| Често задавани въпроси |
| Каква е основната цел на този сайт? |
| Основната цел на този сайт е да Ви помогне да не сгрешите и да не бъдете подведени в процеса на избор на работа, да Ви спести загуба на време, нерви и разочарование. Подреждането на фирмите според дадените оценки и мнения евентуално би могло да Ви помогне да изберете най-доброто работно място, като междувременно Ви показва къде не е желателно да започвате работа. От друга страна BGRabotodatel.com би могъл да служи като средство за обмяна на информация между работодателите и настоящи/бивши служители, които се опасяват да изразят мнението си директно пред своя работодател. |
| Как е правилно да се нарича този тип сайт? |
Този сайт е "сайт за ревюта"(review site) този тип сайтове са популярни "на запад" но за българския интернет са новост.
Този сайт НЕ Е "форум", въпреки че има някои общи черти с форумния тип сайтове има принципна разлика между двете. Този
сайт е насочен към множество посетители, които искат да намерят някаква информация а не към тясна група желаеща да обсъжда такава.
| Какви са правилата за публикуване на мнения? |
- Уважавайте себе си, за да ви уважаваме и ние!
Пишете коментарите си така, че да не се срамувате от тях по късно. Ако избягвате дребнавите нападки и пишете по
съществор мнението ви ще има по голямо влияние.
- Забранено е използването на чуждо име!
Не използвайте име на действителен човек, различно от вашето собствено!
Използването на чуждо име е подла постъпка, и признак на слабост и страхливост.
В някои случаи използването на чуждо име може да бъде третирано като криминално деяние
и извършителят може да бъде преследван по законов ред! Ние ще съдействаме, за което, с
цялята ни налична информация!
- Потърсете фирмата преди да пишете мнение!
Ако фирмата вече я има, а вие пишете мнение като за нова, то мнението ви ще отпадне. Ако имате забележки
по информацията за самата фирма, пишете ни през
форма за допълване на информация за фирма
- Не маркирайте само -5 или само +5!
Обмисляйте добре вашите оценки. Ако слагате само екстремни оценки, мнението няма да бъде зачетено, защото ще се счита за несериозно!
- Вашите оценки ТРЯБВА да бъдат защитени с подобаващ коментар(обяснение)
Пишете обстоятелствени коментари. Пстарайте се да не използвате вътрешно-фирмен жаргон. Хората, които ги четат, по всяка вероятност, не са от фирмата.
- Не опитвайте да манипулирате оценките!
BGrabotodatel.com има методи за откримане на повтарящи се мнения и оценките от такива се нулират.
Също при открити тенденциозни опити за манипулация мненията се трият.
- Пишете мнението по същество!
Сайта е за работната атмосфера и трудовите условия във фирмите все пак!
- Пишете културно! Пишете на КИРИЛИЦА!
Ругатни и расистки изказвания няма да бъдат толерирани. Коментари съдържащи личностни нападки и цинизми ще бъдат изтривани.
Не пишете коментарите си само с главни букви.
- Идентифицирайте се подобаващо!
Нашата позиция е, че всяко мнение трябва да баде придружено от името и фамилията на този който го е писал.
Все пак в случай че се опасявате от репресии, ние ще уважим вашето право на анонимност.
Забранено е вменяването на мнение от чуждо име, както и използването на обидни прякори!
- Не използвайте мненията с рекламна цел!
Публикуването на реклами на продукти и услуги не е разрешено. Има си рекламни карета предоставяни по съответния ред.
Публикуването на връзки към трети сайтове се разрашава в крайно ограничен кръг от случаи, ако са свързани по темата,
по преценка на администраторите.
- Мненията насочени към администраторите на сайта се трият!
Ако имате какво да кажете на администраторите пишете ни през формата за контакт.
При смесване на мнение към администраторите и за работодателя е много вероятно да бъде изтрито цялото! Това е защото
НЕ радактираме мнения към работодатели и не ни оставяте избор, а не защото така ни харесва!
Вашето мнение Е ВЕРОЯТНО да бъде изтрито от администраторите, ако не са спазени горните правила!
Ако се съмнявате, че нещо е на границата на допустимото, то вероятно ние ще счетем, че е нарушение!
Мога ли да премахна мнение от сайта? |
Зависи. Ако някое мнение нарушава правилата по горе или закона, ще се радваме да ни изпратите съобщение на info@bgrabotodatel.com.
За всички останали случаи премахването на мнение е малко вероятно.
Редактирате ли мненията? |
Не. Екипът на bgrabotodatel.com използва функцията "изтриване". В случай, че мнението нарушава
правилата само в някаква обособена част(независимо изречение или абзац) е възможно да се изтрие само тази обособена част,
като като има индикатор за това и пълния оригинален текст се запазва и е достъпен през специален интерфейс.
Не ви ли съдят? |
Не. Имало е опити и заплахи, но важното е да се разбере, че никой от екипа на bgrabotodatel.co или IT Specialists Ltd.
не пише мнения за никой работодател. Мненията се пишат от потребители на сайта с тяхната информация и изразни средства
и представляват тяхна лична позиция.
Администраторите само премахват мнения, които са открити или посочени, като нарушаващи правилата или закона.
Какви са тези реклами които се показват? |
Рекламните карета подпомагат за финансовата издръжката на сайта. Ако желеете да рекламирате
при нас моля пишете на info@bgrabotodatel.com
Какво Ви накара да създадете BGRabotodatel.com? |
от първоначалния създател на сайта:
През лятото на 2006 г. съвсем случайно попаднах на обява за работа, която много ми допадна. Обявеното свободно място поне в описанието напълно отговаряше на търсеното от мен. След търсене на информация за съответната фирма "Х" в Google така и не успях да открия нещо освен адрес и предмет на дейност. Реших да започна работа, но точно след 2 работни дни установих, че нищо от описаното в обявата за работа не отговаряше на действителността. Така се роди идеята за този сайт. |
| Как се изчислява рейтингът на дадена фирма? |
Ако за фирма "Х" са дадени 3 мнения със средни оценки 10, 5 и 30, то нейният
рейтинг ще е сборът на оценките от трите мнения (45 в дадения случай).