но това в следващата точка.
3) Нарочно отбелязвам в отделна точка или каквото искате го наречете самото естество на работа.
Имайте предвид, че работата е адски стресираща. "Братята англичани" далеч не са милите хорица, които виждаме по филмите.
Дори напротив - понякога са толкова арогантни и на мен ми се е случвало така да ми беснеят по телефона (а ти да нямаш право нищо да им кажеш), че накрая ако си с по-лабилна психика да излезнеш виновен за всичко.
Така "възпитаните" англичани се "консултират" с теб, че накрая на теб ти е най-криво, че си се наврял в тая фирма, където си чул толкова викане, колкото никога през живота си.
Конкретно за техническата част - следваш някакви въпросчета, които уж ти помагат, обаче на човекът от обратната страна на слушалката хич не му се чака да се чудиш как да му решиш проблема, а го иска на секундата, заща "си плаща с трудно изкараните си пари за тоя сървис".
Та те ли знаят колко трудно се изкарват парите...
Е, естествено има и доста приятни и разбрани хорица, но повечето са боже опази.
Може доста хора да не се съгласят с мнението ми, но - както вече споменах - не говоря само от свое има, а и от името и патилата на доста мои колеги.
4) Заплащането е... хм, за тая работа, както много пъти сме говорили с колегите, е дори мизерно.
Но на англичаните им е ОК - нали не плащат големи пари, за нас много им е зор.
Да, ако сравним прословутата заплата, която толкова я хвалят, с обичайното, което плащат на други меса, сигурно е по-добре, но който се съмнява, нека пак прочете предходната точка и тогава да коментира дали заплатата я бива.
5) Колегите (с малки изключения) са много свестни. Досега не съм срещнал колега, който да ми обърне гръб със съвет. Е, има тук-там гнили ябълки, но е поносимо.
6) А "началството"... За него или добро, или нощо.
Е, все пак трябва да се отбележи, че има някои (единици) свестни сред ръководството, сред прословутите Jedi, CEL CEM, които - добре, че са те! - помагат. Иначе други... както казах - по-добре нищо.
7) Едно кратко заключение, понеже поста се получи доста дълъг.
Никой не целя да разубеждавам, или да плюя по компанията.
Всеки си преценява за себе си, просто давам своето мнение, комбинирано с мнението на моите колеги.
Аз лично се радвам, че вече няма да съм част от тази компания, както се радват и още много хора, с които заедно започнахме работа, и то с голямо желание, но не можахме да изкараме и 6 месеца.
Сами се хванахме на хорото, и като се наиграхме, решихме да се пуснем.
Това, което мога да посъвествам всеки кандидат, конкретно за проекта SKY, е много добре да си прецени нещата, преди да започне работа. Защото като веднъж като се хванеш на хорото, трябва да го играеш поне още 3 месеца, дори и да не ти харесва музиката, която свири...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 Някой да каже за Back office support позицията и какво е заплащането.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Напълно съм съгласна с Georgiev88. Ако не ви се плува в безумици.....бягайте!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
1

В момента работя за проекта SKY (обявите за този проект са Technical Support Agent with English или нещо от сорта). Реших да изразя мнението си за компанията, защото в момента има мащабна "акция" по набирането на нови служители главно за хора, които приемат обаждания от крайните потребители в UK.
 
За престоя си тук се сещам за няколко положителни неща. Негативните страни на компанията, както и на работата тук са толкова много, че трудно би ми било да опиша всички в пълна детайлност и с всичките подробности. Ще се опитам да номерирам най-главните плюсове и минуси, за да помогна на бъдещите кандидати с избора.
 
1. Осигуряват ви на твърдата заплата. Има много бонуси, но ви осигуряват САМО на твърдата заплата.
2. Работата е страшно стресираща и няма нищо общо с "Technical" поддръжка. Карат ви да работите по скрипт с въпросчета, който вместо вас взима решения. На всичкото отгоре след това решението, което скриптът е взел вместо вас, трябва да бъде одобрен от мениджър. Нямате право да взимате абсолютно никакви решения самостоятелно. Просто сте там да четете готовите въпроси, в които много често няма абсолютно никаква логика.
3. Заведенията за хранене са много малко и е скъпо. Поръчва се храна от Аладин, Дон Вито и други заведения за бързо хранене.
4. Фирмата се намира на Ботевградско шосе 264, но има служебен транспорт. След късна смяна, за която няма транспорт, ви плащат таксито.
5. Често има вътрешни конкурси за мениджърски позиции, но всичко е предварително известно. Наскоро по доста странен и неизвестен никому начин мениджър стана човек, който има 4 месеца опит във фирмата от най-ниската позиция и без никакво техническо образование. За същата позиция бяха кандидатствали хора от най-високата техническа позиция с дългогодишен опит в компанията с висше техническо образование, но не бяха одобрени отново с доста странни аргументи. Малко от мениджърите са човечни и знаят какво правят. Повечето не знаят къде се намират и точно поради това, че са хора някому са на тази позиция. На друго място никога не биха стигнали подобни висоти в кариерното си развитие и затова кретат тук и избиват комплексите си по самите служители.
6. Ако имате технически познания и амбиции да се развивате в техническа насоченост БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТОВА МЯСТО! Тук взимат хора, които нямат друг доход и нямат нищо общо с нищо техническо, а просто имат език на допустимо ниво.
7. Ако сте студент отново ще имате трудности да се освободите за сесия или за контролни/курсови работи. Можете да смените смени с някой колега стига да намерите желаещ.
8. Имате множество статуси, на които трябва да се пускате. Всеки статус има фиксирана продължителност, която нито трябва да се надвишава, нито не е допустимо да сте под нея. В противен случай било то при системно нарушаване на това тъпо правило, или при по-сериозно нарушение ви взимат от заплатата за месеца. Карали са ми се, че си наливам вода от диспенсера на статус, питали са ме защо отивам до тоалетната на статус, а да не говорим ако ви се допуши цигара как се излиза. ПОЧИВКИТЕ СА ПО ГРАФИК! Ако ви се излиза в 3 няма как да стане, защото почивката ви е от 3 30.
9. Недопустимо е на работа да имате телефон у вас, камо ли да говорите по него. Забранена е хартията в офиса, а за да влезете на етажа трябва да се аутентикирате с пръстов отпечатък.
 
Като заключение моето лично мнение е да бягате надалеч от тази фирма. Единственото позитивно нещо тук са колегите, с които се пържите в сос съставен от безсмислици, абсурди, комплекси и прочее. Това е моето лично мнение. Някои колеги ще кажат, че имат по-добро мнение, но аз съжалявам, че съм започнал работа тук. Единствено се радвам, че се срещнах с много готини колеги. Успех!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

  Хора със средни познания по английски имат ли възможност да бъдат назначени. Като бъда назначен, колко време трае обучението и дават ли заплата по време на обучението ?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, някой може ли даде някакво актуално инфо за тази фирма, заплати, работно време и т.н
Поканиха ме на интервю и ще се радвам да чуя мнението Ви
 
Благодаря :-)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
има ли хора работещи още, няма мнения от повече от година,а и последните са запитвания като моето???
Моля, кажете как е положението към днешна дата! Обстановка, отношение,колеги,заплащане, привилегии,бонуси, сигурност, развитие...


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, моля някой да даде актуална информация за нивата на заплащане. Знам, че фирмата работи изключително за чуждестранни клиенти, знам, че и собственика не е българин и ме интересува дали и възнагражденията са подобаващи. Също ме интересува каква е работната атмосфера, какви са отношенията с шефовете, какви хора работят там. Благодаря ви предварително!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Може ли да кажете какви наистина са заплатите? Защото 600 лв.звучи смешно.Мерси предварително.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой да спомене трудни ли са интервютата,има ли тест?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?