Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Шнайдер Електрик България ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Шнайдер Електрик България ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 95 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 41-50 от общо 95


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

  Здравейте,все още съм нстоящ за съжаления работник в завода,както казват хората в предните коментари "АМАН ОТ РОДНИНИ И ГЪЗОЛИЗНИЦИ",много хора ще кажат "какво правиш там а не се махнеш" е търся си другаде работа.Това отношение към работника те незнаят какво е,заплатата е пълна подигравка спрямо това което даваш от себе си,не е нормално нов работник да работи на 3 смясни,да се подиграват с него и бъзикат,да гониш норми като луд и да бачкаш съботи и накрая да вземеш някакви смешни 400 лева.Само се бият в гърдите че завода им бил "Европейски" ,нищо европейско няма тука освен заплатите на всички който са над простия работник,а те не са малко.Имам чувството че на всеки работник има по един началник,и докато ти работиш и се пребираш пребит от работа и незнаеш каде се намираш от умора и от нервите който ти създават всички над теб.Нямаш никъкъв шанс за реализация колкото и да си добър в дадено нещо.Много мой колеги бяха изгонени а бяха взети на работа едва преди 2,3 месецаа,това което им беше казано и обещано нямаше нищо общо с това което получиха и това как се държаха с тях :) хора трябва да се в много много много тежко състояние за да дойдете да работите тука,добре на някоя лаФка да продавам вестници от колкото в този завод.


настоящ служител

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
1

Шнайдер не е това, което беше. Шуробаджанащината вече е прекалено много, работата в завода става все по-малко и по-малко всяка година. Нивото на качество също е паднало значително. Но пък за сметка на това, ако имаш роднина там, това не трябва да те интересува, няма значение дали ти е второ,трето или пето коляно братовчед. Началниците изискват все повече ,а като им слушаш селския диалект, няма как да не се засмееш. Процента на асемблиране при едно от производствата беше паднало с около 10% и началниците взеха, че се поразшетоха. Септември месец уволниха доста от новите, да не кажа и всички, които ги бяха взели на работа през Юни. Слагат се хора на позици, които не са подходящи за тях и после защо работата не върви. Няма как, да има хора, които свършват работния ден 30-40 минути по-рано, такива, коиторедят пасианси през цялата смяна или пък други, които обикалят напред-назад симулирайки, че работят.Разбира се има и такива, които работят до последната минуа, но това не се взема под внимание.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Чувам все хубави отзиви за фирмата и търся в тази сфера работа, тъй като съм го работела. Търсят ли работници?


кандидат за работа

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добър ден,бих искала да попитам търсите ли нови работници във фирмата и на каква длъжност?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,нуждая се спешно от работа.Попълних молбата си,но не се обадихте за интервю.Да идвам ли пак до Пловдив? Упорита съм,да, защото искам да работим заедно.


бивш служител

26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
-4
Колеги
5
Работна среда
4

Аз съм бивш служител на фирмата и съм много доволен от всичко.Заплатата се превеждаше винаги на уречената дата,колегите са супер.Има превоз до село Радиново но автобуса се движи със скоростта на костенурка,това е едната ми забележкаДругата е неудобните смени,но и с тях се свиква.като цяло съм доволен и пак бих работил там!Поздрави


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
0
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
-5

Фирма която не държи на думите си! Обещания много, ласкави думи още повече... когато имат изгода от определени хора... след това ставаш ненужен и ти бият шута.Работата която се извършва не отговаря на заплащането а си гълташ химикалите и зрението ти се съсипва.Нямат смелоста да те погледнат в очите при уволнение. Защо ли?Нима не го заслужава уволнения?Възползват се от бедноста и безработицата в България и се подиграват с младите хора!!!До така наречените им придобивки с който примамват хората не можеш да стигнеш а тези който са стигнали  нервната им система се е сринала защото няма никаква сигурност тази фирма.. не се знае кога ще те уволнят. С постоянни договори могат само богопомазаните (гъзомийниците) да се похвалят, обикновения работник винаги трябва да има и друг вариант защото не се знае кога ще остане без работа !!!Управлението им е под всякаква критика, докато са тези ''кадърни все висши същества''който мислят, че могат да управляват шнайдер (а може и за управление на кравеферма да не стават).Назначават млади хора туко-що завършили защо ли? Много по-малки заплати, нямат право на болнични и  бонусите който толкова подчертават при подписване на договорите!!!


-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
2
Потенциал
-4
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
0

Ходих на интервю в офиса на тази компания! От разговора по телефона с един младеж, останах с впечатлението, че е интелигентно момче. Но когато се видяхме наживо с младежа в мен се надигнаха сериозни съмнения относно това мое първо впечатление.
 
В първите няколко минути ми стана ясно, че прави интервю за дейност която той самия не познава, но се предполага да бъде мениджър на сервизни специалисти. Преди да отида на самото интервю упсях да проуча младежа – сменил е 5 или 6 позиции единствено и само в Шнайдер, като всички са били административни. Кое точно му даваше убеденост, че има представа от сервизна дейност това така и не разбрах. Истината, поне за мен е, че най-доброто от една компания може да се вземе за 3-4 години. Първият въпрос зададен ми от младежа беше изненадващ за мен: \"Каква заплата очаквате?\". Юнакът, чията визитка смачках още  в джоба си не беше казал и дума за задълженията на позицията, както и за това какъв регион се обслужва, все пак кандидатствах за field service engineer. Няма да коментирам, че на обявата не бе посочен въпросния регион, за който разбрах в последствие, ставаше дума за Македония , Албания , други подобни места извън страната. Започваме да се лъжем от самото начало...  Пишеш София в обявата, оказа се че от София тръгваш понеделник и се прибираш в петък, рядко се оставало през уикендите. Другото което ми направи впечатление беше, че въпреки часа който се бяхме уговорили, той първо звънна отнякъде по телефона на секретарките си да провери дали съм дошъл, след което дойде със закъснение.
Каква беше идеята да стоя и да го чакам това не ми стана ясно.
 
Много точно го е казал колегата – наистина си загубих времето там , а работещите в тази компания или не си ценят собственото време, и се чудят как да го запълнят, или наистина нямат представа какво значи сервизен инженер, и особено такъв, който да покрива определен регион. Един безработен французин взема 800 евро без да си вдигне краката от масата, а тези се бият в гърдите с големите претенции, че са френска фирма. И по какво се отличава работата на сервизния инженер на този, който е във Франция, и този който е в Македония. Само че заплащането по български. Моето впечатление е, че искат работата им да се свърши, искат човека да познава работата със съоръжения до 20 KV, искат да има и опит, но не искат да плащат. Само за информация на младия господин, който провеждаше интервюто, и на който не му запомних името : току що – завършил студент може спокойно да започне на 1000-1200лв., без да излиза от София, каквото заплащане предлага е сегашната ми компания, и в която работят над 300 човека, а аз като сервизен инженер с опит започнах на 1500. Да, не е върха на сладоледа, но за мен е добре като начало в тази компания, а и рядко пътувам извън София. Съжалявам единствено, че не го попитах той за колко пари би работил тази работа, но като се сетя, че неговия опит е чисто административен ми дойде наум нещо друго - сервизния инженер може да върши работата в офиса, но този който работи в офиса не може да върши работата на сервизния инженер.
 
Хубаво е, че са продавачи в този офис, но за качествена сервизна дейност се изискват умения и качества, с които се съмнявам, че тези хора са наясно. Няма да се учудя ако са придумали някой пенсионер от енергото, който и 300 лв да му дадат, пак ще е доволен.
 
Оценките си ще мотивирам по следния начин: заплащане, обидно! Опитът  да разбереш какво заплащане очакава човека с първия въпрос е знак, че имаш проблем със заплащането на труда на съответния специалист! Уважение: - аз поне не видях такова. Защото ако уважаваш труда на някого, се предполага да му заплатиш по съответния начин. Командировъчни също ми каза, че не се плащат, така че и от там си прецакан. В сегашната ми компания ми дават 20 лв/ден, ако отида от София до Пловдив. Фирмена сигурност - да, много е хубаво ако си нагласен да има кой да ти пази гърба и да те вземе във фирмата без грам стаж, веднага след завършването на техническия университет, е идеално. Лошо е, когато попаднеш на някой с опит, и го чувстваш като заплаха. Ангажираност - явно работа не липсва. Потенциал за развитие, вероятно има само ако си послушко, и има кой да те подпира, няма значение какво можеш, научаваш 20 високопарни фрази и повтаряш само тях. Местоположение - идеално! Стига целта ти да бъде пиене кафе, и да говориш заучени приказки, няма грешка в това отношение в която и сграда да си на бизнес - парка. Колеги - не мога да кажа нищо, не видях никой, който се занимава със сервизна дейност. Очакавах да си говоря с човек, който познава работата, за която търсят човек, а не просто с някой, който си стои в офиса. Тъй като съм работил и зад океана веднага разпознах лицемерните усмивки, макар и целта им да бе проява на учтвивост.
 Като ходих да си купувам кола преди време, автоджамбазина ми каза следното:
Един човек можеш да го разбереш колко е сериозен по парите които е готов да плати за една работа. Хайде със здраве, дано съм бил полезен, на онези, които мислят да се пробват там поне като сервизни инженери.


кандидат за работа

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-3
Работна среда
-4

Мижи да те лъжем...
С тая шуро-баджанащина в завода не се надявайте на нещо сериозно.
Французите се напъват нещо свястно да спретнат обаче докато ги има селските вечеринки от европейски тип няма оправия.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Чета последното мнение на човека ходил на интервю. Мога да му кажа само едно нещо: не очаквай някоe от тези "мениджърчета" да назначи човек, който да му бъде явна конкуренция за мястото, просто нивото им е ниско и ако се появи някой с качества те се чувстват много застрашени. За съжаление това си е селски манталитет, там работят доста с такъв, може би е заради произхода им.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?