Макдоналдс България ЕООД

Напишете мнение
2 точки от 178 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 178


настоящ служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-3
Потенциал
0
Местоположение
-2
Колеги
5
Работна среда
-2

Здравейте аз работя във фирмата от доста години.Нагледала съм се на много неща.Преди 1-2 години нямаше проблем да ти се наложи да не отидеш на работа един ден с предупреждение да си тръгнеш по рано от работа но....
Елате да видите сега какво се случва сега.Излезеш ли болничен после си наказан да работиш две седмици без почивка,а като помолиш за отпуска отговорът е ти да не си луда има хора който не са излизали отпуска ше умират тука.30 минутната почивка се използва почти никога хапваш на крак колкото да не припаднеш от глад и толкоз.Ако поискаш дълъг уикенд после се разбиваш от 10-11 поредни 10 часови смени.

Избора на служител на месеца е еднолично тоя месец ми е симпатичен еди кой си и той ще бъде другия месец друг и т.н. Много се съм нявам някой от офиса да чете.

Някой колеги са много интересни като са в кухня викат не давай зор ще дойде ,ела да готвиш ти да те видим а като минат на сървис айде колко време много се бавиш.

Ross ти си мислиш че три проверки за две седмици е много а какво ще кажеш когато чичо Митко идва в ресторанта два пъти в седмицата и по някой друг от офиса.
Направо ме е гнус от тия експлоататори за жалост ще трябва да ги потърпя още малко.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
0
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-1
Потенциал
-4
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
0

Здравейте, всички! Знам че някои от бившите ми колеги ще го четът туй нещо, затова ще бъда максимално изчерпателен, за изцялостно удоволствие. Сядайте, грабвайте една чаша липтън и четете!

Работих около година и четири месеца в Макдоналс ресторанта в Бургас Плаза Мол. По принцип съм на неутрална страна, криволичеща на "дано да има пожар в ресторанта". Някъде отношението е добре, някъде е само за инспекция по труда. Самият работен процес е много лесен като му свикнеш. Мястото на което аз работя е много добро, в сравняние на адовете които съм прочел. Заплатите си идват на 10-то число. Колегите са луди и е кеф да работиш с тях. Желанията се спазват колкото се може повече. Когато има смях, смяната минава много бързо. Звучи доста перфектно нали? Е, не е. Тук ще ви кажа негативните страни и сценарии. Ще добавя малко хумор, за да не звучи много сурово в устата. И така:

1. Знай си местото - намалее ли персонала, графика хвърчи с гъза напред със 9-10 часови смени в ДЕЛНИЧНИ ДНИ когато няма работа. Дали ще е някой в болнични или отпуска, направо ще ти е кеф да се усмихваш на сървис.

2. Дъска Ултимейт - Седиш прав като гръмоотвод и те карат да правиш глупости като забърсване на маса за гарниране, която е била забърсана и е чиста, проверка на срок на еди-кой-си продукт, който си е ок, забърсване на "ръбчета" или "колелца" на оборудване, за които никой не му пука. Да седнеш е мисията невъзможна. Просто се правиш че работиш, пълна идиотщина. Ползвам кофата за санитайзер като стол когато се отвори момент. Направо завиждам на тези, които работят на други магазини, близо до обекта за дрехи или обувки - седят на столче и си чатят по фейса на телефон/таблет, даже и лаптоп с твърда заплата от 500 и нагоре, затварят си обекта за 10 минути на обед и идват при нас да си взимат боклукчорба.

3. Лейтанант Михов - тук става малко нагорещено, всеки път ти става лошо когато видиш на графика че има проверка в тази седмица. По това време, "Макдоналдс" става "Василка". Направо имаш чувството, че като работиш тук, получаваш опит за професионален хигиенист. Не стига, че има нормални проверки, а и някой път си решават да дойдат и супервайзъри или други от отдел човешки ресурси. Краен резултат: ТРИ ПРОВЕРКИ за ДВЕ СЕДМИЦИ. Чувал съм за "сваляй гащите за проверка" но това просто отива към "дори не идвай с гащи на работа." Наздраве, чичо Митко.

4. Прогизнала мазилка - разпределянето на смени е copy - paste. Едни и същи хора отварящи, едни и същи хора затварящи смени. Разпределянето на часовете е неравномерно. Ето пример:

Изреждат затваряща смяна да почиват след няма и 2 часа труд, за да могат да пуснат отваряща смяна. Аз им се противя някои път ама никакъв резултат, просто чака скандал да се почне, смисъл нулев. Някой път те викат да дойдеш на затваряща смяна по-късно, ама някой път не. Все казват "ще вземеш повече парички" като шегичка. Ще ги изплющя. Много са два-три лева повече, сам съм, нямам семейство, парите стигат дори и да са заплатите тъч фал дузпа гол.

Знам че не е лесно да се управлява график, но нещата просто не стават някога и се чувстваш прецакан.. е, все пак СИ. Това е демотивиращо и желанието ти за работа просто се свлича като не знам как да кажа без цензура. Прекалено наблягат и разчитат не едни и същи хора да свършат работата на края не деня. Какво ще стане ако на някой му се случи нещо ужасно и е невъзможно да стане от легло, какво ще правите?! Сигурно ще ви се прииска на вас да ви се случи злопулука като узнаете. Но все пак не го желая на никой, просто давам пример и показвам колко е крехък графика при такива положения. Едни си веят байряците, а другите ги пилят до точка на кипене. Продължавайте да ухажвате твата-трите ви иснтруктори, един ден ще си останете само с тях.

5. Куку Бенд - кеф ли ви е да сте служител на месеца? Май не знаете чувството. Никога не може да се прецени истинският труд. По стандарта на изискванията за служител на месеца ето как се нареждат нещата:

а) 95% на чеклистове минимум - пълна измишльотина, 95% от чеклистовете за фалшименто, само за да се спазват критериите за направени чеклистове за известен период. Един път ми "направиха" един с 84%. Майната ви, сериозно, изморен съм за тези глупости (преди този ден не можах да спя както трябва и бях напълно на изтощен режим от 10:30 до 21:00, ама на кой му пука, "това се и твой проблем!")

б) Инициативност и желание за работа - ако сте стигнали до тук и четете ще ви стане защо това е невъзможно.

Някои колеги млади мериджейнове ми казват да спра да врънкам. Познайте от къде идва, от непризнат труд и опънати нерви. Търча като финикиец, навсякъде и гледам да си изпълня поръчките бързо. Това някой път ме кефи, обичам да съм активен така, ай гат да пауър. Но като почнат с "ПИЛЕШКИЯ ИДВА ЛИ", "ХАЙДЕ ПО БЪРЗО", "ИМАМ ЧИКЪН", "БИГ МАКА НА КАКВО РАЗСТОЯНИЕ Е" ми се иска да се забия на едно място на момента и да не мръдна мускул. Моп в лицето е опция.

Експедитивност е едно, ама не мога да мина скоростта на звуковата бариера. Не ми трябва втори KVS или суфльор на памет. Има ред на поръчки. Тостер и грил имат нужда от време за да опърлят питки и меса до "стандарт". Аз съм човек, не машина. Няма да умре Китай ако някаква кифла получи биг мака си 10 секунди по-късно.
Аз няма как да съм служител на месеца като работният процес се прецаква по този начин. Когато стане, стане. Или това, или яж сурови меса. Аз гледам са съм бърз, а пък ме третират като някои други колеги, които изпълняват поръчките на забаен каданс, сравнени с мен. Демотивацията ме кара са съм по-бавен, което е по-зле.

Ако това място имаше поне един пирон в дъската, можеше да се навия да се изкача и да им покажа как се контролира екип като хората, все пак персонала трябва да бъде такъв. Няма смисъл да си губя времето, нервите и бъдещето.
Толкоз. Както се казва може да е и по-зле.

Ще ги посещавам там когато не ме мързи да ходя до някакъв умрел мол да ги гледам как са гърчат, ама айде, правя го и за жената (тя знае коя е)!


бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
-5

Година и половина бях във фирмата в два различни ресторанта ... Да започна с плюсовете - Заплатата не закъснява , колегите служители са страшни пичове ! До тук с положителните страни , както казах по горе за заплатата не закъснява , ако изобщо ти я преведът , мизерните им пари яко им се свидят . Лъже се постоянно с часове , ставки и разбира се не получаваш така наречения "фиш" . За времето прекарано там съм видял точно два такива ... Отношението от управители и асистенти е отвратително и ако някой се надява да го оценят заради уменията му , просто да забрави ... Взима се всякаква работна ръка и по принцип тези които нямат достатъчен умствен багаж за да работят нещо друго , тук успяват , мълчейки като гъз , мазнейки се и разбира се някой друг им върши работата , към когото се отнасят като с БОКЛУК !!! Това е най-най-НЕ надеждния работодател .
При напускането ми , имало уж доказателства за злоупотреби от моя страна , при което ми бяха изплатени 30 лв. за цял месец + бавене на документите съвсем нарочно + управителят бил отпуска и нямало кой да се занимава с проблемите ми ! Пълно безобразие и със сигурност ще си търся правата , както и ще играят лопатите . Не си го причинявайте !!!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

относно неустойката от 600 лв това е напълно НЕзаконно и никъде в кодекса по труда не пише , че ако напуснеш по твоя преценка и без да си нанесъл някакъв вид щети на фирмата дължиш обезщетение към предприятието. Дължиш само ако имаш вина. Тази опция на макдоналдс при възникнал такъв случай работникът трябва веднага да сигнализира на съдебните органи !


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте '
Днес бях на интервю и съм на път да стана служител в мак кафе в магдоналдс. Имам въпрос на който искам спешен отговор. За какво отдържат тези 10 % от заплатата и след като нямам все още 18 могат ли да ми отдържат осигуровки . Спешно е !!


бивш служител

-42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Роб за жълти стотинки !!!!  2 год дадох от живота си за тези малоумни боклуци !!! От тъпите нощни смени останах с белези за цял живот !!!! 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нямам такова !


клиент

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
1
Работна среда
1

Искам да попитам ръководството на Макдоналс България, до кога ще търпи безобразието което се върши в обекта на Макдоналс, МОЛ Пловдив?, а именно: Чакаш 15 мин за да си вземеш едно кафе и когато ти дойде реда и си поръчаш и платиш кафето те препращат на опашката на отсрещният щанд, тъй като кафе машината не им работила. Аз мисля, че това безобразие може да се случи само в България. Бил съм клиент на веригата в други(бели) държави, където качеството на стоките и обслужването са на светлини години по добри.P.S. Между другото искам да обърна вниманието на ръководството на Макдоналс, че въпросната кафе машина в МОЛ Пловдив е повредена от месеци, но никой не обръща внимание на това. Намерили са му чалъма да разхождат клиентите от опашка на опашка.
 


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Поне на Коледа не дей да лъжеш за тези вредни за здравето храни.Ние в България празнуваме този празник ,а там където си явно е все тая.Ако пишеш тези глупости за захар и чудесии олио от рапица ,само да ти кажа че при нас в България от рапица се произвежда БИОДИЗЕЛ.А сега сами си преценете дали ще ядете пържени картофки.
 
Кока колата е доста вредна именно заради съдържащото се количество захар и различни видове масла от които се прави,доказано е че предизвиква рак.напиши в интернет вредата от кока колата и ще стигнеш до този извод че захарта е там ,не в картовките те също са вредни Заради маслата с които се пържи ,в колата също има такива масла.
Пилешки ПРОДУКТИ  ,е продукта е изкуствено произведен ,тоест помисли как се изразяваш и сама си дай обяснение  какво точно консумираш в тази чужбина.ОТ там идват и всичките ни проблеми  с тези вносни боклуци.
Говеждо месо тъпкато с растежни и куп други хормони .Говеждото месо не се отглежда в БГ.
И явно трябваше да се намеси някой  от чужбина ,както става винаги по света ,когато някой учен открие че това е НАЙ-ВРЕДНАТА верига за бързо хранене.Винаги се намира някой или да свали статията от интернет или да хвърли МАСА ПАРИ за да го опровергае използвайки некадърни и корумпирани учени ,които да тръгнат и да обесняват колко са полезни фабриканти ,които могат да престоят години вакумирани ,тук само се претоплят и се консумират уж току що приготвени.ХАХА
Само да ти кажа че зеленчуците са пресни колкото и това на черното да кажеш бяло.
ТУК им казваме ГМО.
Напротив има общо с работната среда ,самата консумираш или поглъщаш вредни храни и е хубаво някой да ПРИПОМНЯ ,че зад това твоето развитие СТОЯТ човешки животи.
 
 
 
 
БИОГОРИВО се прави от рапица ,аз лично не бях чувал някой да си пържи картовките ,които доста се различават по вкус и вид от българските традиционни картофки ,Но сега ми е ясно от къде идва СИЛАТА НА бързата храна.НО щом при ВАС използват рапицата в хранителната промишленост ,ние я използваме в промишлената.
 
 
 
 
БИО олиото от рапица за което имаш предвид се използва единствено в суров вид ,тоест НЕ ПОДЛЕЖИ на загряване ,служи за овкусяване на салати И В никакъв случай не става за ПЪРЖЕНЕ или затопляне.ТАКА че поредния опит на МАКДОНАЛД да опровергае твърденията за вредата от храните си е успешно отхвърлена.САМО да не кажеш че в салатата има олио от рапица ,излагаш се и стигам до извода как промиват мозъчетата чуждите вериги  и ми става жал за нашите сънародници които отиват някъде ,където едва ли не си мислят чистейки КЕНЕФИ ,че са преуспели ,нали живеят или учат в чужбина ,пък като се върнат започват да дават съмети колко са велики ,че са работили в чужбина.
 
БЪЛГАРИНЪТ  Е ПРИЕМАМ КАТО ВТОРА РЪКА ЧОВЕК В ЧУЖБИНА , Е РЕДНО  Е ДА ПОКАЖЕМ НА ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ  ЧЕ ТЕ И ЗА ВТОРА  РЪКА НЕ  СТАВАТ  В БЪЛГАРИЯ !
 
 
 
 
После се чудят как да нападнат съотечествените си изкарвайки се по-достойни от тях ,е такива боклуци не могат да ме накарат да си променя мнението.
 
АКО търпиш промяна на твоето поведение и спреш да нападаш достойните граждани на България ,които  знаят своите ТРАДИЦИИ и да не  приемат идиотите наречени чужденци за равни ,а са наясно че чужденците с техния начин на живот ,хранене и т.н са боклуци спрямо Българите,Върни се в БГ.НО ако си мислиш че някой ще те търпи само защото даваш съвет като преди това си била в  чужбина,стой си там и забрави за България .
да кажеш на някой че не знае какво говори ,НО този някой си е у ДОМА в родината си и се ГОРДЕЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН,НЕ консумира боклуци и най -вече ЗНАЕ какво говори и върши.
НЕ на ГМО ,аз напомням ,пък който иска винаги може да съжалява че не ме е послушал.
 


настоящ служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Истина, идея си нямаш за какво говориш. Пълни глупости си писал.
В месото няма хормони, олиото за картофите е същото каквото и за пържене на пилешките продукти. То е от рапица. 
Големия бич на всички фаст фуд брандове, включително и Макдоналдс е захарта. Има захар във всичко с изключение на месото и пресните зеленчуци. Сосове, мляко, сокове, кисели краставички, хляб- всичко е наблъскано със захар. Въпрос на избор е дали човек ще ги яде. Това няма нищо общо с работната среда и възможност за развитие. 

Фирми по азбучен ред: